מה נולד מתימן ואיטליה? קובנה תרד ופרמזן
קובנה תרד ופרמזן הכי טעימה שאי פעם אכלתם - באחריות! הפעם באמת הגזמנו עם מתכון שרק מלקרוא את השם שלו הבטן מקרקרת, מתאים לכל ארוחה וגם סתם כשבא להשוויץ
קובנה תרד ופרמזן הכי טעימה שאי פעם אכלתם - באחריות! הפעם באמת הגזמנו עם מתכון שרק מלקרוא את השם שלו הבטן מקרקרת, מתאים לכל ארוחה וגם סתם כשבא להשוויץ
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4763.1 קק״ל 4763.1 קק״לפחמימות 872.8 גרם 872.8 גרםשומן 55.5 גרם 55.5 גרםנתרן 13977.5 מ״ג 13977.5 מ״גחלבון 169.9 גרם 169.9 גרםסיבים תזונתיים 43.1 גרם 43.1 גרםשומן רווי 22.7 גרם 22.7 גרםכולסטרול 91.5 מ״ג 91.5 מ״גסידן 1922.5 מ״ג 1922.5 מ״גברזל 27.4 מ״ג 27.4 מ״גאשלגן 3024.0 מ״ג 3024.0 מ״גאבץ 16.1 מ״ג 16.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 10 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות4763
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4763.1 קק״ל 4763.1 קק״לפחמימות 872.8 גרם 872.8 גרםשומן 55.5 גרם 55.5 גרםנתרן 13977.5 מ״ג 13977.5 מ״גחלבון 169.9 גרם 169.9 גרםסיבים תזונתיים 43.1 גרם 43.1 גרםשומן רווי 22.7 גרם 22.7 גרםכולסטרול 91.5 מ״ג 91.5 מ״גסידן 1922.5 מ״ג 1922.5 מ״גברזל 27.4 מ״ג 27.4 מ״גאשלגן 3024.0 מ״ג 3024.0 מ״גאבץ 16.1 מ״ג 16.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 10 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 4763 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
2 כפות שמרים יבשים
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 1/2 כפות מלח דק
-
2 1/2 כוסות מים פושריםאולי 3
-
1 1/2 חבילות מחמאה
מילוי
-
2 חבילות עלי תרד
-
6 שיני שוםכתושות
-
1 1/2 כוסות גבינת פרמזןמגוררת
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים והמחמאה, הסוכר והמלח. מוסיפים את המים בהדרגה. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד כחצי כוס מים (הבצק אמור לצאת מעט דביק).
- מכסים את הקערה ומתפיחים 45 דקות.
- מכינים את המילוי: במחבת חמה מאדים את עלי התרד כמה דקות עד שמאבדים מנפחם. מעבירים למסננת, סוחטים מעודפי הנוזלים וקוצצים.
- מערבבים בקערה את התרד עם השום, המלח, הפלפל והפרמזן, טועמים ומתקנים תיבול.
- מרפדים תבנית בניר אפייה
- מרדדים על משטח מקומח את הבצק התפוח למלבן בעובי 1.5 ס”מ. צובעים אותו במחמאה רכה בנדיבות ומפזרים מעל את תערובת התרד והפרמזן.
- מגלגלים את המלבן לרולדה אסופה ופורסים את הרולדה ל-7 חלקים (מעין שבלולים).
- מניחים בסיר את השבלולים בצורת פרח (אחד במרכז ועוד 6 מסביב) מפזרים מעל את שאריות המחמאה (גושי מחמאה קטנים בכדי שיימסו באפייה וייספגו בבצק) מכסים את הסיר ומתפיחים שנית למשך שעה.
- מחממים תנור לחום של 100 מעלות ואופים 6-8 שעות. הממהרים יכולים לחמם תנור לחום של 220 מעלות, להכניס את התבנית ל-30 דקות, להנמיך את החום ל-170 מעלות ולהמשיך לאפות עוד שעה וחצי.
- מגישים עם רסק עגבניות וסחוג.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים והמחמאה, הסוכר והמלח. מוסיפים את המים בהדרגה. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד כחצי כוס מים (הבצק אמור לצאת מעט דביק).
- מכסים את הקערה ומתפיחים 45 דקות.
- מכינים את המילוי: במחבת חמה מאדים את עלי התרד כמה דקות עד שמאבדים מנפחם. מעבירים למסננת, סוחטים מעודפי הנוזלים וקוצצים.
- מערבבים בקערה את התרד עם השום, המלח, הפלפל והפרמזן, טועמים ומתקנים תיבול.
- מרפדים תבנית בניר אפייה
- מרדדים על משטח מקומח את הבצק התפוח למלבן בעובי 1.5 ס”מ. צובעים אותו במחמאה רכה בנדיבות ומפזרים מעל את תערובת התרד והפרמזן.
- מגלגלים את המלבן לרולדה אסופה ופורסים את הרולדה ל-7 חלקים (מעין שבלולים).
- מניחים בסיר את השבלולים בצורת פרח (אחד במרכז ועוד 6 מסביב) מפזרים מעל את שאריות המחמאה (גושי מחמאה קטנים בכדי שיימסו באפייה וייספגו בבצק) מכסים את הסיר ומתפיחים שנית למשך שעה.
- מחממים תנור לחום של 100 מעלות ואופים 6-8 שעות. הממהרים יכולים לחמם תנור לחום של 220 מעלות, להכניס את התבנית ל-30 דקות, להנמיך את החום ל-170 מעלות ולהמשיך לאפות עוד שעה וחצי.
- מגישים עם רסק עגבניות וסחוג.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן