כיפות מוס שוקולד דבש

"כיפות" מוס שוקולד דבש או עוגות מוס אישיות ואווריריות במרקם קטיפתי מפנק, שמכינים בתבניות חצי כדור מסיליקון למראה חגיגי, מרשים ומהמם
"כיפות" מוס שוקולד דבש או עוגות מוס אישיות ואווריריות במרקם קטיפתי מפנק, שמכינים בתבניות חצי כדור מסיליקון למראה חגיגי, מרשים ומהמם
  • קרין גורן
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
    560
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 559.6 קק״ל 5596.5 קק״ל
    פחמימות 47.7 גרם 477.1 גרם
    שומן 38.2 גרם 381.9 גרם
    נתרן 48.0 מ״ג 480.1 מ״ג
    חלבון 6.3 גרם 62.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.8 גרם 37.8 גרם
    שומן רווי 20.8 גרם 208.1 גרם
    כולסטרול 121.0 מ״ג 1210.2 מ״ג
    סידן 83.8 מ״ג 838.4 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 34.1 מ״ג
    אשלגן 354.5 מ״ג 3544.7 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 16.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
    560
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 559.6 קק״ל 5596.5 קק״ל
    פחמימות 47.7 גרם 477.1 גרם
    שומן 38.2 גרם 381.9 גרם
    נתרן 48.0 מ״ג 480.1 מ״ג
    חלבון 6.3 גרם 62.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.8 גרם 37.8 גרם
    שומן רווי 20.8 גרם 208.1 גרם
    כולסטרול 121.0 מ״ג 1210.2 מ״ג
    סידן 83.8 מ״ג 838.4 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 34.1 מ״ג
    אשלגן 354.5 מ״ג 3544.7 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 16.6 מ״ג
    סגור

הסוד של כל מוס שוקולד אוורירי הוא ביצים מוקצפות, אבל אני נרתעת מהכנת קינוחים עם ביצים נאות. הפתרון שמצאתי הוא להרתיח דבש ולצקת אותו בעודו רותח על החלמונים תוך כדי הקצפה. המוס מתקבל קטיפתי ואוורירי, אבל גם יציב דיו לשמש מלית לעוגה. מכיוון שבענייני רושם עסקינן, אני מכינה ממנו דווקא עוגות מוס אישיות בתבניות חצי כדור מסיליקון. בתור בסיס אפשר להשתמש בעיגול דק של עוגת טורט (מותר גם לקרוץ עיגולים מפרוסות דקות של עוגה בחושה קנויה). אני מעדיפה לפזר אגוזי פקאן מסוכרים וטחונים (פקאן “סיני”), לבסיס מתוק ודקיק, שמהווה שכבת הפרדה קראנצ’ית בין המוס לצלחת.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
11 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בסיס

מוס שוקולד

ציפוי שוקולד

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את המוס ומקפיאים: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה לקצפת כמעט יציבה (אבל עדיין מעט רכה) ושומרים במקרר.
  2. מקציפים במיקסר חלמונים וסוכר במהירות גבוהה במשך 2 דקות.
  3. במקביל, במחבת קטנה מרתיחים דבש, עד שהוא מבעבע ברתיחה מלאה. יוצקים את הדבש הרותח בזרם דק לחלמונים, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף 5 דקות נוספות, עד שהקערה קרה למגע והקצף סמיך ובהיר. בינתיים ממיסים את השוקולד. מקפלים את השוקולד החם לקצף החלמונים עד לקבלת תערובת אחידה (היא תסמיך מאוד, וזה בסדר).
  4. טורפים פנימה את החלב יחד עם רבע מכמות הקצפת. מקפלים בעדינות את יתרת הקצפת עד לקבלת מוס חלק וקטיפתי. יוצקים לתבניות ומפזרים מלמעלה פקאנים מסוכרים טחונים.
  5. מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות (עדיף למשך הלילה), להתקשות.
  6. מכינים את ציפוי השוקולד, מקשטים ומצפים: מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהוא נמס. מצננים לטמפרטורת החדר.
  7. מחלצים את הכיפות מהתבניות בלחיצה ומניחים על רשת לציפוי (מניחים מתחת לרשת תבנית נקייה או נייר אפייה לקליטת הטיפטופים). יוצקים כף ציפוי על כל כיפה ומניחים לו לזלוג למטה בחופשיות.
  8. מעבירים את השוקולד הלבן המומס לשקית זילוף קטנה (או אפילו לפינה תחתונה של שקית ניילון לסנדביצ’ים). גוזרים את השפיץ לפתח דקיק ומזלפים את השוקולד בתנועות מהירות קדימה ואחורה על הכיפות.
  9. שומרים במקפיא ומעבירים למקרר שעה לפני ההגשה. מגישים קר מאוד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כיפות מוס שוקולד דבש

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    דבורהה אהרונס

    לא מצליחה להרשם לשמירת המתכונים שאני אוהבת במקום אחד. לא במייל ולא בפייסבוק.אשמח אם תעזרו לי 0524380439 תודהלי

      Avatar
      מערכת Foody

      היי דבורה, את כבר רשומה לאתר. אנא התחברי עם שם המשתמש והסיסמה שלך והתחילי לשמור מתכונים לאזור האישי.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות