לחמניות מרווה ושום בסגנון תלושותי בניחוח מענג
לחמניות בסגנון תלושותי: לחמניות מרווה ושום מבצק שמרים משגע במילוי עגבניות מיובשות ופיסטוקים קצוצים. לחמניות מושלמות לארוחת הצהריים או הערב!
לחמניות בסגנון תלושותי: לחמניות מרווה ושום מבצק שמרים משגע במילוי עגבניות מיובשות ופיסטוקים קצוצים. לחמניות מושלמות לארוחת הצהריים או הערב!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 225.8 קק״ל 3613.4 קק״לפחמימות 30.4 גרם 487.2 גרםשומן 9.2 גרם 147.9 גרםנתרן 321.3 מ״ג 5141.2 מ״גחלבון 5.7 גרם 92.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 22.2 גרםשומן רווי 1.6 גרם 24.9 גרםכולסטרול 19.8 מ״ג 317.0 מ״גסידן 27.6 מ״ג 441.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 178.3 מ״ג 2852.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 7.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-55 דק׳
-
קלוריות226
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 225.8 קק״ל 3613.4 קק״לפחמימות 30.4 גרם 487.2 גרםשומן 9.2 גרם 147.9 גרםנתרן 321.3 מ״ג 5141.2 מ״גחלבון 5.7 גרם 92.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 22.2 גרםשומן רווי 1.6 גרם 24.9 גרםכולסטרול 19.8 מ״ג 317.0 מ״גסידן 27.6 מ״ג 441.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 178.3 מ״ג 2852.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 7.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-55 דק׳ | קלוריות 226 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
1 ראש שוםעם קליפה, מופרד לשיני שום
-
1 גבעול מרווהעלים בלבד
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כוס עגבניות מיובשותחתוכות לקוביות קטנות
-
קצוצים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ומעבדים במהירות נמוכה במשך 6-7 דקות.
- מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתנתק מהדפנות.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך כ-60 דקות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מפזרים בתבנית את שיני השום בקליפתן ואופים במשך כ-15 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים מעט את שיני השום ונפטרים מהקליפה בעזרת לחיצה.
- מכינים את המילוי: שמים את שיני השום, עלי המרווה והשמן בתוך קערת הבלנדר וטוחנים למשחה אחידה.
- מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לצורת מלבן בעובי 3-4 מ”מ.
- מורחים את הבצק בתערובת השום ומפזרים מעל את העגבניות המיובשות הקצוצות ואת הפיסטוקים.
- מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה.
- חותכים את הרולדה ל-16 פרוסות.
- מניחים את הפרוסות עם החתך כלפי מעלה בתוך תבנית עגולה משומנת בקוטר 24-26 ס”מ.
- מברישים קלות בביצה טרופה עם כף מים.
- אופים במשך 20-25 דקות עד שהמאפה משחים יפה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ומעבדים במהירות נמוכה במשך 6-7 דקות.
- מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתנתק מהדפנות.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך כ-60 דקות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מפזרים בתבנית את שיני השום בקליפתן ואופים במשך כ-15 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים מעט את שיני השום ונפטרים מהקליפה בעזרת לחיצה.
- מכינים את המילוי: שמים את שיני השום, עלי המרווה והשמן בתוך קערת הבלנדר וטוחנים למשחה אחידה.
- מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לצורת מלבן בעובי 3-4 מ”מ.
- מורחים את הבצק בתערובת השום ומפזרים מעל את העגבניות המיובשות הקצוצות ואת הפיסטוקים.
- מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה.
- חותכים את הרולדה ל-16 פרוסות.
- מניחים את הפרוסות עם החתך כלפי מעלה בתוך תבנית עגולה משומנת בקוטר 24-26 ס”מ.
- מברישים קלות בביצה טרופה עם כף מים.
- אופים במשך 20-25 דקות עד שהמאפה משחים יפה.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן