מלבי ירושלמי של קרין גורן

מלבי ירושלמי סמיך ויציב, שאפשר לפרוס בקלות ולזלול בהנאה! מתכון פשוט וקל להכנה שאבא של קרין גורן לימד אותה של מלבי משגע עם שקדים קלויים, קוקוס, קינמון וסירופ
מלבי ירושלמי סמיך ויציב, שאפשר לפרוס בקלות ולזלול בהנאה! מתכון פשוט וקל להכנה שאבא של קרין גורן לימד אותה של מלבי משגע עם שקדים קלויים, קוקוס, קינמון וסירופ
  • קרין גורן
שמרו
כשר
37 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 4 שעות ו-15 דק׳
  • קלוריות
    6128
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6127.7 קק״ל 6127.7 קק״ל
    פחמימות 568.4 גרם 568.4 גרם
    שומן 375.7 גרם 375.7 גרם
    נתרן 1640.9 מ״ג 1640.9 מ״ג
    חלבון 144.5 גרם 144.5 גרם
    סיבים תזונתיים 29.0 גרם 29.0 גרם
    שומן רווי 199.6 גרם 199.6 גרם
    כולסטרול 750.0 מ״ג 750.0 מ״ג
    סידן 2752.9 מ״ג 2752.9 מ״ג
    ברזל 9.0 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 4387.5 מ״ג 4387.5 מ״ג
    אבץ 14.5 מ״ג 14.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 4 שעות ו-15 דק׳
  • קלוריות
    6128
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6127.7 קק״ל 6127.7 קק״ל
    פחמימות 568.4 גרם 568.4 גרם
    שומן 375.7 גרם 375.7 גרם
    נתרן 1640.9 מ״ג 1640.9 מ״ג
    חלבון 144.5 גרם 144.5 גרם
    סיבים תזונתיים 29.0 גרם 29.0 גרם
    שומן רווי 199.6 גרם 199.6 גרם
    כולסטרול 750.0 מ״ג 750.0 מ״ג
    סידן 2752.9 מ״ג 2752.9 מ״ג
    ברזל 9.0 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 4387.5 מ״ג 4387.5 מ״ג
    אבץ 14.5 מ״ג 14.5 מ״ג
    סגור

את הקינוח של מלבי ירושלמי אבא שלי (שחוץ מ”אבא” קוראים לו גם מיכה..) זוכר מילדותו בירושלים. היו מכינים אז בכל בית מלבי ירושלמי, בתבנית פיירקס גדולה – וחותכים לריבועים כמו קרם בוואריה (ומקשטים עם בוטנים והמון קינמון). המלבי הזה סמיך ויציב, כדי שאפשר יהיה לפרוס אותו בקלות למנות מבלי שיתמוטט. מלבי ירושלמי שאפשר להגיש צחור ונקי עם הקעריות של התוספות לשירות עצמי בצד, אבל בשביל אבא’לה שלי אני תמיד משקיעה גם בסידור התוספות בסבלנות בשורות יפות מלמעלה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
37 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


מלבי

קישוט (לפני ההגשה)


אופן הכנה

  1. מכינים את המלבי הירושלמי: בסיר גדול (עדיין לא על האש!) שמים קורנפלור, סוכר וסוכר וניל. מוסיפים רק 2 כוסות מהחלב וטורפים במרץ עד שנעלמים כל הגושים. מוסיפים את יתרת החלב, מי ורדים (או 1/2 כוס מים + כפית תמצית מי ורדים) ושמנת מתוקה.
  2. מדליקים להבה בינונית ומחממים לרתיחה (ותוך כדי טורפים בלי הפסקה). בבעבוע הראשון מסירים מהאש ומוזגים לתבנית. מצמידים למלבי שקיות סנדוויץ’ או ניילון נצמד (למניעת קרום).
  3. מצננים ומעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות, להתייצבות.
  4. מפזרים בעדינות שקדים קלויים וקוקוס לסירוגין, בשורות אלכסוניות. מסדרים מעל טורים דקים של קינמון.
  5. אוכלים בכפיות ישר מהתבנית, או פורסים לריבועים ומגישים עם המון סירופ מלבי.
מחפשים עוד מתכון של מלבי סוחט מחמאות? מצאתם!
מלבי ירושלמי של קרין גורן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    יעל גלנטי

    אפשר בבקשה לקבל את המתכון להכנת סירופ מלבי?

      Avatar
      מערכת Foody

      מדובר על סירופ מלבי מוכן בבקבוק שרוכשים בחנויות.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות