סנו רקע

מוס שוקולד מפנק ב-3 שכבות עם תחתית אגוזים

מוס שוקולד בצורת עוגה שפורסים לפרוסות אישיות ועשירות, שבכל אחת שלוש שכבות. מתכון קל ושווה, שתשמחו להגיש לאורחים
מוס שוקולד בצורת עוגה שפורסים לפרוסות אישיות ועשירות, שבכל אחת שלוש שכבות. מתכון קל ושווה, שתשמחו להגיש לאורחים
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    6861
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6861.1 קק״ל 6861.1 קק״ל
    פחמימות 612.8 גרם 612.8 גרם
    שומן 449.0 גרם 449.0 גרם
    נתרן 819.3 מ״ג 819.3 מ״ג
    חלבון 106.7 גרם 106.7 גרם
    סיבים תזונתיים 54.8 גרם 54.8 גרם
    שומן רווי 216.7 גרם 216.7 גרם
    כולסטרול 1327.8 מ״ג 1327.8 מ״ג
    סידן 1002.5 מ״ג 1002.5 מ״ג
    ברזל 43.1 מ״ג 43.1 מ״ג
    אשלגן 4584.7 מ״ג 4584.7 מ״ג
    אבץ 25.4 מ״ג 25.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    6861
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6861.1 קק״ל 6861.1 קק״ל
    פחמימות 612.8 גרם 612.8 גרם
    שומן 449.0 גרם 449.0 גרם
    נתרן 819.3 מ״ג 819.3 מ״ג
    חלבון 106.7 גרם 106.7 גרם
    סיבים תזונתיים 54.8 גרם 54.8 גרם
    שומן רווי 216.7 גרם 216.7 גרם
    כולסטרול 1327.8 מ״ג 1327.8 מ״ג
    סידן 1002.5 מ״ג 1002.5 מ״ג
    ברזל 43.1 מ״ג 43.1 מ״ג
    אשלגן 4584.7 מ״ג 4584.7 מ״ג
    אבץ 25.4 מ״ג 25.4 מ״ג
    סגור

עוגת מוס שוקולד עם תחתית פריכה ואגוזית שעליה מוס חצי קפוא, רך ומפנק. בקיצור, שלוש שכבות של שוקולד: מה צריך יותר מזה? אנחנו חושבים שזה הפינוק האולטימטיבי והמושלם לקיץ. רוצו להכין.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


מוס שוקולד

ציפוי


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. ממיסים יחד במיקרוגל את השוקולד והחמאה.
  3. בקערת מיקסר, מקציפים יחד את הביצים והסוכר במשך 5 דקות במהירות גבוהה.
  4. מקפלים את השוקולד לתערובת הביצים, מוסיפים מעל את הקמח והאגוזים ומקפלים לתערובת אחידה.
  5. יוצקים לשתי תבניות אינגליש - סנו סושי ואופים 20 דקות. לאחר אפייה, מצננים.
  6. מכינים את המוס: מניחים בקערה את השוקולד חלב והמריר ואת ממרח האגוזים.
  7. מרתיחים בסיר קטן את השמנת המתוקה ומוזגים מיד על השוקולד. מערבבים היטב לקבלת קרם חלק ומקררים לטמפרטורת חדר.
  8. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים את הגנאש שהתקרר ואת הקצפת יחד למוס.
  9. יוצקים את המוס לתבנית אינגליש סנו סושי - על הבסיס האפוי. מעבירים למקפיא להתייצבות.
  10. מכינים את הציפוי: בסיר קטן מחממים יחד את כל רכיבי הציפוי עד להמסת השוקולד, מוזגים מעל המוס ומחזירים להמשך הקפאה.
  11. מחלצים את המוס מהתבנית, פורסים לפרוסות ומגישים.

    מוס שוקולד שכבות. צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: נעמה רן
    מוס שוקולד שכבות. צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: נעמה רן

 

 

הערות

  • בהגשה אפשר לקשט עם פיסטוקים קצוצים מעל הציפוי
tip

טיפ סנו סושי

עזבו אתכם מלנקות עוד ועוד תבניות או להסתבך עם הוצאת המוס מהתבנית - השתמשו בתבנית אפייה מנייר ותוכלו לחלץ את העוגה מהתבנית בקלות ולדלג על שטיפת עוד כלי במטבח!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מוס שוקולד מפנק ב-3 שכבות עם תחתית אגוזים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    אביגיל

    האם יש את המידות בגרמים ומיליליטרים? תודה! זה יעזור מאוד!

    Avatar
    שיפי

    האם דבש נותן את המענה של גלוקוזה?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן 🙂

    Avatar
    רונית גולדשטיין

    מה ניתן לשים במקום ממרח אגוזי לוז?

      Avatar
      מערכת Foody

      חמאת שקדים, הטעם כמובן יהיה שונה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות