כך תכינו בבית קרוקטים מטוגנים מושלמים!

קרוקטים מטוגנים טעימים לאללה עם תפוחי אדמה והפתעות של פסטרמה מקסיקנית וקבנוס. מגישים עם איולי פפריקה מעושנת ומרגישים בבר טאפאס ספרדי!
קרוקטים מטוגנים טעימים לאללה עם תפוחי אדמה והפתעות של פסטרמה מקסיקנית וקבנוס. מגישים עם איולי פפריקה מעושנת ומרגישים בבר טאפאס ספרדי!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    1226
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1226.0 קק״ל 12260.2 קק״ל
    פחמימות 115.6 גרם 1155.8 גרם
    שומן 176.2 גרם 1762.2 גרם
    נתרן 1287.5 מ״ג 12875.4 מ״ג
    חלבון 77.1 גרם 771.2 גרם
    סיבים תזונתיים 71.5 גרם 715.5 גרם
    שומן רווי 78.1 גרם 781.4 גרם
    כולסטרול 99.8 מ״ג 997.9 מ״ג
    סידן 82.4 מ״ג 824.5 מ״ג
    ברזל 70.8 מ״ג 708.4 מ״ג
    אשלגן 138.9 מ״ג 1388.8 מ״ג
    אבץ 70.7 מ״ג 706.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    1226
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1226.0 קק״ל 12260.2 קק״ל
    פחמימות 115.6 גרם 1155.8 גרם
    שומן 176.2 גרם 1762.2 גרם
    נתרן 1287.5 מ״ג 12875.4 מ״ג
    חלבון 77.1 גרם 771.2 גרם
    סיבים תזונתיים 71.5 גרם 715.5 גרם
    שומן רווי 78.1 גרם 781.4 גרם
    כולסטרול 99.8 מ״ג 997.9 מ״ג
    סידן 82.4 מ״ג 824.5 מ״ג
    ברזל 70.8 מ״ג 708.4 מ״ג
    אשלגן 138.9 מ״ג 1388.8 מ״ג
    אבץ 70.7 מ״ג 706.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
9 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קרוקט

איולי פפריקה


אופן הכנה

  1. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ומבשלים בסיר מים גדול עם כפית מלח במשך כ-25 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בתפוח האדמה.
  2. מסננים את תפוחי האדמה, מחזירים לסיר, מדליקים את האש ונותנים למים להתאדות.
  3. מוסיפים לסיר כף שמן זית ומועכים בעזרת מזלג או מועך פירה לפירה חלק (אבל לא במוט בלנדר, אנחנו לא רוצים פירה נוזלי). בסופו של דבר צריך למתכון כוס פירה.
  4. חותכים את הפסטרמה והקבנוס לקוביות קטנטנות ככל האפשר.
  5. כעת מטגנים את הבצל בכפית שמן זית. כשהוא מזהיב היטב, מוסיפים את פירורי הלחם, את הפטרוזיליה, הפירה, הפסטרמה עם הקבנוס והתבלינים. מערבבים וסוגרים את האש.
  6. אם התערובת עוד לא אחידה לגמרי, לשים מעט בידיים ומכניסים למקרר למשך 15 דקות.
  7. מכינים שלוש קערות: אחת עם קמח, אחת עם ביצה טרופה, כף מים וקורט מלח, ואחת עם פירורי הלחם.
  8. מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק.
  9. יוצרים מהעיסה צורת קציצה מוארכת וטובלים בקמח. מנערים קצת ואז טובלים בביצה ולאחר מכן טובלים בפירורי הלחם.
  10. מטגנים 3-4 קרוקטים כל פעם, כדי שהטמפרטורה של השמן לא תרד. מטגנים כמה דקות מכל צד, עד שהקרוקטים מזהיבים ומוציאים אותם לנייר סופג.
  11. מערבבים את כל חומרי רוטב האיולי ומגישים בקערית לצד הקרוקטים.

    קרוקטים מטוגנים של תפוחי אדמה, פסטרמה וקבנוס2
    קרוקטים מטוגנים של תפוחי אדמה, פסטרמה וקבנוס. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כך תכינו בבית קרוקטים מטוגנים מושלמים!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות