מאפה תפוחי אדמה, גבינת פטה וזיתים בסגנון יווני

רוצים להרגיש יוון? קבלו מתכון למאפה תפוחי אדמה משביע בטעם ים-תיכוני של גבינת פטה, זיתים ושמן זית. זהירות - יש חשש ממשי שבסיום הארוחה יתחשק לכם לרקוד סירטאקי
רוצים להרגיש יוון? קבלו מתכון למאפה תפוחי אדמה משביע בטעם ים-תיכוני של גבינת פטה, זיתים ושמן זית. זהירות - יש חשש ממשי שבסיום הארוחה יתחשק לכם לרקוד סירטאקי
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-49 דק׳
  • קלוריות
    399
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 399.2 קק״ל 2395.0 קק״ל
    פחמימות 602.7 גרם 3616.2 גרם
    סוכר 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן 39.1 גרם 234.3 גרם
    נתרן 1373.5 מ״ג 8241.1 מ״ג
    חלבון 9.8 גרם 58.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.8 גרם
    שומן רווי 5.2 גרם 31.2 גרם
    כולסטרול 7.5 מ״ג 45.0 מ״ג
    סידן 145.1 מ״ג 870.4 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 2.0 מ״ג
    אשלגן 73.6 מ״ג 441.6 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-49 דק׳
  • קלוריות
    399
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 399.2 קק״ל 2395.0 קק״ל
    פחמימות 602.7 גרם 3616.2 גרם
    סוכר 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן 39.1 גרם 234.3 גרם
    נתרן 1373.5 מ״ג 8241.1 מ״ג
    חלבון 9.8 גרם 58.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.8 גרם
    שומן רווי 5.2 גרם 31.2 גרם
    כולסטרול 7.5 מ״ג 45.0 מ״ג
    סידן 145.1 מ״ג 870.4 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 2.0 מ״ג
    אשלגן 73.6 מ״ג 441.6 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך. מצננים וקולפים אותם.
  3. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
  4. משמנים בשמן זית בנדיבות תבנית מלבנית.
  5. מגלענים את הזיתים וחוצים אותם, ומפוררים את גבינת הפטה.
  6. עורכים 1/3 מפרוסות תפוחי האדמה ומפזרים מעט מעלי האורגנו ומעל 1/2 מכמות גבינת הפטה ו-1/2 מכמות הזיתים ומטפטפים כמה כפות שמן זית. עורכים עוד 1/3 מתפוחי האדמה, מעל את גבינת הפטה והזיתים ומסיימים בתפוחי האדמה.

    מסדרים בשכבות, תפוחי אדמה, גבינה וזיתים וחוזרים על הפעולה שנית. צילום: נמרוד סונדרס
    מסדרים בשכבות, תפוחי אדמה, גבינה וזיתים וחוזרים על הפעולה שנית. צילום: נמרוד סונדרס

  7. מעל השכבה האחרונה של תפוחי האדמה מפזרים גבינת תום. מזליפים עוד שמן זית ומתבלים בפלפל ובמעט מלח.

    מעל שכבת תפוחי האדמה האחרונה מפזרים גבינה. צילום: נמרוד סונדרס
    מעל שכבת תפוחי האדמה האחרונה מפזרים גבינה. צילום: נמרוד סונדרס

  8. מערבבים את אבקת המרק עם כוס וחצי מים רותחים, שופכים בזהירות לתבנית ומכסים ברדיד אלומיניום.

    שופכים את ציר הירקות ומכניסים לתנור. צילום: נמרוד סונדרס
    שופכים את ציר הירקות ומכניסים לתנור. צילום: נמרוד סונדרס

  9. מכניסים לתנור לחצי שעה. לאחר חצי שעה מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עד להזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מאפה תפוחי אדמה, גבינת פטה וזיתים בסגנון יווני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    MARY MITCHELL

    להקפיד על סוג וכמויות הגבינות

    Avatar
    דורית אפלבוים

    מה גודל התבנית שמתאימה לכמויות שבמתכון?

      Avatar
      מערכת Foody

      המתכון מספיק לתבנית מלבנית בינונית.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות