להכין במוצ”ש ולאכול בראשון במשרד: סלט קינואה מעולה

אם לא בא לכם השבוע להזמין שוב אוכל לעבודה או להסתפק בסנדויץ', הנה רעיון לסלט טעים ומשביע שאפשר להכין מראש והכי כיף להשוויץ איתו במשרד
אם לא בא לכם השבוע להזמין שוב אוכל לעבודה או להסתפק בסנדויץ', הנה רעיון לסלט טעים ומשביע שאפשר להכין מראש והכי כיף להשוויץ איתו במשרד
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    1171
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1170.8 קק״ל 1170.8 קק״ל
    פחמימות 1869.1 גרם 1869.1 גרם
    שומן 65.6 גרם 65.6 גרם
    נתרן 4501.1 מ״ג 4501.1 מ״ג
    חלבון 19.3 גרם 19.3 גרם
    סיבים תזונתיים 24.3 גרם 24.3 גרם
    שומן רווי 4.2 גרם 4.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 162.1 מ״ג 162.1 מ״ג
    ברזל 9.9 מ״ג 9.9 מ״ג
    אשלגן 2613.7 מ״ג 2613.7 מ״ג
    אבץ 3.3 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    1171
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1170.8 קק״ל 1170.8 קק״ל
    פחמימות 1869.1 גרם 1869.1 גרם
    שומן 65.6 גרם 65.6 גרם
    נתרן 4501.1 מ״ג 4501.1 מ״ג
    חלבון 19.3 גרם 19.3 גרם
    סיבים תזונתיים 24.3 גרם 24.3 גרם
    שומן רווי 4.2 גרם 4.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 162.1 מ״ג 162.1 מ״ג
    ברזל 9.9 מ״ג 9.9 מ״ג
    אשלגן 2613.7 מ״ג 2613.7 מ״ג
    אבץ 3.3 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור

אמנם טרנד הקינואה כבר מאחורינו, אבל אם אתם בכל זאת רוצים השבוע לאכול בעבודה משהו קצת יותר מזין ובריא, קחו לכם 20 דקות של השקעה במוצ”ש ותאפשרו לעצמכם ארוחה טעימה ומזינה להמשך השבוע במשרד.

אפשר לערבב מראש את הרוטב עם הקינואה ושאר הרכיבים, זה רק ישדרג את טעם הקינואה ולא יפגע בירקות. בזכות הקינואה העשירה בחלבון ובסיבים, הסלט הזה ישביע אתכם לאורך זמן ולא תמצאו את עצמכם אחרי שעה וחצי מחפשים לנשנש עוד משהו.

אז הפעם בלי תירוצים, זה באמת פשוט להכנה, טעים ומשביע ותרגישו הרבה הרבה יותר טוב אחרי שתאכלו את זה בעבודה ולא תזמינו שוב טייק אווי…..

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קינואה

סלט

לרוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הקינואה: שוטפים את הקינואה דרך מסננת דקה במים זורמים.
  2. מעבירים את הקינואה לסיר עם המים והמלח, מביאים לרתיחה על אש גבוהה, כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה עד שהקינואה רכה ומוכנה לאכילה. מסירים את המכסה ומערבבים עם מזלג כדי להפריד גושים שנוצרו. מעבירים את הקינואה לתבנית שטוחה ומפזרים אותה כך שתהיה שכבה אחידה. מכניסים למקרר לעשר דקות (השלב הזה חשוב כדי שהקינואה תשאר מפוררת בסלא ולא יוצרו גושים).
  3. מכינים את הרוטב: טורפים היטב בקערה את כל רכיבי הרוטב.
  4. מרכיבים את הסלט: חותכים את המלפפונים גס ומעבירים לקערה, מוסיפים את הפלפלים הקלויים חתוכים לרצועות ואת הזיתים.
  5. מוסיפים את הקינואה המקוררת ומוזגים מעל את הרוטב. מערבבים היטב. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וגבינה מפוררת, מקשטים בעלי נענע ונהנים מכל ביס.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
להכין במוצ”ש ולאכול בראשון במשרד: סלט קינואה מעולה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    אוראל

    יצא לי סלט סופר טעים ומזין. שבעתי מאוד ומתכננת להכניס אותו קבוע לתפריט. תודה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות