טבית מהיר הכנה: הקסם העיראקי בקיצור!

מתכון קל להכנה של תבשיל עיראקי מסורתי, הלא הוא הטבית, עם אורז מלא ועוף שמבשלים בסיר אחד ותוך כמה שעות בלבד יפיץ בבית שלכם ריח משגע
מתכון קל להכנה של תבשיל עיראקי מסורתי, הלא הוא הטבית, עם אורז מלא ועוף שמבשלים בסיר אחד ותוך כמה שעות בלבד יפיץ בבית שלכם ריח משגע
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
15 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    443
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 442.5 קק״ל 3539.8 קק״ל
    פחמימות 53.0 גרם 424.0 גרם
    סוכר 7.9 גרם 63.1 גרם
    שומן 16.0 גרם 128.3 גרם
    נתרן 959.6 מ״ג 7676.7 מ״ג
    חלבון 21.1 גרם 168.8 גרם
    סיבים תזונתיים 3.2 גרם 25.7 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 19.9 גרם
    כולסטרול 72.8 מ״ג 582.4 מ״ג
    סידן 48.7 מ״ג 389.8 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 16.6 מ״ג
    אשלגן 415.5 מ״ג 3323.9 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 19.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    443
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 442.5 קק״ל 3539.8 קק״ל
    פחמימות 53.0 גרם 424.0 גרם
    סוכר 7.9 גרם 63.1 גרם
    שומן 16.0 גרם 128.3 גרם
    נתרן 959.6 מ״ג 7676.7 מ״ג
    חלבון 21.1 גרם 168.8 גרם
    סיבים תזונתיים 3.2 גרם 25.7 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 19.9 גרם
    כולסטרול 72.8 מ״ג 582.4 מ״ג
    סידן 48.7 מ״ג 389.8 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 16.6 מ״ג
    אשלגן 415.5 מ״ג 3323.9 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 19.2 מ״ג
    סגור

האם אתם מאוהבי האורז הלח והרטוב סביב העוף או דווקא ממעריצי האורז השרוף שבמעלה הסיר? האמת, שזה ממש לא משנה, כי אתם לא חייבים לחכות עד שבת בשביל סיר של טבית. קבלו את הגרסה המהירה (בלי לילה שלם בתנור!) והבריאה יותר (עם אורז מלא) לתבשיל העיראקי המסורתי והטעים.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
מערכת Foody
X

15 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. משרים את האורז בקערה עם מים לילה מראש. שוטפים את האורז ומסננים.
  2. קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות.
  3. מחממים שמן בסיר גדול ומשחימים את העוף מכל צידיו. מוציאים לצלחת.
  4. מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  5. מערבבים בכוס של המים הרותחים את אבקת המרק ואת הדבש. מוסיפים לסיר את האורז, התבלינים ורוטב העגבניות ומערבבים היטב.
  6. מניחים מעל הכל את חלקי העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה סגור במשך 30 דקות, עד שרוב המים מתאדים והרוטב מסמיך.
  7. מעבירים את הסיר המכוסה לתנור שחומם מראש לחום של 140 מעלות למשך שעתיים. בחצי שעה האחרונה, מעלים את החום ל-180 מעלות ומסירים את המכסה, כדי שהאורז יזהיב יפה.

    טבית בריא
    טבית מושלם ובריא עם אורז מלא ועוף . צילום: אפיק גבאי


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טבית מהיר הכנה: הקסם העיראקי בקיצור!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    מירי

    1. האם אפשר עם פרגיות? 2. האם אפשר על פלטה במקום בתנור?

      Avatar
      מערכת Foody

      הי מירי. אפשר להחליף בפרגית, ולעבדו באותה צורה. לגבי פלטת שבת, אפשר לבשל על הכיריים כ-40 דקות ואז יש לך שתי אופציות: או להוריד מהאש, ולשים לילה במקרר, ולמחרת לבשל על הפלטה 5 שעות או פשוט להמשיך לבשל 5 שעות על אש נמוכה.

    Avatar
    שרון

    האם אפשר לבשל/לטגן בשישי, לשמור במקרר ואז בשבת לעשות את תהליך האפייה בתנור או על פלטה? תודה על המענה.

      Avatar
      מערכת Foody

      כן

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות