סנו רקע

דג, מאפה וירק: להתענג על טורט עלים של סלמון ותרד

מאפה מלוח משגע שמתאים במיוחד לחג השבועות! טורט בצק עלים במילוי מוסלין - ממרח סלמון, שמנת, טרגון ועירית, עם פילה סלמון ועלי תרד מטוגנים
מאפה מלוח משגע שמתאים במיוחד לחג השבועות! טורט בצק עלים במילוי מוסלין - ממרח סלמון, שמנת, טרגון ועירית, עם פילה סלמון ועלי תרד מטוגנים
  • מאיר דנון
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    837
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 836.5 קק״ל 5019.1 קק״ל
    פחמימות 62.1 גרם 372.4 גרם
    שומן 56.9 גרם 341.2 גרם
    נתרן 453.3 מ״ג 2719.6 מ״ג
    חלבון 18.7 גרם 112.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.7 גרם
    שומן רווי 28.6 גרם 171.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.8 מ״ג 71.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 30.3 מ״ג 182.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    837
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 836.5 קק״ל 5019.1 קק״ל
    פחמימות 62.1 גרם 372.4 גרם
    שומן 56.9 גרם 341.2 גרם
    נתרן 453.3 מ״ג 2719.6 מ״ג
    חלבון 18.7 גרם 112.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.7 גרם
    שומן רווי 28.6 גרם 171.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.8 מ״ג 71.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 30.3 מ״ג 182.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

טורט


אופן הכנה

  1. מכינים את המוסלין: בקערת מעבד המזון מניחים את הסלמון כשהוא חתוך לקוביות, המלח והפלפל ומעבדים במשך כמה שניות עד שהוא נטחן ומתגבש מסביב ללהב המכשיר.
  2. מוסיפים את החלבון ומעבדים שוב עד שהדג מתגבש סביב הלהב.
  3. מוסיפים את השמנת המתוקה בהדרגה עד לקבלת ממרח הומוגני.
  4. מוסיפים את עשבי התיבול - טרגון ועירית ומעבירים לשק זילוף ומאחסנים לבינתיים במקרר.
  5. מכינים את המלית: בכלי רחב מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את עלי התרד יחד עם מלח עד שהעלים נהיים קטנים במשך 2-3 דקות.
  6. מעבירים לצלחת להתקרר ומסננים את הנוזלים.
  7. מתבלים את פילה הסלמון במלח ובפלפל.
  8. על תבנית אפייה שמים סנו סושי - נייר אפייה טבעי ומעליו את בצק העלים.
  9. מרכיבים את הטורט: מזלפים על בצק העלים שכבה ממלית המוסלין, מסדרים מעליה את התרד ומעליו את פילה הסלמון מתובל במלח ופלפל.
  10. מכסים בשכבה נוספת של עלי תרד ומעליו מסדרים שכבה נוספת ממלית המוסלין.
  11. מורחים ביצה טרופה על שולי הבצק ומכסים ברדיד בצק עלים נוסף.
  12. מקשטים את המאפה, מורחים ביצה טרופה.
  13. לפני שמכניסים לתנור עושים מעין ארובה במרכז המאפה כדי לאפשר לאדים שמצטברים בתוך המאפה להשתחרר בזמן הבישול.
  14. אופים בתנור בחום של 190 מעלות כ-30-40 דקות. מגישים.
    לפני שמכניסים לתנור עושים מעין ארובה במרכז המאפה. צילום: שניר גאוטה
    לפני שמכניסים לתנור עושים מעין ארובה במרכז המאפה. צילום: שניר גאוטה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
דג, מאפה וירק: להתענג על טורט עלים של סלמון ותרד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    רעות

    מה ניתן לשים במקום שמנת 1מתוקה למתכון פרווה?תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להשתמש בשמנת צמחית. שנה טובה!

    Avatar
    רעות

    האם ניתן להכין את המתכון ללא המוסלין?

      Avatar
      מערכת Foody

      ללא קרם המוסלין המנה תצא הרבה פחות עשירה. לכן מומלץ לא לוותר על הקרם. אפשר להכין את הקרם פרווה עם שמנת צמחית. בהצלחה ושנה טובה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות