מחווה לריחות וטעמים של שנות השמונים עוגת מרוקו תבלינים

ליאור שרף נזכר בטעמים וריחות מפעם עם עוגת מרוקו תבלינים, עוגה בחושה נימוח ומלאה בטעמים במתכון קל להכנה שיעשה לכם חגיגה בפה
ליאור שרף נזכר בטעמים וריחות מפעם עם עוגת מרוקו תבלינים, עוגה בחושה נימוח ומלאה בטעמים במתכון קל להכנה שיעשה לכם חגיגה בפה
  • ליאור שרף
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5137
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5137.1 קק״ל 5137.1 קק״ל
    פחמימות 665.8 גרם 665.8 גרם
    שומן 204.4 גרם 204.4 גרם
    נתרן 4611.8 מ״ג 4611.8 מ״ג
    חלבון 72.6 גרם 72.6 גרם
    סיבים תזונתיים 9.9 גרם 9.9 גרם
    שומן רווי 145.7 גרם 145.7 גרם
    כולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 281.7 מ״ג 281.7 מ״ג
    ברזל 10.1 מ״ג 10.1 מ״ג
    אשלגן 1573.8 מ״ג 1573.8 מ״ג
    אבץ 6.6 מ״ג 6.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5137
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5137.1 קק״ל 5137.1 קק״ל
    פחמימות 665.8 גרם 665.8 גרם
    שומן 204.4 גרם 204.4 גרם
    נתרן 4611.8 מ״ג 4611.8 מ״ג
    חלבון 72.6 גרם 72.6 גרם
    סיבים תזונתיים 9.9 גרם 9.9 גרם
    שומן רווי 145.7 גרם 145.7 גרם
    כולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 281.7 מ״ג 281.7 מ״ג
    ברזל 10.1 מ״ג 10.1 מ״ג
    אשלגן 1573.8 מ״ג 1573.8 מ״ג
    אבץ 6.6 מ״ג 6.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


סירופ

זיגוג סוכר עראק


אופן הכנה

  1. מכינים את הסירופ: מניחים בקלחת את כל מצרכי הסירופ, מביאים לרתיחה ומניחים בצד לצינון.
  2. מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומשמנים את התבנית שבחרתם.
  3. בקערה מערבבים את החומרים היבשים קמח, סודה לשתייה, תבלינים, קוקוס, ואגוזים מניחים בצד.
  4. בקערה נפרדת מערבבים עד איחוד את החומרים הרטובים מיץ תפוזים, שמן, דבש וסילאן מניחים בצד.
  5. במיקסר מקציפים חלבונים מוסיפים סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב, מנמיכים מהירות מוסיפים חלמונים בהדרגה עד הטמעתם.
  6. מוסיפים למיקסר באיטיות את החומרים הרטובים, בעזרת לקקן מקפלים למסה את החומרים היבשים בשלוש פעמים עד לאיחוד.
  7. יוצקים את המסה לתבנית אופים כ-40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים 10 דקות ומחלצים מהתבנית.
  8. “משקים” בעזרת כף את העוגה בסירופ. מצננים לטמפ’ החדר.
  9. מכינים את זיגוג סוכר העראק: מניחים בקלחת את מצרכי זיגוג הסוכר ומערבבים עד למרקם של “טחינה גולמית” אפשר לתקן במידת הצורך ולהוסיף עוד אבקת סוכר או עראק.
  10. כשהעוגה התקררה, יוצקים את הזיגוג על פני העוגה.
    עוגת תבלינים. צילום: ליאור שרף
    עוגת תבלינים. צילום: ליאור שרף

    עוגת תבלינים. צילום: ליאור שרף
    עוגת תבלינים. צילום: ליאור שרף

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מחווה לריחות וטעמים של שנות השמונים עוגת מרוקו תבלינים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות