מלי והשורשים הפרסיים: אורז עם עשבי תיבול ותפוחי אדמה

מה אתה טהדיג? טהדיג היא אותה שכבת תפו"א קריספית, שחומה וספוגה בטעמים בתחתית הסיר של האורז הפרסי של מלי מאירוב הנה המתכון שלה לאורז פרסי עם טהדיג וירק.
מה אתה טהדיג? טהדיג היא אותה שכבת תפו"א קריספית, שחומה וספוגה בטעמים בתחתית הסיר של האורז הפרסי של מלי מאירוב הנה המתכון שלה לאורז פרסי עם טהדיג וירק.
  • מלי מאירוב
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    3364
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3364.3 קק״ל 3364.3 קק״ל
    פחמימות 564.4 גרם 564.4 גרם
    שומן 105.8 גרם 105.8 גרם
    נתרן 15627.0 מ״ג 15627.0 מ״ג
    חלבון 57.0 גרם 57.0 גרם
    סיבים תזונתיים 28.1 גרם 28.1 גרם
    שומן רווי 7.1 גרם 7.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 378.7 מ״ג 378.7 מ״ג
    ברזל 12.8 מ״ג 12.8 מ״ג
    אשלגן 1582.0 מ״ג 1582.0 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 1.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    3364
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3364.3 קק״ל 3364.3 קק״ל
    פחמימות 564.4 גרם 564.4 גרם
    שומן 105.8 גרם 105.8 גרם
    נתרן 15627.0 מ״ג 15627.0 מ״ג
    חלבון 57.0 גרם 57.0 גרם
    סיבים תזונתיים 28.1 גרם 28.1 גרם
    שומן רווי 7.1 גרם 7.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 378.7 מ״ג 378.7 מ״ג
    ברזל 12.8 מ״ג 12.8 מ״ג
    אשלגן 1582.0 מ״ג 1582.0 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 1.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. קוצצים את כל עשבי התיבול ומניחים בקערה.
  2. מטגנים את הבצל ומוסיפים לקערה.
  3. ממלאים מים בסיר כמו שממלאים לפסטה עם כף מלח, כשהמים רותחים מוסיפים את האורז.
  4. מערבבים ומבשלים 7 דקות ולאחר מכן מעבירים את סיר האורז והמים סינון דרך מסננת.
  5. בסיר נון-סטיק (אם אין לכם, שימו נייר אפייה בסיר - כולל בדפנות) מערבבים בכוס את השמן והכורכום ושופכים לסיר. מחכים שהשמן יתחמם ומוציאים 5 כפות ממנו לכוס (נשתמש בזה בהמשך…)
  6. מניחים את עיגולי תפוח האדמה בסיר בצפיפות ומפזרים מלח. חשוב שיהיה שמן בסיר, אם חסר, תוסיפו.
  7. מערבבים את האורז עם הירק, הבצל המטוגן והשמן ששמרנו בצד. מוסיפים כפית וחצי מלח ושופכים את תערובת האורז על תפוחי האדמה.
  8. עוטפים את מכסה הסיר עם מגבת וסוגרים את הסיר באופן הרמטי. מבשלים על אש גבוהה עשר דקות.
  9. מנמיכים ללהבה נמוכה ביותר ומבשלים 45 דקות. סוגרים את האש, פותחים מעט את המכסה ולאחר 10 דקות הופכים לצלחת.

    סוגרים את האש, פותחים מעט את המכסה ולאחר 10 דקות הופכים לצלחת. צילום: מלי מאירוב
    סוגרים את האש, פותחים מעט את המכסה ולאחר 10 דקות הופכים לצלחת. צילום: מלי מאירוב

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מלי והשורשים הפרסיים: אורז עם עשבי תיבול ותפוחי אדמה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (66)

Avatar

    Avatar
    מלכה באזוב

    מלי מאירוב ? מתכונים מעולים ומדוייקים. תודה?❤

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות