כרוב ממולא ברוטב עגבניות של משה שגב

משה שגב מכין כרוב ממולא ברוטב עגבניות שמתאים למזג אוויר חורפי. אופים את התבשיל בחום נמוך במשך הלילה ונהנים למחרת מארוחת צהריים חמה ומנחמת
משה שגב מכין כרוב ממולא ברוטב עגבניות שמתאים למזג אוויר חורפי. אופים את התבשיל בחום נמוך במשך הלילה ונהנים למחרת מארוחת צהריים חמה ומנחמת
  • משה שגב
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 8 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    380
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 380.4 קק״ל 2282.6 קק״ל
    פחמימות 36.7 גרם 220.1 גרם
    שומן 20.4 גרם 122.3 גרם
    נתרן 1278.7 מ״ג 7672.4 מ״ג
    חלבון 9.8 גרם 58.6 גרם
    סיבים תזונתיים 13.4 גרם 80.5 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 14.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 236.1 מ״ג 1416.3 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 27.8 מ״ג
    אשלגן 1262.4 מ״ג 7574.6 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 8.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 8 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    380
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 380.4 קק״ל 2282.6 קק״ל
    פחמימות 36.7 גרם 220.1 גרם
    שומן 20.4 גרם 122.3 גרם
    נתרן 1278.7 מ״ג 7672.4 מ״ג
    חלבון 9.8 גרם 58.6 גרם
    סיבים תזונתיים 13.4 גרם 80.5 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 14.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 236.1 מ״ג 1416.3 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 27.8 מ״ג
    אשלגן 1262.4 מ״ג 7574.6 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 8.9 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תבשילים
משה שגב
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

כרוב ממולא


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-100 מעלות.
  2. מכינים את הכרוב: מחממים מים בסיר גדול, מורידים את גבעול הכרוב המחבר בין העלים, ומבשלים את הכרוב בשלמותו עד שהוא מתרכך. מעבירים למי קרח על מנת לעצור את הבישול.
  3. מכינים את המלית: קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום.
  4. קוצצים דק את כל עשבי התיבול.
  5. מחממים את השמן בסיר גדול ומאדים את השום והבצל עד להזהבה קלה.
  6. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים את השקדים, עשבי התיבול והתבלינים, מערבבים שוב ומכבים את האש. מניחים בצד.
  8. מכינים את הרוטב: קולפים וכותשים את השום.
  9. מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את השום, רסק העגבניות התבלינים, רוטב הצ’ילי והמים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות ומכבים את האש.
  10. ממלאים את הכרוב: מניחים במרכז כל עלה 1 כף של המלית בצורת גליל, מקפלים את הצדדים ומגלגלים. מעבירים את הממולאים המוכנים לסיר כבד או לתבנית חצי עמוקה.
  11. יוצקים מעל הממולאים את הרוטב עד לכיסוי המלא ואופים לילה שלם (או 8 שעות).

הערות

  • במקום לאפות את התבשיל בתנור אפשר לבשל על פלטת שבת
  • אפשר להגיש את התבשיל עם טחינה ולחם אחיד

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כרוב ממולא ברוטב עגבניות של משה שגב

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    יהל דאנה

    יצא טעים מאוד ,אני שמתי ברוטב ראש שום! למילוי הוספתי אפונה קטנה,ושני גזרים מגורדים. יצא טעים מאוד.תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      נשמע מעולה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות