כעכים מלוחים וממכרים של סבתא ליליאן

מחווה טעימה לסבתא ליליאן - מתכון קל להכנה לכעכים מלוחים פריכים וממכרים, כאלה שלא תצליחו להפסיק לאכול מהרגע שתטעמו אותם בפעם הראשונה
מחווה טעימה לסבתא ליליאן - מתכון קל להכנה לכעכים מלוחים פריכים וממכרים, כאלה שלא תצליחו להפסיק לאכול מהרגע שתטעמו אותם בפעם הראשונה
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    117
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 117.3 קק״ל 4692.9 קק״ל
    פחמימות 10.0 גרם 400.3 גרם
    שומן 7.6 גרם 304.8 גרם
    נתרן 260.1 מ״ג 10404.3 מ״ג
    חלבון 2.6 גרם 104.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 37.9 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 92.0 גרם
    כולסטרול 7.4 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 5.9 מ״ג 236.0 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 37.5 מ״ג
    אשלגן 40.2 מ״ג 1606.0 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 22.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    117
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 117.3 קק״ל 4692.9 קק״ל
    פחמימות 10.0 גרם 400.3 גרם
    שומן 7.6 גרם 304.8 גרם
    נתרן 260.1 מ״ג 10404.3 מ״ג
    חלבון 2.6 גרם 104.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 37.9 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 92.0 גרם
    כולסטרול 7.4 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 5.9 מ״ג 236.0 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 37.5 מ״ג
    אשלגן 40.2 מ״ג 1606.0 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 22.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קישוט


אופן הכנה

  1. בקערה גדולה לשים את כל חומרי הבצק. את הקמח מוסיפים בהדרגה ולא בבת אחת, עד שמתקבל בצק חלק, אחיד ונוח. אם הבצק עדיין דביק אפשר להוסיף קצת קמח.

    בקערה גדולה לשים את כל חומרי הבצק. צילום: שניר גואטה
    בקערה גדולה לשים את כל חומרי הבצק. צילום: שניר גואטה

  2. מכניסים את הבצק לחצי שעה למקרר.
  3. להדליק תנור לחום של 180 מעלות ולרפד תבניות גדולות בנייר אפייה.
  4. קורצים עיגולים בגודל של שזיף, מגלגלים גליל ויוצרים טבעות. מניחים את הטבעות במרחק ס״מ אחת מהשניה.
    קורצים עיגולים בגודל של שזיף, מגלגלים גליל ויוצרים טבעות. צילום: שניר גואטה
    קורצים עיגולים בגודל של שזיף, מגלגלים גליל ויוצרים טבעות. צילום: שניר גואטה

    מניחים את הטבעות במרחק ס״מ אחת מהשניה. צילום: שניר גואטה
    מניחים את הטבעות במרחק ס״מ אחת מהשניה. צילום: שניר גואטה

  5. מורחים בעדינות את הטבעות בביצה טרופה מדוללת במים.
  6. זורים מעל שומשום ומעט מלח גס.

    זורים מעל שומשום ומעט מלח גס. צילום: שניר גואטה
    זורים מעל שומשום ומעט מלח גס. צילום: שניר גואטה

  7. אופים בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד שהטבעות מזהיבות.

    אופים עד שהטבעות מזהיבות. צילום: שניר גואטה
    אופים עד שהטבעות מזהיבות. צילום: שניר גואטה

  8. שומרים בכלי אטום כחמישה ימים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כעכים מלוחים וממכרים של סבתא ליליאן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (22)

Avatar

    Avatar
    ורד בודגה

    הכי טובים מכל מתכוני הכעכים תודה ליליאן

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה!

      Avatar
      ורד בודגה

      עבודי יכול ללמוד ממך שיעור איך לעשות כעכים פצצות

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה!

      Avatar
      מערכת Foody

      ניתן להחליף בחמאה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות