בראנץ’ של יום שבת – מגש בורקס גבינות של אמא (ושל רחלי קרוט)

מי לא אוהב בורקס? רחלי קרוט מלמדת כיצד להכין מגש בורקס גבינות של אמא - מתכון משפחתי של מאפה פריך ביתי, קל להכנה מבצק עלים מוכן
מי לא אוהב בורקס? רחלי קרוט מלמדת כיצד להכין מגש בורקס גבינות של אמא - מתכון משפחתי של מאפה פריך ביתי, קל להכנה מבצק עלים מוכן
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
19 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    406
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 405.8 קק״ל 4869.9 קק״ל
    פחמימות 54.3 גרם 651.7 גרם
    שומן 19.1 גרם 229.3 גרם
    נתרן 706.4 מ״ג 8477.1 מ״ג
    חלבון 19.4 גרם 232.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 34.5 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 29.0 גרם
    כולסטרול 55.2 מ״ג 662.7 מ״ג
    סידן 43.7 מ״ג 524.4 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 55.8 מ״ג
    אשלגן 158.3 מ״ג 1899.4 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 23.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    406
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 405.8 קק״ל 4869.9 קק״ל
    פחמימות 54.3 גרם 651.7 גרם
    שומן 19.1 גרם 229.3 גרם
    נתרן 706.4 מ״ג 8477.1 מ״ג
    חלבון 19.4 גרם 232.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 34.5 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 29.0 גרם
    כולסטרול 55.2 מ״ג 662.7 מ״ג
    סידן 43.7 מ״ג 524.4 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 55.8 מ״ג
    אשלגן 158.3 מ״ג 1899.4 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 23.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
19 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציפוי


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים בתרסיס שמן.
  2. מגררים את הגבינה הצהובה בפומפייה (או מגרדת מהממת כזאת), טורפים את הביצה.
  3. עם סכין או גלגלת, חותכים את בצק העלים לריבועים בגודל 10X10 ס”מ.
  4. מערבבים בקערה את הגבינות ומוסיפים את הביצה והפלפל השחור. מערבבים היטב.
  5. שמים כפית או שתיים מהמלית במרכז כל ריבוע בצק, וסוגרים לצורת משולש. מהדקים את השוליים עם מזלג.
  6. מניחים את הבורקסים בתבנית, מברישים בביצה ומפזרים את השומשום.
  7. אופים כ-20 דקות, או עד להזהבה.

הערות

  • אפשר להשתמש בכל סוג גבינה בולגרית שאוהבים: בולגרית, פטה עיזים, פטה כבשים, חמד וכו'
  • אפשר להשתמש בכל סוג של גבינה צהובה שאוהבים: גלבוע, קשקבל, מוצרלה, פרמזן וכו'
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בראנץ’ של יום שבת – מגש בורקס גבינות של אמא (ושל רחלי קרוט)

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    רותם פרץ יעקבי

    ואווו! הוספתי גם פרמזן.. יצא ליגה!!

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    רותם פרץ יעקבי

    מה אפשר לשים במקום קוטג’? הבורקס נראה טוב מאוד!

      Avatar
      מערכת Foody

      ניתן להשתמש בכל גבינה רכה שאוהבים.

    Avatar
    אלמה ברוך

    הכנתי ממש קל להכנה וטעים!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות