במטבח של מירי רקע
במטבח של מירי דסקטופ

לא רק למימונה: מתכון לספינג’ מרוקאי מפנק ומושלם של מירי כהן

כמה קל- ככה טעים: את הסופגנייה המרוקאית האהובה, הספינג', מכינים בכל אירוע מיוחד או סתם כשבא לכם משהו מתוק ומפנק
כמה קל- ככה טעים: את הסופגנייה המרוקאית האהובה, הספינג', מכינים בכל אירוע מיוחד או סתם כשבא לכם משהו מתוק ומפנק
  • מירי כהן
שמרו
כשר
12 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    137
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 137.0 קק״ל 4110.5 קק״ל
    פחמימות 25.4 גרם 762.3 גרם
    שומן 0.6 גרם 18.7 גרם
    נתרן 259.6 מ״ג 7787.7 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 108.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 30.2 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 5.0 מ״ג 151.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 12.0 מ״ג
    אשלגן 35.7 מ״ג 1072.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    137
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 137.0 קק״ל 4110.5 קק״ל
    פחמימות 25.4 גרם 762.3 גרם
    שומן 0.6 גרם 18.7 גרם
    נתרן 259.6 מ״ג 7787.7 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 108.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 30.2 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 5.0 מ״ג 151.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 12.0 מ״ג
    אשלגן 35.7 מ״ג 1072.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור

אין כמו ספינג’ עם טעם של ילדות, כדי להרגיש בבית. את הספינג’ מכינים בכל הזדמנות- באירועים, בחורף לצד תה או סתם כשבא לכם משהו מתוק. כמה קל להכנה- ככה טעים. רק שימו לב: זה נגמר כל כך מהר! כדאי להכין בכמויות.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
12 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים את השמן והמים, לשים עד שנוצר בצק רך ודביק.
  3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד דקה-שתיים.
  4. משמנים את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת.
  5. מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  6. מחממים בסיר רחב וגבוה שמן לטיגון עמוק.
  7. משמנים את הידיים ובוצעים חתיכת בצק. בעזרת אגודלים יוצרים חור במרכזו, ומרחיבים אותו בעזרת האצבעות. צריכה להתקבל טבעת עם חור באמצע.
  8. מטגנים את הספינג’ בסבבים של 3-4 סופגניות עד שהן מזהיבות. הופכים לצד שני ומטגנים שוב להזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  9. מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם סט תה מרוקאי וריבות.

 

כמו של אימא: ספינג' מרוקאי של מירי כהן. צילום: אלון מסיקה
כמו של אימא: ספינג’ מרוקאי של מירי כהן. צילום: אלון מסיקה

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לא רק למימונה: מתכון לספינג’ מרוקאי מפנק ומושלם של מירי כהן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    רויטל דואן

    לא רשום במתכון כמה שמן

      Avatar
      מערכת Foody

      ליטר

קטגוריות

אביזרים

טכניקות