מאפינס קוקוס מקמח כוסמין של הילה סער

חובבי קוקוס? המתכון הזה בשבילכם. מאפינס קוקוס מקמח כוסמין במתיקות מעודנת ועם שילוב מחוזק של חלב, שמן ושבבי קוקוס. מאפינס מושלמים לארוחת הבוקר שלכם
חובבי קוקוס? המתכון הזה בשבילכם. מאפינס קוקוס מקמח כוסמין במתיקות מעודנת ועם שילוב מחוזק של חלב, שמן ושבבי קוקוס. מאפינס מושלמים לארוחת הבוקר שלכם
  • הילה סער
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    3696
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3696.0 קק״ל 3696.0 קק״ל
    פחמימות 370.8 גרם 370.8 גרם
    שומן 204.9 גרם 204.9 גרם
    נתרן 1480.6 מ״ג 1480.6 מ״ג
    חלבון 74.6 גרם 74.6 גרם
    סיבים תזונתיים 19.3 גרם 19.3 גרם
    שומן רווי 160.6 גרם 160.6 גרם
    כולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 523.8 מ״ג 523.8 מ״ג
    ברזל 11.4 מ״ג 11.4 מ״ג
    אשלגן 1719.9 מ״ג 1719.9 מ״ג
    אבץ 13.3 מ״ג 13.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    3696
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3696.0 קק״ל 3696.0 קק״ל
    פחמימות 370.8 גרם 370.8 גרם
    שומן 204.9 גרם 204.9 גרם
    נתרן 1480.6 מ״ג 1480.6 מ״ג
    חלבון 74.6 גרם 74.6 גרם
    סיבים תזונתיים 19.3 גרם 19.3 גרם
    שומן רווי 160.6 גרם 160.6 גרם
    כולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 523.8 מ״ג 523.8 מ״ג
    ברזל 11.4 מ״ג 11.4 מ״ג
    אשלגן 1719.9 מ״ג 1719.9 מ״ג
    אבץ 13.3 מ״ג 13.3 מ״ג
    סגור

אני אוהבת קוקוס. מאוד. כל מאכל שמוסיפים לו קוקוס, הופך לטעים יותר בעיניי. 

הבעיה היא שבדרך כלל קוקוס הוא רק תוספת של טעם. סוג של שחקן חיזוק. אז הפעם נתתי לו את הכבוד שמגיע לו והפכתי אותו לכוכב המרכזי. 

אם אתם לא מחובבי הקוקוס, המאפינס האלה לא בשבילכם. יש להם טעם חזק של קוקוס, שמגיע משלושה כיוונים: חלב קוקוס, שמן קוקוס ושבבי קוקוס.

חוץ מזה, המרקם שלהם דחוס יחסית והמתיקות עדינה, אז הם מאוד משביעים ומתאימים לארוחת בוקר. אם אתם אוהבים את ארוחת הבוקר שלכם מתוקה יותר, תוסיפו יותר מייפל למתכון (אפשר לשים 3/4 כוס במקום 1/2 כוס). אופציה אחרת היא להשתמש בהם כמו בלחמניות מתוקות: לחצות אותם ולמרוח בתוכם ריבה שמוסיפה מתיקות וטעם פירותי. 

בכל מקרה, מובטח לכם בוקר מוצלח במיוחד, כי בוקר שמתחיל עם קוקוס, חייב להיות מוצלח!

מאפינס קוקוס מקמח כוסמין
מאפינס קוקוס מקמח כוסמין
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


מאפינס

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את המאפינס: מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. טורפים יחד בקערה את המרכיבים הרטובים: חלב קוקוס, ביצים, מייפל, תמצית וניל ושמן קוקוס עד לאיחוד. 
  3. בקערה נפרדת מניחים שבולת שועל וקוקוס. מנפים לתוכה קמח, אבקת אפייה ומלח. שופכים לתוך קערת הקמח את תערובת הרטובים. מערבבים קצרות לאיחוד, כמה שפחות.
  4. מעבירים לתבנית מאפינס מרופדת במנג’טים.
  5. מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות עד הזהבה. (קיסם שנועצים במרכז המאפינס אמור לצאת יבש) מצננים.
  6. להגשה: לאחר הצינון מפזרים עוד קצת מייפל ושבבי קוקוס מעל כל מאפין.

הערות

  • חשוב להקפיד לא לערבב יותר מדי ברגע שמערבבים את המרכיבים היבשים עם הרטובים, כדי שהתוצאה לא תהיה דחוסה מדי
  • אפשר להחליף את הקמח בקמח לבן, לתוצאה אוורירית יותר
  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא 100% אבל פחות מומלץ – המרקם הופך להיות כבד מדי לטעמי
  • ניתן להקפיא
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מאפינס קוקוס מקמח כוסמין של הילה סער

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    מירב בצר

    נמנעת מגלוטן. יש לי קמח קוקוס. אפשר במקום הכוסמין?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן.

    Avatar
    קרן

    שלום, האם במקום חלב קוקוס אפשר להשתמש בחלב שקדים?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אבל קחי בחשבון שהטעם של הקוקוס יהיה פחות חזק במאפינס.

      Avatar
      קרן

      תודה. ואם אשתמש בקרם קוקוס במקום חלב זה יהיה בסדר?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות