לביבות בטטה של אורנה ואלה: עושות קאמבק!

לביבות בטטה של אורנה ואלה שיעשו לכם את החג הכי תל אביבי שיש! קבלו את המתכון ללביבות המושלמות בהשראת בית הקפה המיתולוגי "אורנה ואלה"
לביבות בטטה של אורנה ואלה שיעשו לכם את החג הכי תל אביבי שיש! קבלו את המתכון ללביבות המושלמות בהשראת בית הקפה המיתולוגי "אורנה ואלה"
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
18 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    115
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 114.6 קק״ל 2865.7 קק״ל
    פחמימות 4.3 גרם 107.5 גרם
    שומן 10.3 גרם 257.1 גרם
    נתרן 148.3 מ״ג 3707.8 מ״ג
    חלבון 1.2 גרם 29.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 3.6 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 143.6 גרם
    כולסטרול 23.9 מ״ג 596.9 מ״ג
    סידן 21.5 מ״ג 536.5 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 457.1 מ״ג 11428.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 13.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    115
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 114.6 קק״ל 2865.7 קק״ל
    פחמימות 4.3 גרם 107.5 גרם
    שומן 10.3 גרם 257.1 גרם
    נתרן 148.3 מ״ג 3707.8 מ״ג
    חלבון 1.2 גרם 29.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 3.6 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 143.6 גרם
    כולסטרול 23.9 מ״ג 596.9 מ״ג
    סידן 21.5 מ״ג 536.5 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 457.1 מ״ג 11428.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 13.1 מ״ג
    סגור

זה לא חנוכה בלי לביבות. וכשאומרים לביבות – אין מי שלא מתגעגע ללביבות הבטטה של אורנה ואלה. המסעדה נסגרה כבר מזמן, אבל לביבות הבטטה יישארו עמנו לנצח. אז אם מתחשק לכם לחגוג חנוכה בטוויסט תל אביבי שהוא בעיקר מאוד מאוד טעים – זה המתכון בשבילכם!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
18 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לביבות

טיגון

רוטב שמנת עירית


אופן הכנה

  1. מכינים את הבלילה: מבשלים את הבטטות בסיר גדול עם מים, עד שהן מתרככות.
  2. מסננים את הבטטות היטב, מחזירים אותן לסיר וצולים אותן בסיר הריק במשך כ־3 דקות, עד שהן מתייבשות.
  3. מעבירים את הבטטות הרכות והיבשות לקערה גדולה.
  4. מוסיפים פנימה את השמנת, רוטב הסויה, המלח, הפלפל, אגוז המוסקט והסוכר. מערבבים־לשים את התערובת בידיים, עד לקבלת מרקם חלק יחסית.
  5. מוסיפים את הקמח וממשיכים ללוש את הבצק עד לקבלת תערובת אחידה.

    לביבות בטטה של אורנה ואלה1
    מכינים את בלילת לביבות הבטטה. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: נעמה רן

  6. מכניסים את תערובת הבטטות לשקית זילוף חד פעמית, עם צנתר רחב וחלק.
  7. מטגנים את הלביבות: מחממים כף חמאה במחבת טפלון, מומלץ להשתמש בלהבה הבינונית ולהנמיך אותה מדי פעם. חשוב להשגיח שהחמאה לא תישרף. בין טיגון אחד לשני, שופכים את עודפי החמאה שבמחבת, מנגבים את המחבת בעזרת נייר סופג וממיסים כף חמאה נוספת.
  8. לאחר שהחמאה נמסה, מזלפים תערובת לביבות ישירות למחבת ומטגנים אותן במשך 2 דקות מכל צד, עד שהלביבות מוצקות אבל עדיין רכות מבפנים.
  9. מכינים את הרוטב: מערבבים את השמנת החמוצה עם המיונז והעירית ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  10. מגישים את הלביבות כשהן חמימות לצד הרוטב.

    לביבות בטטה של אורנה ואלה2
    לביבות בטטה של אורנה ואלה. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: נעמה רן

הערות

  • לא להתבייש עם כמות החמאה, הסוד בלביבות הללו טמון בחמאה שהן "שותות". 
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לביבות בטטה של אורנה ואלה: עושות קאמבק!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (18)

Avatar

    Avatar
    Keren Michaeli

    אפשר להחליף לקמח ללא גלוטן/קמח שקדים? שיבולת שועל לא מתאימה להרבה צליאקים

      Avatar
      מערכת Foody

      היי קרן, יש שיבולת שועל ללא גלוטן. אפשר להחליף בקמח שקדים

    Avatar
    גל

    היי, גיליתי שיש לי רק קמח תופח. אפשר להשתמש?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר

    Avatar
    שרית

    אפשר לאפות? אם כן כמה זמן ועל כמה מעלות?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר, 180 מעלות, 30 דקות, עדיף להפוך אחרי 20 דקות (ולפני האפייה לרסס על נייר האפייה ואז על הלביבות ספריי שמן זית/לזלף מעט שמן זית)

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות