לא רוגעלך, רוזלך! רולים מתוקים עם קינמון שמכינים מטורטיות
בלי לישת בצק ובלי התעסקות מיותרת - רוזלך טעימים ומהממים עם ניחוח מטריף שמכינים מטורטיות, קינמון וחמאה רכה ועשירה
בלי לישת בצק ובלי התעסקות מיותרת - רוזלך טעימים ומהממים עם ניחוח מטריף שמכינים מטורטיות, קינמון וחמאה רכה ועשירה
- ליאור קליין
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 597.5 קק״ל 4780.1 קק״לפחמימות 69.2 גרם 553.5 גרםשומן 37.7 גרם 301.3 גרםנתרן 33.3 מ״ג 266.6 מ״גחלבון 4.7 גרם 37.6 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.5 גרםשומן רווי 22.3 גרם 178.2 גרםכולסטרול 61.5 מ״ג 492.1 מ״גסידן 58.5 מ״ג 468.0 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 136.8 מ״ג 1094.3 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 25 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות598
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 597.5 קק״ל 4780.1 קק״לפחמימות 69.2 גרם 553.5 גרםשומן 37.7 גרם 301.3 גרםנתרן 33.3 מ״ג 266.6 מ״גחלבון 4.7 גרם 37.6 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.5 גרםשומן רווי 22.3 גרם 178.2 גרםכולסטרול 61.5 מ״ג 492.1 מ״גסידן 58.5 מ״ג 468.0 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 136.8 מ״ג 1094.3 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 5.9 מ״גסגור
לפעמים אין לנו זמן להכין קינוח מפואר ולפעמים אנחנו רק רוצים משהו קטן ומתוק ליד הקפה. המתכון הזה של רוזלך הוא בדיוק הפתרון לכל הפעמים הללו! רוזלך שמכינים מטורטיות טעימות, ממלאים בתערובת עשירה עם קינמון ומגישים עם זיגוג מתקתק. ליאור קליין עם מתכון שחובה להכין ולשמור.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 598 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוזלך
-
150 גרם חמאה רכה
-
1 כוס סוכר חוםדמררה
-
2 1/2 כפות קינמון טחון
-
6 יחידות טורטיות גדולותמזרח מערבXL, 'מזרח ומערב'
זיגוג
-
4 כפות גבינת שמנת
-
50 גרם חמאה רכה
-
1/2 כוס אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- מכינים את הרוזלך: מערבבים בקערה קטנה את החמאה, הסוכר והקינמון עד לקבלת ממרח סמיך.
- מורחים באופן אחיד על כל טורטיה 2 כפות מהממרח שהתקבל בעזרת מרית או פלטה מדורגת. משאירים את הקצוות ללא ממרח.
- מגלגלים כל טורטייה לרולדה, חותכים את הקצוות ללא המילוי וחותכים כל רולדה ל-6 שבלולים.
- מניחים את השבלולים בתבנית אפייה משומנת בצפיפות, ללא רווחים.
- מוזגים את השמנת המתוקה להקצפה על כל השבלולים בתבנית וביניהם ואופים בתנור במשך 20 דקות.
- מכינים את הזיגוג: מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג ביחד עד לקבלת ממרח במרקם אחיד.
- מוציאים את הרוזלך מהתנור, מצפים אותם בעודם חמים בזיגוג בעזרת שק זילוף ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- מכינים את הרוזלך: מערבבים בקערה קטנה את החמאה, הסוכר והקינמון עד לקבלת ממרח סמיך.
- מורחים באופן אחיד על כל טורטיה 2 כפות מהממרח שהתקבל בעזרת מרית או פלטה מדורגת. משאירים את הקצוות ללא ממרח.
- מגלגלים כל טורטייה לרולדה, חותכים את הקצוות ללא המילוי וחותכים כל רולדה ל-6 שבלולים.
- מניחים את השבלולים בתבנית אפייה משומנת בצפיפות, ללא רווחים.
- מוזגים את השמנת המתוקה להקצפה על כל השבלולים בתבנית וביניהם ואופים בתנור במשך 20 דקות.
- מכינים את הזיגוג: מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג ביחד עד לקבלת ממרח במרקם אחיד.
- מוציאים את הרוזלך מהתנור, מצפים אותם בעודם חמים בזיגוג בעזרת שק זילוף ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
במה אפשר להחליף את הזיגוג, את הגבינה?
אפשר לוותר או לקנות זיגוג מוכן או כל ממרח לטעמך שתרצי לזגג