מיוון באהבה: מטבל סקורדליה בטעם עמוק ומשכר

הידעתם? לא צריך לטוס ליוון כדי ליהנות ממטבל סקורדליה מושלם ומפנק! השתמשו בו כממרח בכל ארוחה שתבחרו- הנאה מובטחת!
הידעתם? לא צריך לטוס ליוון כדי ליהנות ממטבל סקורדליה מושלם ומפנק! השתמשו בו כממרח בכל ארוחה שתבחרו- הנאה מובטחת!
  • נעמה רן
שמרו
כשר
12 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    844
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 843.5 קק״ל 1686.9 קק״ל
    פחמימות 19.3 גרם 38.6 גרם
    שומן 81.8 גרם 163.5 גרם
    נתרן 403.6 מ״ג 807.1 מ״ג
    חלבון 12.6 גרם 25.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.9 גרם 9.8 גרם
    שומן רווי 11.6 גרם 23.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 119.6 מ״ג 239.2 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 3.4 מ״ג
    אשלגן 345.9 מ״ג 691.9 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    844
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 843.5 קק״ל 1686.9 קק״ל
    פחמימות 19.3 גרם 38.6 גרם
    שומן 81.8 גרם 163.5 גרם
    נתרן 403.6 מ״ג 807.1 מ״ג
    חלבון 12.6 גרם 25.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.9 גרם 9.8 גרם
    שומן רווי 11.6 גרם 23.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 119.6 מ״ג 239.2 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 3.4 מ״ג
    אשלגן 345.9 מ״ג 691.9 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור

סקורדליה – ה”חומוס” של היוונים! עם כל הבריאות שיש בשמן זית, בשקדים ובשום. יש לו המון שימושים, מה שאומר ששווה להחזיק צנצנת במקרר. ממרח נפלא לכריכים, ניגוב כיפי עם פיתה חמימה או חלה, תוספת משדרגת לירקות צלויים וגם לדגים ולבשר. סקורדליה ניתן להכין בכל מיני גרסאות ובחלק מהן מערבבים גם לחם רטוב בלי הקרום – אם חסר לכם תפוח אדמה או שקדים, הלחם בהחלט יכול להחליף אותם.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
12 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ממרח

הגשה


אופן הכנה

  1. שמים את תפוח האדמה ושיני השום החצויות בסיר, מוסיפים מים רותחים עד כיסוי ומבשלים על להבה גבוהה במשך 20-30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
  2. מסננים את תפוח האדמה והשום ושומרים את המים.
  3. שמים במעבד המזון את תפוח האדמה והשום המבושלים, השום הכתוש, השקדים, החומץ, המלח, הפלפל השחור ורבע כוס מנוזלי הבישול ששמרנו וטוחנים.
  4. מוסיפים למעבד המזון את שמן הזית העדין בזילוף תוך כדי עבודת המעבד, עד קבלת מרקם של חומוס.
  5. מגישים כמטבל בצלחת עם שמן הזית העדין, הבצל הסגול והפטרוזיליה הקצוצה.
סקורדליה יד מרדכי 1
מטבל סקורדליה עם טעמים עדינים ונוכחות מרשימה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל וטלי צדקי

הערות

  • ניתן להשתמש גם כממרח לכריכים, כמצע לירקות צלויים, לצד בשר או דגים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מיוון באהבה: מטבל סקורדליה בטעם עמוק ומשכר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    רונית

    הי, האם יש תחליף לא פחמימתי לתפוח האדמה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי רונית, אפשר להחליף ברבע כוס חמאת שקדים ולהוסיף את שמן הזית (בסעיף 4) ממש בהדרגה, יכול להיות שלא יהיה צורך בכל הכמות

    Avatar
    איריס יחזקאל

    האם ניתן להשתמש בשקדים טחונים במקום בשקדים שלמים?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשרי 🙂

    Avatar
    מיכל

    כמה זמן נשמרת הסקורדליה במקרר?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מיכל, ניתן לשמור את הסקורדליה בכלי אטום במקרר במשך 5-7 ימים. בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות