מלוחות או מתוקות: גוז’רים ופחזניות כשרות לפסח

גוז'רים הם בעצם פחזניות אווריריות מבצק רבוך מועשר בגבינה. אלכס ולינוי במתכון טעים וכשר לפסח לפחזניות מתוקות או גוז'רים מלוחים שיעשו לכם את החג
גוז'רים הם בעצם פחזניות אווריריות מבצק רבוך מועשר בגבינה. אלכס ולינוי במתכון טעים וכשר לפסח לפחזניות מתוקות או גוז'רים מלוחים שיעשו לכם את החג
  • אלכס ולינוי
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 1]
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    422
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 422.2 קק״ל 6332.7 קק״ל
    פחמימות 11.1 גרם 166.1 גרם
    שומן 38.5 גרם 577.9 גרם
    נתרן 1041.3 מ״ג 15619.8 מ״ג
    חלבון 10.7 גרם 160.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 24.7 גרם
    שומן רווי 9.1 גרם 136.3 גרם
    כולסטרול 201.5 מ״ג 3023.1 מ״ג
    סידן 98.8 מ״ג 1481.4 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 19.8 מ״ג
    אשלגן 205.7 מ״ג 3085.6 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 14.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    422
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 422.2 קק״ל 6332.7 קק״ל
    פחמימות 11.1 גרם 166.1 גרם
    שומן 38.5 גרם 577.9 גרם
    נתרן 1041.3 מ״ג 15619.8 מ״ג
    חלבון 10.7 גרם 160.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 24.7 גרם
    שומן רווי 9.1 גרם 136.3 גרם
    כולסטרול 201.5 מ״ג 3023.1 מ״ג
    סידן 98.8 מ״ג 1481.4 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 19.8 מ״ג
    אשלגן 205.7 מ״ג 3085.6 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 14.1 מ״ג
    סגור

יש משהו קסום בחגים ופסח במיוחד. יש אווירה חזקה של משפחתיות וגם הכל כל כך נקי!

כשחשבנו על המתכון הזה נסינו לחשוב על תחליף ראוי לכל הביסים שלרוב מתגעגעים אליהם במהלך החג.

אז אולי אנחנו קצת דרמטיים כי בסה”כ מדובר על שבוע, אבל אנחנו לוקחים את האוכל שלנו מאוד ברצינות וביסים טובים זה חשוב כמעט יותר מהכל בכל ימות השנה.

פחזניות זה אחד הדברים הטעימים ויש לזה גרסאות מתוקות ומלוחות ובשני המקרים זה פשוט מושלם. אז נכון שהתחליפים הם לא בדיוק הדבר האמיתי אבל הצלחנו ליצור מתכון שלא מבייש את תחליפי החג ויעשה לכם כיף טעים וכשר.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלוח

מתוק

מטבל אבוקדו ביצים


אופן הכנה

  1. מרתיחים בסיר את המים, השמן, המלח והסוכר, לאחר שרתח, מוסיפים את קמח המצה ומערבבים היטב עם כף ומורידים מהאש.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מוסיפים פנימה בהדרגה את הביצים. חשוב לא להכניס עוד ביצה עד שהקודמת נטמעת היטב בבצק.
  3. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  4. בגרסה המלוחה: בשלב הזה מערבבים פנימה את הפרמז’ן המגורד.
  5. מעבירים את התערובת לשק זילוף ועל תבנית עם נייר אפייה מזלפים לצורת פחזניתה.

    מעבירים את התערובת לשק זילוף. צילום: אלכס ולינוי.
    מעבירים את התערובת לשק זילוף. צילום: אלכס ולינוי.

  6. מפזרים מעל עוד קצת פרמז’ן מגורד. אפשר לתבל גם בטימין/ פלפל שחור גרוס או כל תבלין אחר שאתם אוהבים.

    מפזרים מעל עוד קצת פרמז'ן מגורד. צילום אלכס ולינוי.
    מפזרים מעל עוד קצת פרמז’ן מגורד. צילום אלכס ולינוי.

  7. מכניסים לתנור שחיממנו מראש לאפייה של בין 18-22 דקות אפייה. עד להזהבה.

    מכניסים לתנור עד להזהבה. צילום אלכס ולינוי.
    מכניסים לתנור עד להזהבה. צילום אלכס ולינוי.

  8. מטבל אבוקדו וביצים: מכינים ביצים קשות.
  9. חותכים את האובקדו והביצים לקוביות. קוצצים את הפלפל החריף מוסיפים לפי הטעם ורמת החריפות הרצויה.
  10. מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ ומתבלים. מומלץ את הלימון להוסיף לפני הוספת הביצים.

    פחזניות מלוחות עם מטבל אבוקדו. צילום אלכס ולינוי.
    פחזניות מלוחות עם מטבל אבוקדו. צילום אלכס ולינוי.

  11. בגרסה המתוקה: לאחר הטמעת הביצים, מעבירים לשק זילוף ועל תבנית עם נייר אפייה מזלפים לצורת פחזנייה או למקלות- אקלר.

    מזלפים לצורת פחזנייה על תבנית עם נייר אפייה. צילום: אלכס ולינוי.
    מזלפים לצורת פחזנייה על תבנית עם נייר אפייה. צילום: אלכס ולינוי.

  12. מכניסים לתנור שחיממנו מראש לאפייה של בין 18-22 דקות אפייה. עד להזהבה.
  13. גאנש שוקולד: ממיסים בקערת זכוכית במיקרו את השוקולד המריר עם 30 מ”ל שמנת מתוקה. מערבבים ושמים בצלחת שטוחה.
  14. מכינים קצפת: את שארית השמנת המתוקה מקציפים עם הסוכר עד לקבלת קצפת חזקה.
  15. טובלים צד אחד של האקלרים/פחזניות בשוקולד וממלאים בקצפת. ניתן גם לבזוק במקום השוקולד אבקת סוכר מעל.

    טובלים צד אחד של האקלרים בשוקולד וממלאים בקצפת. צילום: אלכס ולינוי.
    טובלים צד אחד של האקלרים בשוקולד וממלאים בקצפת. צילום: אלכס ולינוי.

  16. ניתן למלא את הפחזניות בעזרת צנתר ושק זילוף או לחילופין לפתוח את האקלר/פחזנייה כמו לחמנייה ולמלא בקצפת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מלוחות או מתוקות: גוז’רים ופחזניות כשרות לפסח

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות