רקע יטבתה

כרובית אפויה בתנור ברוטב שמנת ופירורי לחם

איזו מנה קריספית מבחוץ, נימוחה מבפנים ואהובה במיוחד על אייל שני? כרובית אפויה בתנור בשלמותה, הפעם ברוטב שהופך אותה קרמית וכל נשנוש הוא חלום!
איזו מנה קריספית מבחוץ, נימוחה מבפנים ואהובה במיוחד על אייל שני? כרובית אפויה בתנור בשלמותה, הפעם ברוטב שהופך אותה קרמית וכל נשנוש הוא חלום!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    359
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 358.6 קק״ל 1434.3 קק״ל
    פחמימות 24.2 גרם 96.7 גרם
    שומן 21.2 גרם 84.7 גרם
    נתרן 642.6 מ״ג 2570.2 מ״ג
    חלבון 14.7 גרם 58.8 גרם
    סיבים תזונתיים 8.8 גרם 35.3 גרם
    שומן רווי 9.5 גרם 37.9 גרם
    כולסטרול 7.6 מ״ג 30.5 מ״ג
    סידן 194.7 מ״ג 778.7 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 7.8 מ״ג
    אשלגן 1252.3 מ״ג 5009.0 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    359
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 358.6 קק״ל 1434.3 קק״ל
    פחמימות 24.2 גרם 96.7 גרם
    שומן 21.2 גרם 84.7 גרם
    נתרן 642.6 מ״ג 2570.2 מ״ג
    חלבון 14.7 גרם 58.8 גרם
    סיבים תזונתיים 8.8 גרם 35.3 גרם
    שומן רווי 9.5 גרם 37.9 גרם
    כולסטרול 7.6 מ״ג 30.5 מ״ג
    סידן 194.7 מ״ג 778.7 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 7.8 מ״ג
    אשלגן 1252.3 מ״ג 5009.0 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור

הכרובית פנים רבות לה וכולן יפות וטעימות. את זו אי אפשר להפסיק לאכול עד שהיא מתחסלת! מנה קלה ואהובה על כ-ו-ל-ם.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

  • 1 כרובית גדולה
    שלמה, כולל עלי הכותרת הירוקים

רוטב


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית מלח.
  3. כאשר המים רותחים מכניסים לסיר את הכרובית בשלמותה כולל העלים שמסביב, ומבשלים במשך 10-8 דקות. עד שהכרובית מתרככת מעט.

    כרובית אפויה 1
    מכינים את רוטב השמנת. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  4. מכבים את האש, מסננים את המים, מייבשים ומקררים מעט.
  5. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב, מלבד פירורי הלחם והשמן.
  6. מניחים את הכרובית על תבנית מרפדת בנייר אפייה.
  7. מורחים על פני שטח כל הכרובית מחצית מכמות הרוטב בעזרת מברשת ומזלפים את הרוטב בין פרחי הכרובית.

    כרובית אפויה 2
    מכניסים את הרוטב לתוך הכרובית. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  8. מערבבים את פירורי הלחם עם שמן הזית, מפזרים ומדביקים על הכרובית מסביב.
  9. בעזרת כף מזלפים את שארית הרוטב על הכרובית.
  10. אופים במשך כ-40 דקות או עד שהכרובית מזהיבה יפה מכל הכיוונים.
  11. מגישים את הכרובית כשהיא חמימה.

    כרובית אפויה 6
    כרובית אפויה בתנור ברוטב שמנת. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כרובית אפויה בתנור ברוטב שמנת ופירורי לחם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Debby Somech

    הכנתי, עדיין לא אכלנו. לגבי בישול הכרובית (וירקות בכלל), אני מעדיפה אידוי בסיר או במיקרו. לבשל כורבית במים ואז לזרוק את המים זה לבזבז הרבה בריאות. שבת שלום ותיאבון

      Avatar
      מערכת Foody

      היי דבי, אפשר להכין כרובית בצורות שונות, את יכולה לאדות את הכרובית בהחלט, לא מתנגדים 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות