יסודות המטבח: איך מכינים אורז מושלם?

להכין אורז מושלם ובקלות! נטע לויה מלמדת אתכם להכין אורז מושלם וגם איך לגרום להכנת אורז להיות מושלמת תמיד! אחרי שתכירו את המתכון הזה לא תוכלו להכין בשום צורה אחרת
להכין אורז מושלם ובקלות! נטע לויה מלמדת אתכם להכין אורז מושלם וגם איך לגרום להכנת אורז להיות מושלמת תמיד! אחרי שתכירו את המתכון הזה לא תוכלו להכין בשום צורה אחרת
  • נטע לויה
שמרו
כשר
55 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 28 דק׳
  • קלוריות
    103
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 102.6 קק״ל 410.4 קק״ל
    פחמימות 9.9 גרם 39.4 גרם
    שומן 5.1 גרם 20.3 גרם
    נתרן 489.2 מ״ג 1956.6 מ״ג
    חלבון 1.0 גרם 4.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.8 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 2.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.1 מ״ג 0.2 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.7 מ״ג
    אשלגן 0.1 מ״ג 0.2 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 28 דק׳
  • קלוריות
    103
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 102.6 קק״ל 410.4 קק״ל
    פחמימות 9.9 גרם 39.4 גרם
    שומן 5.1 גרם 20.3 גרם
    נתרן 489.2 מ״ג 1956.6 מ״ג
    חלבון 1.0 גרם 4.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.8 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 2.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.1 מ״ג 0.2 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.7 מ״ג
    אשלגן 0.1 מ״ג 0.2 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
55 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מכינים אורז: מחממים 2 כפות שמן זית בסיר, ושמים כוס אורז בסמטי (או כל סוג אחר שאוהבים), ומערבבים היטב ככה שכל גרגר יצופה בשמן ומעט יקלה.
  2. מוסיפים מלח. על כל כוס אורז מוסיפים כפית אחת שטוחה של מלח דק.
  3. מערבבים היטב ושמים לב שלא שורפים את האורז בטעות.
  4. מוסיפים את המים. היחס המושלם הוא על כל כוס אורז, 1.5 כוסות מים רותחים, מערבבים היטב ומכסים את הסיר.
  5. מורידים את הלהבה ללהבה הנמוכה ביותר ומכוונים טיימר ל-18 דק’ בדיוק!
  6. מכבים את אש ומשאירים את המכסה סגור לעוד 5 דק’ נוספות.
  7. פותחים את הסיר ומפרידים את האורז בעזרת מזלג (ולא כף!).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
יסודות המטבח: איך מכינים אורז מושלם?

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    אבי

    האם כדאי לשטוף לפני כן את האורז? אם אני שם בסיר, אורז שטוף, לתוך 2 כפות שמן זית שכבר חוממו, השמן יכול לקפוץ? האם כדאי לשטוף את האורז? או שזה בסדר לשים בסיר ישר מן השקית? תודה רבה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אבי. כן, רצוי לשטוף את האורז לפני שמכניסים לסיר. ואל תדאג לגבי השמן, הוא עלול לקפוץ, אבל המסה של האורז גדולה יותר מכמות השמן, אז שתי קפיצות של שמן וזה יסתיים.

    Avatar
    חיים

    פעם ראשונה בחיי שמצליח לבשל אורז אחד אחד , כמו של אשתי,שאפו

      Avatar
      מערכת Foody

      כל הכבוד חיים! משמח לקרוא!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות