כדורי בשר שבדיים בדיוק כמו באיקאה!

קבלו מתכון של כדורי בשר שבדיים בדיוק כמו באיקאה, שמכינים מבשר טחון ברוטב קרם קוקוס. אם השבדים אוהבים אותם, אז למה לא אנחנו?
קבלו מתכון של כדורי בשר שבדיים בדיוק כמו באיקאה, שמכינים מבשר טחון ברוטב קרם קוקוס. אם השבדים אוהבים אותם, אז למה לא אנחנו?
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
18 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    621
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 620.8 קק״ל 3724.6 קק״ל
    פחמימות 16.1 גרם 96.9 גרם
    שומן 43.2 גרם 258.9 גרם
    נתרן 819.2 מ״ג 4915.4 מ״ג
    חלבון 38.8 גרם 233.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 3.2 גרם
    שומן רווי 16.9 גרם 101.5 גרם
    כולסטרול 170.6 מ״ג 1023.4 מ״ג
    סידן 41.2 מ״ג 247.4 מ״ג
    ברזל 4.8 מ״ג 28.9 מ״ג
    אשלגן 642.4 מ״ג 3854.5 מ״ג
    אבץ 9.2 מ״ג 55.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    621
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 620.8 קק״ל 3724.6 קק״ל
    פחמימות 16.1 גרם 96.9 גרם
    שומן 43.2 גרם 258.9 גרם
    נתרן 819.2 מ״ג 4915.4 מ״ג
    חלבון 38.8 גרם 233.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 3.2 גרם
    שומן רווי 16.9 גרם 101.5 גרם
    כולסטרול 170.6 מ״ג 1023.4 מ״ג
    סידן 41.2 מ״ג 247.4 מ״ג
    ברזל 4.8 מ״ג 28.9 מ״ג
    אשלגן 642.4 מ״ג 3854.5 מ״ג
    אבץ 9.2 מ״ג 55.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
18 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

טיגון

רוטב

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה ודביקה.
  2. יוצרים קציצות עגולות בגודל כדור פינג פונג ומסדרים אותן על מגש.

    כדורי בשר שבדיים 1
    מטגנים את הקציצות מכל הכיוונים

  3. מעבירים את הקציצות להתייצבות במקרר במשך 30 דקות.
  4. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד להשחמה יפה, במשך כ-5-6 דקות. מטגנים בכמה סבבים כדי לא לצופף על המחבת.
  5. שומרים את הקציצות המטוגנות בצד.
  6. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת גושית.

    כדורי בשר שבדיים 2
    מוסיפים את קרם הקוקוס לרוטב

  7. מוסיפים את ציר הבקר (או מים רותחים), את קרם הקוקוס, הסויה, החרדל, המלח והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  8. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 3-4 דקות עד שהרוטב מתחיל טיפה להסמיך.
  9. טועמים ומתקנים את התיבול.

    כדורי בשר שבדיים 3
    מוסיפים את הקציצות לרוטב

  10. מכניסים את הקציצות לרוטב ומבשלים במשך כ-5 דקות נוספות.
  11. מפזרים פטרוזיליה ומגישים לצד פירה.

    כדורי בשר שבדיים 6
    כדורי בשר שבדיים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כדורי בשר שבדיים בדיוק כמו באיקאה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    לירז

    3 פעמים ברצף אני מנסה יוצא מגעיל,פעם אחת מלוח מידי פעם אחרת מר מידי… מתכון לא תקין

      Avatar
      מערכת Foody

      היי לירז, לא אמור להיות שום דבר במתכון שהופך את הקציצות למלוחות מידי או מרות מידי, האם יש משהו שאת עושה אחרת?

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות