טארט שוקולד, תותים וקצפת (טבעוני!) של פיית העוגיות

ענבל לביא מביאה לנו את המתכון הכי מפנק שיכול להיות! מתכון קל להכנה של טארט שוקולד, תותים וקצפת, לא תאמינו אבל כל הטוב הזה הוא גם טבעוני!
ענבל לביא מביאה לנו את המתכון הכי מפנק שיכול להיות! מתכון קל להכנה של טארט שוקולד, תותים וקצפת, לא תאמינו אבל כל הטוב הזה הוא גם טבעוני!
  • ענבל לביא
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4687
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4687.1 קק״ל 4687.1 קק״ל
    פחמימות 393.5 גרם 393.5 גרם
    שומן 308.4 גרם 308.4 גרם
    נתרן 1408.9 מ״ג 1408.9 מ״ג
    חלבון 45.6 גרם 45.6 גרם
    סיבים תזונתיים 35.2 גרם 35.2 גרם
    שומן רווי 214.8 גרם 214.8 גרם
    כולסטרול 6.1 מ״ג 6.1 מ״ג
    סידן 306.2 מ״ג 306.2 מ״ג
    ברזל 36.0 מ״ג 36.0 מ״ג
    אשלגן 4393.4 מ״ג 4393.4 מ״ג
    אבץ 14.3 מ״ג 14.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4687
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4687.1 קק״ל 4687.1 קק״ל
    פחמימות 393.5 גרם 393.5 גרם
    שומן 308.4 גרם 308.4 גרם
    נתרן 1408.9 מ״ג 1408.9 מ״ג
    חלבון 45.6 גרם 45.6 גרם
    סיבים תזונתיים 35.2 גרם 35.2 גרם
    שומן רווי 214.8 גרם 214.8 גרם
    כולסטרול 6.1 מ״ג 6.1 מ״ג
    סידן 306.2 מ״ג 306.2 מ״ג
    ברזל 36.0 מ״ג 36.0 מ״ג
    אשלגן 4393.4 מ״ג 4393.4 מ״ג
    אבץ 14.3 מ״ג 14.3 מ״ג
    סגור

עם בואו של החורף הגיעה גם עונת התותים, ואין כיף גדול יותר מלקבל אותה בטארט שוקולדי וטעים במיוחד בשילוב טעמים שהוא כל האושר שבעולם: טארט שוקולד, תותים וקצפת.

תחתית של פירורי ביסקוויט שוקו, מלית טראפל שוקולד עשירה, קצפת קרם קוקוס ותותים מזוגגים ברוטב תות מעל- לא תצליחו להפסיק ליישר ממנו. ואם זה לא מספיק הוא אינו דורש אפייה ולא מכיל מוצרי חלב או ביצים כך שיתאים לארוחות בשריות וגם לטבעונים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


קלתית ביסקוויט שוקו

מלית שוקולד טראפל

קצפת קוקוס

רוטב תותים


אופן הכנה

  1. מכינים את קלתית הביסקוויט שוקו: טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון עם קקאו ואבקת סוכר לפירורים דקים ככל הניתן. ממיסים את המזולה, מוסיפים פנימה ומערבבים לפירורים לחים.
  2. מהדקים את הפירורים לתחתית ולדפנות תבנית פאי 24 ס”מ.
  3. מכינים את מלית השוקולד טראפל: ממיסים בעדינות את השוקולד עם קרם הקוקוס והמלח בפולסים במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לקרם חלק.
  4. מצננים מעט את המלית, יוצקים לקלתית ומקפיאים לשעה להתייצבות.
  5. מכינים את קצפת הקוקוס: מכניסים את קערת המערבל ואת המקצף למקפיא ל-5 דקות לפני ההקצפה. מעבירים לקערת המערבל בעזרת כף רק את החלק המוקשה והיציב שבראש פחית קרם הקוקוס, ללא הנוזלים שבתחתית (יתקבלו כ-300 גרם).
  6. מוסיפים אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל. מקציפים לדקה במהירות נמוכה לריכוך הקרם, לאחר מגבירים את המערבל למהירות מקסימלית ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
  7. משטחים כמה כפות מכמות הקצפת על גבי הטארט בשכבה דקה, מעבירים את יתרת הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את הטארט סביב בזילופים יפים, מעבירים למקרר.
  8. מכינים את רוטב התותים: קוצצים 125 גרם מכמות התותים לקוביות קטנות ומעבירים לסיר קטן עם יתרת חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה.
  9. מנמיכים מעט להבה ומבשלים 3-4 דקות נוספות תוך בעבוע בינוני ועירבוב לקבלת רוטב תותים סמיך. מסננים ומצננים היטב.
  10. חוצים את יתרת כמות התותים לחצאים, מערבבים עם הרוטב ועורמים אותם במרכז הטארט. שומרים את העוגה במקרר.
    טארט שוקולד, תותים וקצפת. צילום: ענבל לביא
    טארט שוקולד, תותים וקצפת. צילום: ענבל לביא

    טארט שוקולד, תותים וקצפת. צילום: ענבל לביא
    טארט שוקולד, תותים וקצפת. צילום: ענבל לביא

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טארט שוקולד, תותים וקצפת (טבעוני!) של פיית העוגיות

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Michal Allon

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    לינוי

    הי, האם ניתן להכין עם מזולה לאפיה ובישול בטעם חמאה (האריזה הכחולה)?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי לינוי, כן, אפשרי בהחלט.

    Avatar
    Keren Ilan

    איך אפשר להחליף את קרם הקוקוס (בהנחה שאני רוצה עוגה חלבית עשירה

      Avatar
      מערכת Foody

      אם רוצים עוגה חלבית ועשירה, אפשר להחליף את קרם הקוקוס בשמנת מתוקה או בחלב (רצוי שמנת). בהצלחה רבה (:

    Avatar
    ג'ניפר

    היי:) האם אפשר לההכין את הבסיס (ללא גלוטן) עם שקדים? עדיין יצא טעים?

      Avatar
      מערכת Foody

      רצוי להכין עם עוגיות ללא גלוטן ולא עם שקדים, כדי שהבסיס יהיה קל לחיתוך וישתלב עם המרקם העדין של המלית. בהצלחה(:

    Avatar
    מערכת Foody

    ואוווו!!!! אפשר לקבל חתיכה קטנה? ((:

קטגוריות

אביזרים

טכניקות