לביבת רושטי שווייצרית מדוייקת כמו שעון

אפרת ליכטנשטט מכינה לנו לביבת רושטי גדולה ומושלמת מתפוחי אדמה, קלילה ומהירה להכנה שאפשר לחלוק בארוחה ולהניח במרכז השולחן. מושלם, כבר אמרנו?
אפרת ליכטנשטט מכינה לנו לביבת רושטי גדולה ומושלמת מתפוחי אדמה, קלילה ומהירה להכנה שאפשר לחלוק בארוחה ולהניח במרכז השולחן. מושלם, כבר אמרנו?
  • אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    193
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 193.3 קק״ל 773.3 קק״ל
    פחמימות 31.7 גרם 126.6 גרם
    שומן 6.3 גרם 25.2 גרם
    נתרן 388.6 מ״ג 1554.5 מ״ג
    חלבון 3.5 גרם 14.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.9 גרם 19.5 גרם
    שומן רווי 3.9 גרם 15.5 גרם
    כולסטרול 16.1 מ״ג 64.5 מ״ג
    סידן 4.1 מ״ג 16.5 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.2 מ״ג
    אשלגן 10.0 מ״ג 40.1 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    193
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 193.3 קק״ל 773.3 קק״ל
    פחמימות 31.7 גרם 126.6 גרם
    שומן 6.3 גרם 25.2 גרם
    נתרן 388.6 מ״ג 1554.5 מ״ג
    חלבון 3.5 גרם 14.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.9 גרם 19.5 גרם
    שומן רווי 3.9 גרם 15.5 גרם
    כולסטרול 16.1 מ״ג 64.5 מ״ג
    סידן 4.1 מ״ג 16.5 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.2 מ״ג
    אשלגן 10.0 מ״ג 40.1 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לביבות מלוחות
אפרת ליכטנשטט
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ללביבה

להגשה


אופן הכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה ומרסקים בפומפיה גסה.
    מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים בפומפייה גסה. צילום: טל סיון-ציפורין
    מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים בפומפייה גסה. צילום: טל סיון-ציפורין

    מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים בפומפייה גסה. צילום: טל סיון-ציפורין
    מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים בפומפייה גסה. צילום: טל סיון-ציפורין

  2. סוחטים אותם היטב מהנוזלים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  3. מחממים את החמאה במחבת נון סטיק (מומלץ קוטר 22 ס”מ).

    מחממים חמאה במחבת נון-סטיק. צילום: טל סיון-ציפורין
    מחממים חמאה במחבת נון-סטיק. צילום: טל סיון-ציפורין

  4. משטחים את תערובת תפוחי האדמה במחבת ומהדקים היטב.
    משטחים את תערובת תפוחי האדמה בצורה אחידה על גבי המחבת. צילום: טל סיון-ציפורין
    משטחים את תערובת תפוחי האדמה בצורה אחידה על גבי המחבת. צילום: טל סיון-ציפורין

    משטחים את תערובת תפוחי האדמה בצורה אחידה על גבי המחבת. צילום: טל סיון-ציפורין
    משטחים את תערובת תפוחי האדמה בצורה אחידה על גבי המחבת. צילום: טל סיון-ציפורין

  5. מטגנים את הלביבה על אש בינונית, מבלי להזיז אותה כ 5-10 דקות עד שהיא שחומה היטב (בודקים בזהירות בעזרת תרווד).
  6. הופכים אותה לצדה השני: מניחים צלחת גדולה על המחבת - הופכים הכל ביחד ואז מחזירים את הלביבה לטיגון מצידה השני.
    הופכים את הלביבה על צלחת ומחזירים לטיגון מהצד השני עד להשחמה. צילום: טל סיון-ציפורין
    הופכים את הלביבה על צלחת ומחזירים לטיגון מהצד השני עד להשחמה. צילום: טל סיון-ציפורין

    הופכים את הלביבה על צלחת ומחזירים לטיגון מהצד השני עד להשחמה. צילום: טל סיון-ציפורין
    הופכים את הלביבה על צלחת ומחזירים לטיגון מהצד השני עד להשחמה. צילום: טל סיון-ציפורין

  7. מטגנים עוד 5-10 דקות עד שהיא שחומה.
  8. מגישים מיד עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לביבת רושטי שווייצרית מדוייקת כמו שעון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      לא. אין צורך בביצים וקמח.

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להמיר את החמאה במחמאה או במזולה בטעם חמאה. בהצלחה 🙂

    Avatar
    יסכה לוי

    היי, זה נשמע מתכון פצצה, וקל להכנה, אני רוצה להכין את זה מחר, יש מצב שאפשר להחליף את החמאה בשמן?

      Avatar
      מערכת Foody

      המתכון המקורי הוא עם חמאה, החמאה מוסיפה טעם נהדר ועושה הרבה הבדל.
      כמובן שאפשר להשתמש בשמן או להמיר במחמאה/ מזולה בטעם חמאה כדי להיות הכי קרובים למקור.

      Avatar
      Gali Bar ilan

      הכנתי וממש התפרק לי ): מה אפשר לתקן? (טיגנתי בשמן זית במקום חמאה)

      Avatar
      מערכת Foody

      כדאי לא לגעת בתערובת בזמן שהיא מתבשלת במחבת, כך החומרים מתגבשים ומתאחדים. לא נורא, זה בטח לא פגם בטעם (:חג שמח!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות