רקע הנמל

מאפינס שוקולד במילוי נוטלה, אלוהים!

אייל רווח מביא לנו מתכון מתוק במיוחד, מתכון קל להכנה באפס מאמץ של מאפינס שוקולד עסייסים במילוי נוטלה, או במילים אחרות שוקולד בתוך שוקולד עם שוקולדצ'יפס
אייל רווח מביא לנו מתכון מתוק במיוחד, מתכון קל להכנה באפס מאמץ של מאפינס שוקולד עסייסים במילוי נוטלה, או במילים אחרות שוקולד בתוך שוקולד עם שוקולדצ'יפס
  • אייל רווח
שמרו
כשר
22 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    405
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 404.9 קק״ל 5668.1 קק״ל
    פחמימות 49.1 גרם 687.7 גרם
    שומן 20.6 גרם 288.9 גרם
    נתרן 150.4 מ״ג 2105.3 מ״ג
    חלבון 7.1 גרם 99.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 35.3 גרם
    שומן רווי 5.8 גרם 80.5 גרם
    כולסטרול 44.0 מ״ג 616.3 מ״ג
    סידן 82.2 מ״ג 1150.8 מ״ג
    ברזל 1.8 מ״ג 24.9 מ״ג
    אשלגן 209.1 מ״ג 2927.3 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 12.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    405
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 404.9 קק״ל 5668.1 קק״ל
    פחמימות 49.1 גרם 687.7 גרם
    שומן 20.6 גרם 288.9 גרם
    נתרן 150.4 מ״ג 2105.3 מ״ג
    חלבון 7.1 גרם 99.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 35.3 גרם
    שומן רווי 5.8 גרם 80.5 גרם
    כולסטרול 44.0 מ״ג 616.3 מ״ג
    סידן 82.2 מ״ג 1150.8 מ״ג
    ברזל 1.8 מ״ג 24.9 מ״ג
    אשלגן 209.1 מ״ג 2927.3 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 12.5 מ״ג
    סגור

מאפינס הם בעצם קאפקייקס רק בלי הקרם למעלה. הם לרוב עשירים יותר בתוספות אבל יחד עם זאת הם לפעמים יהיו יבשים יותר, אז בכדי להכניס קצת עסיסיות, הוספתי קצת נוטלה במרכזם.

אם בא לכם להכין אותם בלי מילוי, זה גם אפשרי. אם אין לכם נוטלה אפשר להשתמש בכל ממרח אחר.

השתמשתי ברוויון שנותן עסיסיות למאפים ועוזר להתפחה שלהם. אם אין לכם רוויון בבית (כי מי באמת קונה את זה ככה סתם?) אפשר לערבב כוס חלב עם כף מיץ לימון או חומץ (אני מעדיף חומץ תפוחים) ולתת לו לעמוד בצד כמה דקות.

שימו לב שיש גם שוקולד צ׳יפס ששומרים על הצורה שלהם באפייה וגם שוקולד קצוץ שנמס אל תוך המאפה. אפשר לוותר על האגוזים אם אתם לא אוהבים אותם.

השתמשתי בתבניות קאפקייקס שאפשר פשוט להניח על תבנית תנור. אבל אם משתמשים בנייר הרגיל, צריך להניח אותם בתבנית שקעים.

לקבלת השראה לעיצוב עוגות ולשאר המתכונים של אייל היכנסו לאינסטגרם שלו ממש —-> כאן!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
22 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בקערה גדולה טורפים היטב את הסוכר והביצים עד לקבלת תערובת בהירה.
  2. מוסיפים את השמן, הרווין ותמצית הוניל וטורפים עד לאיחוד.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, סודה לשתייה ומלח.
  4. מוסיפים את תערובת היבשים לקערה עם תערובת הרטובים ומערבבים עד לאיחוד. לא לערבב יותר מידי.
  5. מוסיפים לתערובת את השוקולדים והאגוזים ומאחדים בעזרת לקקן.
  6. מחממים תנור לחום של 170 מעלת במצב טורבו.
  7. יוצקים כף לכל אחת מתבניות המאפינס (מומלץ לעבוד עם 2 כפות), מעליה כפית נוטלה (גם לעבוד עם 2 כפיות) וסוגרים עם עוד כף מהתערובת. לשים לב שלא ממלאים את התבניות עד הסוף משום שהמאפינס תופחים באפייה.
  8. אופים 20-25 דקות את המאפינס. אפשר לבדוק בעדינות אם מוכן בעזרת קיסם, רק שימו לב שבגלל כל השוקולד והנוטלה הוא מתלכלך.
  9. המאפינס במיטבם ביום האפייה שלהם. ניתן לשמור אותם 3-4 ימים בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר.
    מאפינס שוקולד במילוי נוטלה. צילום: אייל רווח
    מאפינס שוקולד במילוי נוטלה. צילום: אייל רווח

    מאפינס שוקולד במילוי נוטלה. צילום: אייל רווח
    מאפינס שוקולד במילוי נוטלה. צילום: אייל רווח

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מאפינס שוקולד במילוי נוטלה, אלוהים!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Efraim Ackerman

    פעם אולי 6 כבר שאני מכין אותם, בשאר הפעמים עשיתי אם האגוזים בעיני מיותר, עכשיו עשיתי בלי ויצא מושלם! עשיתי את חלקם עם ממרח באונטי(המילוי של החטיף קוקוס).

    Avatar
    Efraim Ackerman

    יצא מעולה! אבל לא הוספתי את האוגזים ולפי דעתי פעם הבאה אולי אפשר להוריד את הנוטלה זה יוצא מתוק גם בלעדיו.

תגובות (20)

Avatar

    Avatar
    תהילה .

    נראה מעולה! מה התפקיד של הרוויון?

      Avatar
      מערכת Foody

      מוסיף למרקם ולאווריריות

    Avatar
    עמית רחבי

    נראה מושלם, רוצה לנסות.

      Avatar
      מערכת Foody

      נשמח לדעת איך יצא 🙂

    Avatar
    נורית

    הי , האם אפשר להשתמש בקמח תמי ללא גלוטן במקום קמח רגיל ? תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      כן 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות