לימון מוסיף המון! עוגת טורט לימונית משגעת
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2738.5 קק״ל 2738.5 קק״לפחמימות 472.6 גרם 472.6 גרםשומן 50.0 גרם 50.0 גרםנתרן 1171.0 מ״ג 1171.0 מ״גחלבון 77.2 גרם 77.2 גרםסיבים תזונתיים 6.3 גרם 6.3 גרםשומן רווי 12.6 גרם 12.6 גרםכולסטרול 1772.4 מ״ג 1772.4 מ״גסידן 252.9 מ״ג 252.9 מ״גברזל 7.9 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 770.1 מ״ג 770.1 מ״גאבץ 6.3 מ״ג 6.3 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות2739
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2738.5 קק״ל 2738.5 קק״לפחמימות 472.6 גרם 472.6 גרםשומן 50.0 גרם 50.0 גרםנתרן 1171.0 מ״ג 1171.0 מ״גחלבון 77.2 גרם 77.2 גרםסיבים תזונתיים 6.3 גרם 6.3 גרםשומן רווי 12.6 גרם 12.6 גרםכולסטרול 1772.4 מ״ג 1772.4 מ״גסידן 252.9 מ״ג 252.9 מ״גברזל 7.9 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 770.1 מ״ג 770.1 מ״גאבץ 6.3 מ״ג 6.3 מ״גסגור
עוגת טורט לימונית! מתאימה בדיוק ליום כיפור לפתיחת הצום. תכינו ותיהנו מכל ביס. הטורט משמש כבסיס לכל עוגה.
הטורט הנפלא והטעים הזה שייך בלעדית לאחותי מרים! כן אחותי הגדולה, גם היא אלופה בהכנת עוגיות מרוקאיות ודברי מתיקה.
במיוחד אני מעלה את המתכון השבוע בגלל יום כיפור! רצוי שהמתכון יהיה ברשותכם כדי שתכינו אותו לפתיחת הצום.
הטורט הוא לימוני חמצמץ, ראו את המרקם ואת היופי שלו! לא צריך יותר מזה, אההה כן צריך – כוס תה עם נענע.
הטורט לא מכיל חומרי התפחה, מיץ הלימון גורם לעוגה לתפוח ולהיות אוורירית. אין שמן בעוגה.
תודה לאחותי היקרה על מתכון נהדר.
לכל חברי היקרים! ולכל הקוראים והעוקבים היקרים והאהובים שלי ♥ למשפחתי היקרה! אני מבקשת לאחל לכם שנה טובה וגמר חתימה טובה.
צום קל ומועיל.
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 2739 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
טורט
הגשה
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מפרידים את הביצים.
- מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר במהירות בינונית. לאחר שנוצר קצף בצדדים, מוסיפים סוכר וסוכר וניל בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב.
- שמים את החלמונים בקערה קטנה, מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים היטב.
- מוסיפים את החלמונים לקצף הביצים מקפלים בתנועות עטיפה עדינות, (רצוי עם מרית גומי).
- מנפים את הקמח ומוסיפים מחצית לקצף הביצים. מקפלים בתנועות עטיפה עדינות.
- מוסיפים את מיץ הלימון ועוטפים עד להטמעה.
- מוסיפים את יתרת הקמח, מקפלים בתנועות עטיפה עד אשר מקבלים תערובת חלקה.
- משמנים תבנית עגולה מספר 26 ומוזגים לתוכה את כל התערובת, מיישרים. (אפשר להניח בתחתית התבנית עיגול של נייר אפיה)
- אופים כ-40-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מצננים על גבי רשת.
- הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומפדרים באבקת סוכר.
לעוד מתכונים משגעים של עוגות לימון לחצו כאן:
מתכון עוגת לימון עם פירות אדומים של שרית נובק
מתכון טארט לימון טבעוני עם מרנג ללא ביצים של אולגה טוכשר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מפרידים את הביצים.
- מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר במהירות בינונית. לאחר שנוצר קצף בצדדים, מוסיפים סוכר וסוכר וניל בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב.
- שמים את החלמונים בקערה קטנה, מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים היטב.
- מוסיפים את החלמונים לקצף הביצים מקפלים בתנועות עטיפה עדינות, (רצוי עם מרית גומי).
- מנפים את הקמח ומוסיפים מחצית לקצף הביצים. מקפלים בתנועות עטיפה עדינות.
- מוסיפים את מיץ הלימון ועוטפים עד להטמעה.
- מוסיפים את יתרת הקמח, מקפלים בתנועות עטיפה עד אשר מקבלים תערובת חלקה.
- משמנים תבנית עגולה מספר 26 ומוזגים לתוכה את כל התערובת, מיישרים. (אפשר להניח בתחתית התבנית עיגול של נייר אפיה)
- אופים כ-40-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מצננים על גבי רשת.
- הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומפדרים באבקת סוכר.
לעוד מתכונים משגעים של עוגות לימון לחצו כאן:
מתכון עוגת לימון עם פירות אדומים של שרית נובק
מתכון טארט לימון טבעוני עם מרנג ללא ביצים של אולגה טוכשר