טעים וקל: לחמניות שום ממולאות גבינה בטעם חציל קלוי

לחמניות שום על בסיס בצק יוגורט שמכינים במהירות בלישה ידנית, ממולאות בגבינה בטעם חציל קלוי ועטופות בשמן זית וחמאה
לחמניות שום על בסיס בצק יוגורט שמכינים במהירות בלישה ידנית, ממולאות בגבינה בטעם חציל קלוי ועטופות בשמן זית וחמאה
  • יהודית אביב
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    103
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 102.9 קק״ל 3086.9 קק״ל
    פחמימות 12.9 גרם 386.8 גרם
    שומן 5.3 גרם 158.2 גרם
    נתרן 353.0 מ״ג 10589.7 מ״ג
    חלבון 2.2 גרם 64.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 1.4 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 66.5 גרם
    כולסטרול 8.9 מ״ג 266.5 מ״ג
    סידן 25.1 מ״ג 752.1 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 19.2 מ״ג 576.8 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    103
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 102.9 קק״ל 3086.9 קק״ל
    פחמימות 12.9 גרם 386.8 גרם
    שומן 5.3 גרם 158.2 גרם
    נתרן 353.0 מ״ג 10589.7 מ״ג
    חלבון 2.2 גרם 64.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 1.4 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 66.5 גרם
    כולסטרול 8.9 מ״ג 266.5 מ״ג
    סידן 25.1 מ״ג 752.1 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 19.2 מ״ג 576.8 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית

ציפוי


אופן הכנה

  1. שמים בקערה את כל חומרי הבצק ומערבבים ידנית רק עד לקבלת בצק אחיד.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה מינימום. אפשר גם לכמה שעות.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  4. מחלקים את הבצק לשני חלקים. עם חלק אחד עובדים ואת השני שומרים במקרר עטוף, עד לעבודה איתו.
  5. מקמחים היטב את משטח העבודה ואת הבצק ובעזרת מערוך מרדדים לעיגול בעובי של כ-4 מ”מ.
  6. מורחים, בעזרת מרית, שכבה נדיבה של הגבינה על כל שטח הבצק.
  7. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה, חותכים למשולשים קטנים.
  8. מגלגלים כל משולש לקרואסון ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים על מרווחים בין הלחמניות.
  9. אופים כחצי שעה או עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב עמוק.
  10. מערבבים את שמן הזית, החמאה, השום והפטרוזיליה לבלילה אחידה.
  11. מוציאים מהתנור ומורחים את הלחמניות החמות בבלילה.

    לחמניות שום סימפוניה
    טעים וקל: לחמניות שום ממולאות גבינת סימפוניה בטעם חציל קלוי. צילום: יהודית אביב

הערות

  • ניתן להקפיא את הלחמניות עד שבועיים ולחמם מעט לפני הגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טעים וקל: לחמניות שום ממולאות גבינה בטעם חציל קלוי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      שמחים לשמוע!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות