לימון כבוש של תמרה אהרוני

מתכון קל להכנה של לימון כבוש שמכינים לבד בבית ב-10 דקות עבודה. לימון כבוש מוסיף טעם נהדר ומשדרג כמעט כל תבשיל, סלט או כריך. רק הכינו צנצנת ומלח ובואו נתחיל
מתכון קל להכנה של לימון כבוש שמכינים לבד בבית ב-10 דקות עבודה. לימון כבוש מוסיף טעם נהדר ומשדרג כמעט כל תבשיל, סלט או כריך. רק הכינו צנצנת ומלח ובואו נתחיל
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 21 ימים
  • קלוריות
    61
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 60.7 קק״ל 60.7 קק״ל
    פחמימות 13.6 גרם 13.6 גרם
    שומן 0.6 גרם 0.6 גרם
    נתרן 77522.1 מ״ג 77522.1 מ״ג
    חלבון 2.4 גרם 2.4 גרם
    סיבים תזונתיים 5.2 גרם 5.2 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 47.9 מ״ג 47.9 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 1.3 מ״ג
    אשלגן 328.4 מ״ג 328.4 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 21 ימים
  • קלוריות
    61
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 60.7 קק״ל 60.7 קק״ל
    פחמימות 13.6 גרם 13.6 גרם
    שומן 0.6 גרם 0.6 גרם
    נתרן 77522.1 מ״ג 77522.1 מ״ג
    חלבון 2.4 גרם 2.4 גרם
    סיבים תזונתיים 5.2 גרם 5.2 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 47.9 מ״ג 47.9 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 1.3 מ״ג
    אשלגן 328.4 מ״ג 328.4 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
14 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מעקרים (מחטאים) את הצנצנת: לוקחים צנצנת ואקום ושופכים פנימה מים רותחים.
  2. חוצים את הלימונים וחותכים כל חצי לימון ל-4 פלחים, כך שמתקבלים סה”כ 8 פלחים מכל לימון.
  3. בקערה מפזרים מלח. מכניסים את פלחי הלימון לתוך קערת המלח. מערבבים היטב כך שהלימונים יצופו במלח מכל הכיוונים.
  4. מרוקנים את המים הרותחים מהצנצנת. שימו לב, אחרי שהצנצנת שטופה ונקייה, אין לגעת בה יותר מבפנים עם הידיים.
  5. בערת כף גדולה מכניסים פנימה אל הצנצנת את הלימונים המצופים במלח.
  6. מוסיפים לצנצנת פרוסות פלפל צ’ילי אדום.
  7. סוחטים מיץ לימון טרי מעל הכל.
  8. אוטמים את הצנצנת עם ניילון נצמד ומעליו סוגרים היטב את מכסה הצנצנת.
  9. מניחים את הצנצנת עם הלימונים בטמפ’ החדר למשך 3 שבועות. חשוב מאוד, כשהלימונים מוכנים לא מוציאים אותם מהצנצנת עם הידיים, אלא רק עם מזלג נקי.

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לימון כבוש של תמרה אהרוני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    אהרון

    יש לי מלא לימונים אבל הקליפה שלהם ממש עבה, איך אפשר לגרום לקליפה עבה להתרכך?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אהרון, לאחר תקופה של 3 שבועות ג םקליפות עבות אמורות להיות רכות מספיק.

    Avatar
    ברכה

    באלי להכין וכמובן אני לא נוגעת בידיים בשום מאכל, אבל מענין אותי לדעת למה זה כ”כ קריטי?

      Avatar
      מערכת Foody

      כי זה מבטיח את הציפוי של הלימונים במלח. אפשר עם כפפות כמובן

קטגוריות

אביזרים

טכניקות