רקע יטבתה

מילפיי: הקינוח הצרפתי עם טוויסט טוויל שקדים מושלם לפסח

במקום אלף עלים מבצק עלים, מילפיי עם טוויל שקדים! מתוק, פריך, שחום וללא קמח. קינוח סוחט מחמאות במיוחד לסדר חג הפסח
במקום אלף עלים מבצק עלים, מילפיי עם טוויל שקדים! מתוק, פריך, שחום וללא קמח. קינוח סוחט מחמאות במיוחד לסדר חג הפסח
  • עדי מרום
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    495
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 495.1 קק״ל 2970.8 קק״ל
    פחמימות 45.0 גרם 269.8 גרם
    שומן 31.9 גרם 191.4 גרם
    נתרן 33.8 מ״ג 202.6 מ״ג
    חלבון 9.8 גרם 59.1 גרם
    סיבים תזונתיים 3.2 גרם 19.1 גרם
    שומן רווי 12.3 גרם 73.9 גרם
    כולסטרול 135.3 מ״ג 812.1 מ״ג
    סידן 131.4 מ״ג 788.5 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 7.5 מ״ג
    אשלגן 278.4 מ״ג 1670.5 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 6.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    495
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 495.1 קק״ל 2970.8 קק״ל
    פחמימות 45.0 גרם 269.8 גרם
    שומן 31.9 גרם 191.4 גרם
    נתרן 33.8 מ״ג 202.6 מ״ג
    חלבון 9.8 גרם 59.1 גרם
    סיבים תזונתיים 3.2 גרם 19.1 גרם
    שומן רווי 12.3 גרם 73.9 גרם
    כולסטרול 135.3 מ״ג 812.1 מ״ג
    סידן 131.4 מ״ג 788.5 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 7.5 מ״ג
    אשלגן 278.4 מ״ג 1670.5 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 6.9 מ״ג
    סגור

חלק קוראים לו מילפיי, חלק קוראים לו קרם שניט, יטענו שהוא צרפתי או אוסטרי במקור: אבל לא משנה באיזה גרסה, מדובר באחד הקינוחים הכי טעימים שיש. לרגל החג, במקום להשתמש בבצק עלים, נשלב את הקרם עם טוויל פריך משקדים טחונים. חובה לנסות ולגרוף מחמאות בחג!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בסיס שקדים

קרם פטיסייר

קרם דיפלומט


אופן הכנה

  1. מכינים קרם פטיסייר: בקלחת מחממים את החלב, הווניל וכף מכמות הסוכר שרשום, מביאים לסף רתיחה.
  2. בקערה נפרדת מניחים את החלמונים, הסוכר והקורנפלור וטורפים לאיחוד.
  3. עושים השוואת טמפרטורות בין החלב החם לקערת החלמונים: תוך כדי ערבוב שופכים בהדרגה את החלב לקערה ומחזירים את כל התערובת שהתקבלה לסיר דרך מסננת.
  4. מפעילים על חום בינוני תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהקרם מתחיל להסמיך ויש בעבוע, ואז ממשיכים לערבב במשך 20 שניות ומורידים מהאש.
  5. מעבירים את הקרם לקערה ומכסים בניילון נצמד ישירות על הקרם כמה שיותר צמוד, מכניסים למקרר עד קירור מלא במשך כשעה-שעה וחצי.
  6. מכינים בסיס שקדים: בקלחת מניחים חמאה, סוכר חום בהיר ושמנת, מחממים על אש נמוכה וממתינים עד שהסוכר נמס לגמרי, מוסיפים שקדים טחונים ומערבבים הכול יחד עד איחוד.
  7. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים מהבלילה 3 מלבנים בינוניים, לוקחים בחשבון שהבסיס משתטח על תבנית האפייה.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל-8 דקות, נוציא ונצנן בחוץ.
  9. מכינים קרם דיפלומט: כדי להפוך את הפטיסייר שלנו לקרם דיפלומט, מוסיפים לו שמנת מוקצפת. מוציאים את הפטיסייר מקירור ומערבבים היטב.
  10. מוסיפים לקערת מיקסר שמנת להקצפה ומפעילים עד שמתייצב, מקפלים ב-3 פעימות את השמנת המוקצפת אל הפטיסייר עד קבלת קרם חלק.
  11. בונים את המילפיי: בצלחת הגשה מזלפים טיפה מהקרם כדי להדביק את השכבה הראשונה ומניחים טוויל שקדים ועל גביו מזלפים קרם דיפלומט ומניחים שוב שכבה של בסיס שקדים, שלוש פעמים. ניתן לקשט מעל בתותים או פירות. בתיאבון!

    מילפיי טוויל שקדים. צילום: עדי מרום
    מילפיי טוויל שקדים. צילום: עדי מרום

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מילפיי: הקינוח הצרפתי עם טוויסט טוויל שקדים מושלם לפסח

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות