טארט כרובית וגבינת עזים עם בצק פריך מקמח מלא

שילוב מבטיח של טארט כרובית וגבינת עזים ופרמזן, על בסיס בצק פריך חמאתי עשוי מקמחים מלאים. מנה יפה בלוק עדין וקלאסי של לבן על לבן!
שילוב מבטיח של טארט כרובית וגבינת עזים ופרמזן, על בסיס בצק פריך חמאתי עשוי מקמחים מלאים. מנה יפה בלוק עדין וקלאסי של לבן על לבן!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    3372
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3371.9 קק״ל 3371.9 קק״ל
    פחמימות 163.3 גרם 163.3 גרם
    שומן 259.9 גרם 259.9 גרם
    נתרן 4776.4 מ״ג 4776.4 מ״ג
    חלבון 99.6 גרם 99.6 גרם
    סיבים תזונתיים 20.0 גרם 20.0 גרם
    שומן רווי 45.4 גרם 45.4 גרם
    כולסטרול 1289.0 מ״ג 1289.0 מ״ג
    סידן 594.2 מ״ג 594.2 מ״ג
    ברזל 8.8 מ״ג 8.8 מ״ג
    אשלגן 2149.5 מ״ג 2149.5 מ״ג
    אבץ 10.0 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    3372
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3371.9 קק״ל 3371.9 קק״ל
    פחמימות 163.3 גרם 163.3 גרם
    שומן 259.9 גרם 259.9 גרם
    נתרן 4776.4 מ״ג 4776.4 מ״ג
    חלבון 99.6 גרם 99.6 גרם
    סיבים תזונתיים 20.0 גרם 20.0 גרם
    שומן רווי 45.4 גרם 45.4 גרם
    כולסטרול 1289.0 מ״ג 1289.0 מ״ג
    סידן 594.2 מ״ג 594.2 מ״ג
    ברזל 8.8 מ״ג 8.8 מ״ג
    אשלגן 2149.5 מ״ג 2149.5 מ״ג
    אבץ 10.0 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


בצק

מלית


אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית: שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הקמחים, המלח והחמאה.
  2. מעבדים עד שהחמאה נטמעת, ומתקבלת תערובת פירורית יבשה.
  3. מוסיפים את המים וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק.
  4. משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
  5. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

    טארט כרובית וגבינת עזים 3
    מעבדים במיקסר את הקמחים, המלח והחמאה

  6. מרפדים תבנית כלשהי בנייר אפייה.
  7. מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית, מזלפים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ואופים במשך כ-20 דקות להזהבה.
  8. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה או על משטח עבודה מקומח לעיגול בעובי כ-4 מ”מ.
  9. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית פאי בקוטר 22 ס”מ ומיישרים את הקצוות.
  10. דוקרים את התחתית במזלג ומניחים עליה נייר אפייה.

    טארט כרובית וגבינת עזים 4
    מסדרים את פרחי הכרובית בתוך הקלתית

  11. ממלאים את נייר האפייה בקטניות שישמשו משקולת (אורז, שעועית) ואופים אפייה עיוורת במשך 15 דקות.
  12. אחרי 15 דקות מורידים את נייר האפייה עם המשקולת ואופים 10 דקות נוספות עד שהבצק מתחיל להזהיב.
  13. מוציאים את הקלתית מהתנור ומורידים את החום ל-160 מעלות.
  14. שמים בקערת הבלנדר את הביצים, החלב, הפרמזן וחצי מכמות גבינת העזים וטוחנים לתערובת אחידה.
  15. מסדרים את פרחי הכרובית בתוך הקלתית.
  16. יוצקים מעל את תערובת הביצים, ומשבצים בין לבין את יתר גבינת העזים.
  17. אופים את הטארט במשך כ-30 דקות נוספות עד שהמלית מתייצבת.

    טארט כרובית וגבינת עזים 1
    טארט כרובית וגבינת עזים עם בצק פריך מקמח מלא. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה חן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות