סנו רקע

יצירתי וכשר: טוויל שקדים בצורת גלילי תחרה ושוקולד

עוגיות טוויל מתפצחות ופריכות של שרית נובק שרק נראות מורכבות להכנה, אך למעשה קלילות ומרשימות ושוות את הניסוי
עוגיות טוויל מתפצחות ופריכות של שרית נובק שרק נראות מורכבות להכנה, אך למעשה קלילות ומרשימות ושוות את הניסוי
  • שרית נובק
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 2]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    164
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 164.0 קק״ל 1967.4 קק״ל
    פחמימות 13.5 גרם 161.8 גרם
    שומן 11.8 גרם 141.8 גרם
    נתרן 2.3 מ״ג 27.7 מ״ג
    חלבון 2.0 גרם 23.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 14.3 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 68.7 גרם
    כולסטרול 20.7 מ״ג 247.9 מ״ג
    סידן 24.2 מ״ג 290.2 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 6.2 מ״ג
    אשלגן 89.1 מ״ג 1069.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 3.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    164
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 164.0 קק״ל 1967.4 קק״ל
    פחמימות 13.5 גרם 161.8 גרם
    שומן 11.8 גרם 141.8 גרם
    נתרן 2.3 מ״ג 27.7 מ״ג
    חלבון 2.0 גרם 23.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 14.3 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 68.7 גרם
    כולסטרול 20.7 מ״ג 247.9 מ״ג
    סידן 24.2 מ״ג 290.2 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 6.2 מ״ג
    אשלגן 89.1 מ״ג 1069.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 3.9 מ״ג
    סגור

עוגיות טוויל הן מהעדינות והשבריריות שבעוגיות. צורתן שטוחה לחלוטין ומלאה בחורים קטנטנים מה שזיכה אותן בכינוי ‘עוגיות תחרה’. במתכון הזה שרית נובק מציגה טריק מיוחד כדי ליצור צורת גליל מהעוגיות השטוחות. יש לחכות שיצטננו מעט אבל לא יותר מדי ואז לגלגל אותן. לא תאמינו שהכנתם כזו יצירת מופת לבד בבית!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 2]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגיות


אופן הכנה

  1. מחממים מראש תנור לחום של 170 מעלות.
  2. מכניסים את כל המצרכים לסיר ומבשלים על גבי להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד עד שכל החמאה נמסה.
  3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ויוצקים תלוליות מהתערובת עם כף על גבי נייר האפייה.
  4. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-8 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
  5. מכינים גלילים דקים מריבועי נייר אפיה.
  6. מוציאים מהתנור וממתינים דקה.
  7. מגלגלים את העוגיות על גבי נייר אפיה מגולגל לקבלת גליל. ממתינים להצטננות והתקשות של העוגיות ושולפים מהגליל.
  8. ממיסים את השוקולד ומכניסים לשקית זיפר סליידר M.
  9. סוגרים את השקית וגוזרים חור קטנטן בקצה.
  10. מזלפים שוקולד על גבי העוגיות.

    עוגיות תחרה. צילום: שרית נובק
    עוגיות תחרה. צילום: שרית נובק

tip

טיפ סנו סושי

לא צריך לרוץ לחנות האפייה כדי לקנות שקית זילוף! קחו את שקית הזיפר עם הסליידר, הכניסו אליה את השוקולד המומס, סגרו אותה עם הסליידר, חתכו חתיכה קטנה בפינת השקית והופ – יש לכם שקית זילוף מקצועית!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
יצירתי וכשר: טוויל שקדים בצורת גלילי תחרה ושוקולד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    מירה ברקאי

    האם אפשר להחליף את החמאה בשמן? אני רוצה שיצא פרווה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מירה. כשמחליפים חמאה בשמן צריך 85% מכמות החמאה. כלומר על 100 גרם חמאה צריך 85 גרם שמן.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות