חמוסטה שלי! מרק חמוסטה עם קציצות מהירות

הילה סער מפנקת את הילדים בסיר מהביל ומלא ירקות, עם קציצות שמנמנות ונימוחות, קובה חמוסטה עם גרסה ללא סולת מפתיעה ומהירה להכנה - מנה שהיא ארוחה שלמה
הילה סער מפנקת את הילדים בסיר מהביל ומלא ירקות, עם קציצות שמנמנות ונימוחות, קובה חמוסטה עם גרסה ללא סולת מפתיעה ומהירה להכנה - מנה שהיא ארוחה שלמה
  • הילה סער
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 1]
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    457
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 456.7 קק״ל 2740.5 קק״ל
    פחמימות 35.6 גרם 213.9 גרם
    שומן 11.4 גרם 68.5 גרם
    נתרן 1636.3 מ״ג 9817.9 מ״ג
    חלבון 27.9 גרם 167.6 גרם
    סיבים תזונתיים 32.2 גרם 193.0 גרם
    שומן רווי 4.2 גרם 25.3 גרם
    כולסטרול 45.5 מ״ג 273.0 מ״ג
    סידן 801.7 מ״ג 4810.3 מ״ג
    ברזל 7.5 מ״ג 44.8 מ״ג
    אשלגן 5166.5 מ״ג 30999.1 מ״ג
    אבץ 6.1 מ״ג 36.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    457
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 456.7 קק״ל 2740.5 קק״ל
    פחמימות 35.6 גרם 213.9 גרם
    שומן 11.4 גרם 68.5 גרם
    נתרן 1636.3 מ״ג 9817.9 מ״ג
    חלבון 27.9 גרם 167.6 גרם
    סיבים תזונתיים 32.2 גרם 193.0 גרם
    שומן רווי 4.2 גרם 25.3 גרם
    כולסטרול 45.5 מ״ג 273.0 מ״ג
    סידן 801.7 מ״ג 4810.3 מ״ג
    ברזל 7.5 מ״ג 44.8 מ״ג
    אשלגן 5166.5 מ״ג 30999.1 מ״ג
    אבץ 6.1 מ״ג 36.7 מ״ג
    סגור

אני לא מכירה הרבה אנשים שלא אוהבים מרק קובה.

סיר מהביל ומלא ירקות, עם קציצות שמנמנות ונימוחות, שביחד הם ארוחה מלאה – מה עוד צריך בחיים? ובכלל בתקופה הטרופה הזו, סיר שהוא ארוחה שלמה זה הפתרון האולטימטיבי לכל רעב. פשוט חייבים סיר כזה במקרר.

אז כמובן שאצלי במטבח, סולת לא עוברת את הסינון הבריאותי, וחיפשתי תחליף מזין יותר, שעדיין ייתן תוצאה טעימה וכייפית. וחוץ מזה, למרות שקובה זה ממש טעים, לוקח זמן להכין אותן, והן דורשות סבלנות ומיומנות. לא בדיוק תקתוק…

אז מצאתי פתרון שנותן אווירה של קובה, בלי הטרחה ובלי המומחיות – קציצות בשר ובורגול דק, עם תוספת של פריקי – שהיא גם תוספת בריאה וגם שדרוג של הטעם. מערבבים ביחד, מדביקים עם קצת קמח מלא (אפשר להמיר בקמח חומוס או בקמח כוסמין מלא) וזורקים לתוך המרק.

בחרתי להכין מרק חמוסטה, כי זה המרק המושלם מבחינתי – חמצמץ ועשיר בירוקים, קליל ומאזן את הטעם של הבשר.

לא הייתי בטוחה איך הילדים שלי, שרגילים לקובה רגילה, יגיבו לקיצור הדרך הזה, אבל הם חיסלו את כל הסיר ביום אחד, ואמרו שהיה יותר טעים מהרגיל… אפשר להכריז על הצלחה מסחררת.

טיפ בריא:
ג’ריש הוא בעצם בורגול גרוס דק, ולכן הוא עדיף על סולת מבחינה בריאותית (לסולת ערכים תזונתיים דומים לשל קמח לבן). פריקי היא חיטה ירוקה מעושנת, ויש בה ערכים תזונתיים רבים. היא נקטפת לפני שהיא מבשילה, ולכן יש בה אחוז גלוטן נמוך. היא מוסיפה טעם מעושן ועומק לכל תבשיל. אני ממליצה להוסיף אותה למזווה שלכם, ולגוון בעזרתה את התזונה ואת הטעמים.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק:

קציצות


אופן הכנה

  1. מתחילים בהכנת המסה לקציצות: שוטפים היטב את הג’ריש והפריקי במסננת מתחת למים זורמים, עד שהמים יוצאים צלולים. מעבירים לקערה ומכסים במים כדי שהם יספחו את המים, ולא יהיו יבשים. משהים ל-20 דקות.
  2. בינתיים מתחילים בהכנת המרק: מחממים סיר גדול על להבה בינונית, יוצקים לתוכו 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הכרשה הפרוסה ומטגנים 2-3 דקות עד שהכרשה מתרככת והופכת לשקופה. מוסיפים את גבעולי הסלרי ואת הקישואים, ומטגנים עוד 3-4 דקות.

    שהכרשה הופכת לשקופה, מוסיפים את גבעולי הסלרי ואת הקישואים. צילום: הילה סער
    שהכרשה הופכת לשקופה, מוסיפים את גבעולי הסלרי ואת הקישואים. צילום: הילה סער

  3. מוסיפים את עלי התרד או המנגולד, מערבבים ויוצקים על הירקות ליטר מים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.

    מוסיפים את עלי התרד או המנגולד לסיר. צילום: הילה סער
    מוסיפים את עלי התרד או המנגולד לסיר. צילום: הילה סער

  4. לאחר 10 דקות מוסיפים את התבלינים ואת מיץ הלימון הסחוט, מערבבים ומוסיפים את 2 ליטר המים הנותרים, מכסים ומביאים שוב לרתיחה.

    מערבבים ומוסיפים את 2 ליטר המים הנותרים, מכסים ומביאים שוב לרתיחה. צילום: הילה סער
    מערבבים ומוסיפים את 2 ליטר המים הנותרים, מכסים ומביאים שוב לרתיחה. צילום: הילה סער

  5. מכינים את הקציצות: במידה ונותרו מים בקערת הג’ריש והפריקי, מסננים. מוסיפים לקערה את הקמח, את הבשר הטחון ואת יתר הרכיבים. ניתן לטחון את הבצל, השום, הפטרוזיליה ועלי הסלרי במעבד מזון למרקם אחיד.
  6. מערבבים ולשים היטב בעזרת הידיים. מוודאים שהמסה דביקה מספיק, כדי שלא תתפרק במרק. במידת הצורך מוסיפים כף נוספת של קמח.
  7. יוצרים בידיים רטובות קציצות קטנות ומכניסים אותן אחת-אחת למרק המבעבע קלות. במידה והמרק רותח ברתיחה חזקה, מנמיכים מעט את האש, כדי שהרתיחה החזקה לא תגרום לקציצות להתפרק. לא מערבבים. מכסים ומבשלים כ-30-40 דקות.
  8. מורידים מהאש ומוסיפים את עלי הנענע. טועמים ומתקנים תיבול. במידה ואוהבים חמיצות חזקה יותר - מוסיפים עוד מיץ לימון סחוט.

    מרק חמוסטה עם קציצות מהירות. צילום: הילה סער
    מרק חמוסטה עם קציצות מהירות. צילום: הילה סער

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חמוסטה שלי! מרק חמוסטה עם קציצות מהירות

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Shiran Tzemach

    יצא ממש טעים.תודה רבה !

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    שירי

    לנמנעים מגלוטן יש תחליף לבורגול ? מה יכול לישות

    Avatar
    מערכת Foody

    אפשר אולי לנסות עם טף אבל זה לא נוסה במתכון זה. אפשר גם לוותר על הבורגול. נשמח לשמוע איך יצא ((: בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות