רקע הנמל

כל הטוב הזה בתבנית אחת: מאפה שמרים עם בשאמל ובצל

מאפה שמרים כזה לא אכלתם כבר הרבה זמן! שכבות של בצק שמרים משגע, רוטב בשאמל איכותי ובצלים מקורמלים - כל ביס מלא בעונג!
מאפה שמרים כזה לא אכלתם כבר הרבה זמן! שכבות של בצק שמרים משגע, רוטב בשאמל איכותי ובצלים מקורמלים - כל ביס מלא בעונג!
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    3687
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3687.2 קק״ל 3687.2 קק״ל
    פחמימות 459.9 גרם 459.9 גרם
    שומן 158.4 גרם 158.4 גרם
    נתרן 11486.2 מ״ג 11486.2 מ״ג
    חלבון 112.7 גרם 112.7 גרם
    סיבים תזונתיים 22.1 גרם 22.1 גרם
    שומן רווי 44.7 גרם 44.7 גרם
    כולסטרול 389.0 מ״ג 389.0 מ״ג
    סידן 958.5 מ״ג 958.5 מ״ג
    ברזל 13.3 מ״ג 13.3 מ״ג
    אשלגן 1872.4 מ״ג 1872.4 מ״ג
    אבץ 11.6 מ״ג 11.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    3687
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3687.2 קק״ל 3687.2 קק״ל
    פחמימות 459.9 גרם 459.9 גרם
    שומן 158.4 גרם 158.4 גרם
    נתרן 11486.2 מ״ג 11486.2 מ״ג
    חלבון 112.7 גרם 112.7 גרם
    סיבים תזונתיים 22.1 גרם 22.1 גרם
    שומן רווי 44.7 גרם 44.7 גרם
    כולסטרול 389.0 מ״ג 389.0 מ״ג
    סידן 958.5 מ״ג 958.5 מ״ג
    ברזל 13.3 מ״ג 13.3 מ״ג
    אשלגן 1872.4 מ״ג 1872.4 מ״ג
    אבץ 11.6 מ״ג 11.6 מ״ג
    סגור

עד שלא תחתכו את המאפה הזה, האורחים לא ידעו איזה מילוי מופלא מסתתר בתוכו! ניצן סוסיד עם מתכון של מאפה שמרים רך עם ציפוי קראנצ’י, ממולא ברוטב בשאמל מעלף ובצלים סגולים ולבנים שמקורמלים עד לשלמות.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


בשמל

בצל מקורמל

הברשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה לשים יחד את כל מרכיבי הבצק במשך 5 דקות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
  2. מכינים את הבשאמל: ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב והתבלינים ומערבבים עם מטרפה עד שאין גושים כלל. מרתיחים את התערובת עד שמסמיך, מורידים מהאש ומצננים מעט.
  3. מכינים את הבצל המקורמל: מטגנים את הבצלים בחמאה על אש נמוכה עד שהם מזהיבים קלות ומתרככים. מוסיפים את התבלינים והטימין, מורידים מהאש ומצננים.
  4. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק למלבן. מניחים מלבן אחד של בצק מרודד בתבנית עם נייר אפייה הנמל.
  5. מורחים את הבשמל על הבצק ומפזרים מעליו את הבצל המקורמל.
  6. מניחים מעל את מלבן הבצק הנוסף, מברישים בביצה ומפזרים את השומשום. מכסים ומפתיחים למשך חצי שעה.
  7. מחממים את התנור לחום של 175 מעלות, אופים את המאפה במשך 25-35 דקות (תלוי בתנור), או עד להזהבה יפה ומגישים.
מאפה שמרים בצל ובשמל1
מאפה שמרים עם רוטב בשאמל ובצלים מקורמלים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    בתשבע שרשבסקי

    היי ניצן, יש אפשרות להמיר לפרווה? שמן במקום חמאה? ומשקה סויה במקום חלב?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להחליף את החמאה במחמאה/מרגרינה (לא בשמן) ואת החלב במשקה סויה. בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות