מהתנור באהבה: גראטן תפוחי אדמה, סלקים, בטטות ועשבי תיבול
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 381.6 קק״ל 1526.5 קק״לפחמימות 14.5 גרם 58.1 גרםשומן 33.8 גרם 135.3 גרםנתרן 233.0 מ״ג 932.2 מ״גחלבון 3.5 גרם 14.0 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.3 גרםשומן רווי 20.4 גרם 81.7 גרםכולסטרול 101.0 מ״ג 403.9 מ״גסידן 93.2 מ״ג 373.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.2 מ״גאשלגן 233.4 מ״ג 933.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות382
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 381.6 קק״ל 1526.5 קק״לפחמימות 14.5 גרם 58.1 גרםשומן 33.8 גרם 135.3 גרםנתרן 233.0 מ״ג 932.2 מ״גחלבון 3.5 גרם 14.0 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.3 גרםשומן רווי 20.4 גרם 81.7 גרםכולסטרול 101.0 מ״ג 403.9 מ״גסידן 93.2 מ״ג 373.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.2 מ״גאשלגן 233.4 מ״ג 933.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.6 מ״גסגור
גראטן הוא לא בהכרח רק תפוחי אדמה! במתכון שלפנינו, רון יוחננוב מציג: מנה עשירה וטעימה במיוחד, גראטן תפוחי אדמה, סלקים ובטטות, עם עשבי תיבול וגם טאץ’ נפלא של פרמז’ן מעל – אל תוותרו עליו.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 382 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
גראטן
-
1 בטטה גדולה
-
2 יחידות תפוחי אדמה
-
2 יחידות סלקים
רוטב
-
350 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
2 שיני שוםכתוש
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור גרוס
-
קורט אגוז מוסקט
-
1/2 כפית טימין טרי
-
קורט קינמון טחון
הגשה
-
1 כפית עיריתקצוצה
-
1 כף גבינת פרמזןמגורדת
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מקלפים את הירקות, חותכים לפרוסות דקות ומסדרים בתבנית בצורת מניפה.
- שמים בקערה את השמנת יחד עם השום, אגוז המוסקט, התימין, העירית קצוצה ומערבבים היטב.
- שופכים מעל הירקות את הרוטב ומכניסים לתנור לאפייה ללא כיסוי. אופים במשך 50 דקות או עד שהירקות זהובים ורכים.
אופציונלי: מגרדים קצת גבינת פרמזן מעל.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מקלפים את הירקות, חותכים לפרוסות דקות ומסדרים בתבנית בצורת מניפה.
- שמים בקערה את השמנת יחד עם השום, אגוז המוסקט, התימין, העירית קצוצה ומערבבים היטב.
- שופכים מעל הירקות את הרוטב ומכניסים לתנור לאפייה ללא כיסוי. אופים במשך 50 דקות או עד שהירקות זהובים ורכים.
אופציונלי: מגרדים קצת גבינת פרמזן מעל.
הכנתם את המתכון?
תגובות (22)
הרוטב לא צריך לכסות את הירקות ? לא אקבל חצי תפא מבושל וחצי פריסקי כי הוא בולט מהרוטב ?
היי רותי. אין צורך שהוא יכסה לחלוטין, מכיוון ובתנור הם יתבשלו גם מהאידוי של הרוטב. במידה ואת לא בטוחה, את יכולה להתחיל את הבישול עם נייר כסף שעוטף את התבנית ולהסיר אותו באמצע האפייה.
מה גודל התבנית?
תבנית עגולה 24 ס”מ