יהודית מורחיים אופה עוגת אגוזים וקצפת – מחווה חורפית לחרמון מושלג

יהודית מורחיים מכינה עוגת טורט מיוחדת וטעימה, עוגת אגוזים וקצפת עשירה בשבבי קוקוס עם ציפוי נדיב של קצפת ועיטור של כדורי שוקולד
יהודית מורחיים מכינה עוגת טורט מיוחדת וטעימה, עוגת אגוזים וקצפת עשירה בשבבי קוקוס עם ציפוי נדיב של קצפת ועיטור של כדורי שוקולד
  • יהודית מורחיים
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4141
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4140.7 קק״ל 4140.7 קק״ל
    פחמימות 346.7 גרם 346.7 גרם
    שומן 258.9 גרם 258.9 גרם
    נתרן 1675.1 מ״ג 1675.1 מ״ג
    חלבון 80.4 גרם 80.4 גרם
    סיבים תזונתיים 17.1 גרם 17.1 גרם
    שומן רווי 108.8 גרם 108.8 גרם
    כולסטרול 1776.5 מ״ג 1776.5 מ״ג
    סידן 392.9 מ״ג 392.9 מ״ג
    ברזל 17.2 מ״ג 17.2 מ״ג
    אשלגן 1761.5 מ״ג 1761.5 מ״ג
    אבץ 9.9 מ״ג 9.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4141
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4140.7 קק״ל 4140.7 קק״ל
    פחמימות 346.7 גרם 346.7 גרם
    שומן 258.9 גרם 258.9 גרם
    נתרן 1675.1 מ״ג 1675.1 מ״ג
    חלבון 80.4 גרם 80.4 גרם
    סיבים תזונתיים 17.1 גרם 17.1 גרם
    שומן רווי 108.8 גרם 108.8 גרם
    כולסטרול 1776.5 מ״ג 1776.5 מ״ג
    סידן 392.9 מ״ג 392.9 מ״ג
    ברזל 17.2 מ״ג 17.2 מ״ג
    אשלגן 1761.5 מ״ג 1761.5 מ״ג
    אבץ 9.9 מ״ג 9.9 מ״ג
    סגור

עוגת טורט עם שוקולד קצוץ ומרכיבים משובחים, בציפוי של קרם קצפת כזו שתרצו להכין כל השנה!

את המתכון קיבלתי מאמא של חברתי הטובה והאהובה ריקה, שעידכנה אותי שלאמא שלה, כבר קשה לגרור את השוקולד בפומפייה.

אז בהזדמנות זו אני מאחלת לנחמה בריאות איתנה ואריכות ימים.

 

ועכשיו אני מציגה בפניכם עוגה טעימה ומנצחת ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי! אשמח לדעת שביקרתם פה, תכינו ותספרו לי איך יצא לכם! הכי חשוב שתמשיכו בעשייה הפורייה ♥♥♥.

לעוד מתכונים של יהודית

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


עוגה


אופן הכנה

  1. מכינים את הטורט: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים וכשנוצר קצף בצדדים מוסיפים את הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב.
  3. מערבבים את החלמונים עם השמן ומוסיפים לקצף בתנועות עטיפה עדינות, מוסיפים את הברנדי ומערבבים בתנועות עטיפה.
  4. מוסיפים את האגוזים והשקדים הטחונים את השוקולד הקצוץ ואת הקוקוס ומערבבים בתנועות עטיפה (הזהרו לא לשבור את הקצף).
  5. מוסיפים את הקמח התופח המנופה ומערבבים בעדינות עד להטמעה.
  6. משמנים את התבנית, מוזגים את התערובת ומשטחים מלמעלה.
  7. מכניסים לתנור ואופים 35-40 דקות (אפשר לבדוק שהעוגה מוכנה אם קיסם יוצא יבש ממרכז העוגה).
  8. מכינים את הקצפת: מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר ומקציפים עד אשר מתקבלת קצפת יציבה.  לאחר שהעוגה הצטננה משחררים מהרינג (על ידי העברת סכין בדפנות התבנית).
  9. מורחים את הקרם על פני העוגה וגם בדפנות (אפשר להשאיר מעט קצפת לקישוט).
  10. מכינים את הקישוט: מכניסים מעט מהקצפת לשקית זילוף בעלת צנטר בצורת פרח או צנטר משונן ומזלפים על פני העוגה. אפשר לגרד שוקולד מעל ולקשט עם כדורי שוקולד.
לא תצליחו להפסיק ליישר
לא תצליחו להפסיק ליישר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
יהודית מורחיים אופה עוגת אגוזים וקצפת – מחווה חורפית לחרמון מושלג

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מימי! מדובר בתבנית עגולה 26 ס”מ. בהצלחה!

    Avatar
    דינה-יעל לוי

    מה הסיבה שאף פעם לא יוצאת לי עוגה גבוהה כמו תמונה. האם את החלמונים מערבבים ידנית עם מטרפה ידנית ולא במיקסר באיזו גודל תבנית העוגה נאפתה אשמח לעזרה מדוע העוגה לא יוצאת לי גבוהה כמו בתמונה ומדוע היא שוקעת. האם להוציא מיד את העוגה מהתנור לאחר שהיא מוכנה או לצנן בתנור מכובהת

      Avatar
      מערכת Foody

      היי יעל! יכול להיות שהחלבונים לא מוקצפים מספיק, ואת העוגה עדיף לצנן בתנור כשהוא מכובה ומעט פתוח. בהצלחה!

    Avatar
    אבישג שירום

    היי, מה ניתן להשים במקום הברנדי?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אבישג! אפשר להחליף את הברנדי בקוניאק, בליקר אחר שאוהבים ואינו מריר, או ביין מתוק. בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות