במטבח של מירי רקע
במטבח של מירי דסקטופ

כמו של סבתא: מרק חרירה מרוקאי עשיר ממטבחה של מירי

מרק סמיך ומזין עם חומוס, עדשים וירקות, אחד הפופולריים ביותר במטבח המרוקאי. הוא ממלא את הגוף באנרגיה והמתכון שלו עובר מדור לדור
מרק סמיך ומזין עם חומוס, עדשים וירקות, אחד הפופולריים ביותר במטבח המרוקאי. הוא ממלא את הגוף באנרגיה והמתכון שלו עובר מדור לדור
  • מירי כהן
שמרו
כשר
85 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    552
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 551.5 קק״ל 2757.5 קק״ל
    פחמימות 80.5 גרם 402.3 גרם
    שומן 14.6 גרם 73.1 גרם
    נתרן 670.3 מ״ג 3351.7 מ״ג
    חלבון 27.1 גרם 135.7 גרם
    סיבים תזונתיים 29.1 גרם 145.5 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 139.6 מ״ג 698.0 מ״ג
    ברזל 9.3 מ״ג 46.4 מ״ג
    אשלגן 1256.8 מ״ג 6283.8 מ״ג
    אבץ 3.6 מ״ג 18.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    552
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 551.5 קק״ל 2757.5 קק״ל
    פחמימות 80.5 גרם 402.3 גרם
    שומן 14.6 גרם 73.1 גרם
    נתרן 670.3 מ״ג 3351.7 מ״ג
    חלבון 27.1 גרם 135.7 גרם
    סיבים תזונתיים 29.1 גרם 145.5 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 139.6 מ״ג 698.0 מ״ג
    ברזל 9.3 מ״ג 46.4 מ״ג
    אשלגן 1256.8 מ״ג 6283.8 מ״ג
    אבץ 3.6 מ״ג 18.1 מ״ג
    סגור

אמא שלי למדה מסבתא להכין את המרק הזה, ודאגה ללמד גם אותי. מרק חרירה מרוקאי משביע, מפנק וחגיגי שנהוג להגיש בארוחה מפסקת או במוצאי יום כיפור – הוא סמיך, עשיר, מזין וממלא את הגוף באנרגיה וכוח ועושה זאת גם בימים רגילים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
85 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצל ובמעבד מזון, קוצצים את הירוקים.
  2. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל, עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את עלי הסלרי ועשבי התיבול ומערבבים.
  3. מגרדים את העגבניות, מוסיפים אותן לסיר ומערבבים. מוסיפים את החומוס והעדשים, מתבלים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות.
  5. מוסיפים את האטריות ומבשלים 10 דקות נוספות.
  6. מערבבים את הקמח במים עד שאין גושים, ומוסיפים את התערובת לסיר בהדרגה תוך ערבוב.
  7. מביאים לרתיחה (המרק אמור להסמיך) ומכבים את האש.
  8. מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם (אפשר לסיר או לכל אחד בצלחת) ומגישים מיד, עם פטרוזיליה מפוזרת וחצי לימון בצד.
כמו של סבתא: מרק חרירה מרוקאי I צילום: אלון מסיקה
כמו של סבתא: מרק חרירה מרוקאי I צילום: אלון מסיקה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כמו של סבתא: מרק חרירה מרוקאי עשיר ממטבחה של מירי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    דליה בר מואב

    יצא בסדר אבל חסר לי איזה עוקץ אוממיי

      Avatar
      מערכת Foody

      היי דליה, שמחים שיצא לך טוב וטעים. מוזמנת לעדכן אותנו מה הוספת למתכון בפעם הבאה שאת מכינה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות