בורקס תורכי ממכר

המתכון לבורקס תורכי של מלי מאירוב הולך להיות הכוכב החדש שלכם במטבח! כמה אופציות למילוי, כמה שלבים פשוטים ואפילו אפשרות להקפיא ולשלוף כשרוצים בורקס חם. בתיאבון!
המתכון לבורקס תורכי של מלי מאירוב הולך להיות הכוכב החדש שלכם במטבח! כמה אופציות למילוי, כמה שלבים פשוטים ואפילו אפשרות להקפיא ולשלוף כשרוצים בורקס חם. בתיאבון!
  • מלי מאירוב
שמרו
כשר
44 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 24 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    644
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 644.0 קק״ל 7727.5 קק״ל
    פחמימות 63.7 גרם 763.8 גרם
    שומן 38.6 גרם 463.1 גרם
    נתרן 969.1 מ״ג 11628.7 מ״ג
    חלבון 11.2 גרם 134.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.2 גרם 38.8 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 35.5 גרם
    כולסטרול 24.6 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 42.1 מ״ג 505.1 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 28.9 מ״ג
    אשלגן 199.1 מ״ג 2388.9 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 16.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 24 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    644
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 644.0 קק״ל 7727.5 קק״ל
    פחמימות 63.7 גרם 763.8 גרם
    שומן 38.6 גרם 463.1 גרם
    נתרן 969.1 מ״ג 11628.7 מ״ג
    חלבון 11.2 גרם 134.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.2 גרם 38.8 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 35.5 גרם
    כולסטרול 24.6 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 42.1 מ״ג 505.1 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 28.9 מ״ג
    אשלגן 199.1 מ״ג 2388.9 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 16.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
44 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

הברשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את כל מרכיבי הבצק (ללא השמן), ולשים כ-12 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד - אם הבצק יבש מידי מוסיפים עוד עד כחצי כוס מים.
  2. מחלקים את הבצק ל-12-15 יחידות, יוצרים מכל חלק כדור, משטחים מעט ומניחים בתבנית חד פעמית.
  3. שופכים 2 כוסות שמן על הבצק, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-6 שעות או ל-24 שעות (אפשר גם ל-48 שעות).
  4. מוצאים מהמקרר כשעה לפני האפייה ומחממים תנור לחום של 200 מעלות טורבו.
  5. מכינים את המילוי: שוטפים את התרד היטב, סוחטים ומערבבים עם גבינה בולגרית, מלח ופלפל (בסוף המתכון צירפתי עוד אופציות למילוי).
  6. על משטח עבודה פותחים כל כדור עם ידיים משומנות, כמה שיותר דק יותר טוב. השתמשו בשמן של ההשריה לבצק ולידיים.
  7. מניחים את המילוי לכל אורך השוליים התחתונים, מגלגלים לרולדה ומגלגלים את הבצק לצורת שבלול.
  8. מברישים בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לכ-15 דק’ (או עד שמזהיב, תלוי בעוצמת התנור שלכם).
    הבורקס התורכי של מלי מאירוב. צילום: מלי מאירוב
    הבורקס התורכי של מלי מאירוב. צילום: מלי מאירוב

     

 

הערות

  • אפשר להחליף כוס מים אחת בכוס סודה
  • יש לדאוג שהבצק בהשריה נשאר תמיד מכוסה בשמן שלא יתייבש
  • ניתן להקפיא את הבורקסים כשהם לא מוכנים, ולשלוף בכל פעם רק כדי לאפות
  • אופציה 2 למילוי: גבינה בולגרית יחד עם גבינה צהובה מגורדת, קוטג' וביצה טרופה
  • אופציה 3 למילוי: פירה מעורבב עם בצל מטוגן, מלח, פלפל וכורכום
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בורקס תורכי ממכר

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    רעות אלי

    בורקס טורקי

    Avatar
    Karin Faruzi Shitrit

    מתכון של מתי במילוי גבינות ותפוח אדמה יצא נדיררר

    Avatar
    אירית שבתאי

    אני עשיתי את המתכון של מלי ויצא נדיר!! ולא פעם אחת! במילוי גבינות ותפוח אדמה כי אין על המתכונים שלך!!!

תגובות (100)

Avatar

    Avatar
    אלה

    היי מלי…..פעם ראשונה שאלך לאפות בורקס. מה קורה עם השמן אחרי ההשרייה? האם לא יותר מידי שמן חודר לבצק?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אלה, בהצלחה בהכנה! אחרי השריה ניתן להיפטר מהשמן, ואין בעיה מבחינת חדירת שמן לבצק. תנסי ותראי 🙂

    Avatar
    מיתר

    יש אפשרות למנוחה בטמפ החדר ?

      Avatar
      מערכת Foody

      בהתפחה? לא, יש צורך במקרר

    Avatar
    לירון

    היי, מה עושים במקרה אם יש אלרגיה לחומץ?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי לירון, לצערנו אין תחליף לחומץ במתכון זה ולא ניתן לוותר עליו, אבל כאן יש את כל מתכוני הבורקס של פודי:
      https://foody.co.il/?s=%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%A7%D7%A1

      Avatar
      א

      אלכוהול כמו וודקה או עארק עושים את אותה העבודה של החומץ

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות