כבדי עוף צלויים עם תפוחי אדמה בתנור
מה אוכלים היום לצהריים? שגב משה מכין לכם מנה מנצחת של כבדי עוף צלויים לצד תפוחי אדמה ובצל. מנה שהיא קלאסיקה מנצחת, אהובה על קטנים וגדולים
מה אוכלים היום לצהריים? שגב משה מכין לכם מנה מנצחת של כבדי עוף צלויים לצד תפוחי אדמה ובצל. מנה שהיא קלאסיקה מנצחת, אהובה על קטנים וגדולים
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 603.4 קק״ל 2413.4 קק״לפחמימות 50.4 גרם 201.6 גרםשומן 31.7 גרם 126.8 גרםנתרן 871.1 מ״ג 3484.4 מ״גחלבון 27.6 גרם 110.2 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 9.8 גרםשומן רווי 5.4 גרם 21.7 גרםכולסטרול 431.3 מ״ג 1725.0 מ״גסידן 34.2 מ״ג 136.7 מ״גברזל 11.3 מ״ג 45.2 מ״גאשלגן 479.2 מ״ג 1916.8 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 14.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות603
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 603.4 קק״ל 2413.4 קק״לפחמימות 50.4 גרם 201.6 גרםשומן 31.7 גרם 126.8 גרםנתרן 871.1 מ״ג 3484.4 מ״גחלבון 27.6 גרם 110.2 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 9.8 גרםשומן רווי 5.4 גרם 21.7 גרםכולסטרול 431.3 מ״ג 1725.0 מ״גסידן 34.2 מ״ג 136.7 מ״גברזל 11.3 מ״ג 45.2 מ״גאשלגן 479.2 מ״ג 1916.8 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 14.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 603 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ירקות
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
4 בצלים סגולים בינוניים
-
4 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור שלם
הגשה
-
1 חופן אגוזי מלך
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות במצב גריל. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מנקים את הכבדים וחותכים לחצאים. חותכים את הבצל לרבעים. פורסים דק את השום. קולים את האגוזים על מחבת יבשה עד להזהבה קלה.
- חותכים את תפוחי האדמה לרבעים, שמים בסיר ומכסים במים. מבשלים עד שהם רכים, אבל לא מתפרקים. מסננים ושומרים בצד.
- שמים את תפוחי האדמה והבצלים בתבנית האפייה, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל, וצולים כ-25 דקות, עד להזהבה.
- מחממים שמן במחבת גדולה על אש גבוהה. מוסיפים את הכבדים ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה. מוסיפים שום ורוזמרין ומטגנים דקה נוספת.
- שמים את תפוחי האדמה והבצלים בצלחת הגשה, מסדרים מעל את כבדי העוף, מפזרים את אגוזי המלך ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות במצב גריל. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מנקים את הכבדים וחותכים לחצאים. חותכים את הבצל לרבעים. פורסים דק את השום. קולים את האגוזים על מחבת יבשה עד להזהבה קלה.
- חותכים את תפוחי האדמה לרבעים, שמים בסיר ומכסים במים. מבשלים עד שהם רכים, אבל לא מתפרקים. מסננים ושומרים בצד.
- שמים את תפוחי האדמה והבצלים בתבנית האפייה, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל, וצולים כ-25 דקות, עד להזהבה.
- מחממים שמן במחבת גדולה על אש גבוהה. מוסיפים את הכבדים ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה. מוסיפים שום ורוזמרין ומטגנים דקה נוספת.
- שמים את תפוחי האדמה והבצלים בצלחת הגשה, מסדרים מעל את כבדי העוף, מפזרים את אגוזי המלך ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן