רקע ראש השנה

מלכת הכוורת: עוגת דבש קלאסית

הכנתם פעם כתר מתוק ואכיל? העוגה שתהפוך אתכם למלכים באפייה! עוגת דבש קלאסית יפיפייה שהולכת נפלא ליד הקפה או התה, כי מי אמר שעוגות דבש מכינים רק בראש השנה?
הכנתם פעם כתר מתוק ואכיל? העוגה שתהפוך אתכם למלכים באפייה! עוגת דבש קלאסית יפיפייה שהולכת נפלא ליד הקפה או התה, כי מי אמר שעוגות דבש מכינים רק בראש השנה?
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4660
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4659.9 קק״ל 4659.9 קק״ל
    פחמימות 657.0 גרם 657.0 גרם
    שומן 197.1 גרם 197.1 גרם
    נתרן 1876.0 מ״ג 1876.0 מ״ג
    חלבון 74.3 גרם 74.3 גרם
    סיבים תזונתיים 9.9 גרם 9.9 גרם
    שומן רווי 79.4 גרם 79.4 גרם
    כולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 402.6 מ״ג 402.6 מ״ג
    ברזל 7.9 מ״ג 7.9 מ״ג
    אשלגן 817.6 מ״ג 817.6 מ״ג
    אבץ 6.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4660
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4659.9 קק״ל 4659.9 קק״ל
    פחמימות 657.0 גרם 657.0 גרם
    שומן 197.1 גרם 197.1 גרם
    נתרן 1876.0 מ״ג 1876.0 מ״ג
    חלבון 74.3 גרם 74.3 גרם
    סיבים תזונתיים 9.9 גרם 9.9 גרם
    שומן רווי 79.4 גרם 79.4 גרם
    כולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 402.6 מ״ג 402.6 מ״ג
    ברזל 7.9 מ״ג 7.9 מ״ג
    אשלגן 817.6 מ״ג 817.6 מ״ג
    אבץ 6.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים קלות את התבנית. מערבבים את המים החמים והקפה ומשאירים בצד להתקרר.
  2. שמים במיקסר עם וו בלון את הביצים, הסוכר החום והחמאה ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  3. מוסיפים את הדבש והקפה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה חלקה.
  4. מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וקינמון וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה יחסית דלילה בלי גושים.
  5. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים כ-50-55 דקות עד שהעוגה מתייצבת, או עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש בלי פירורים.

    יוצקים את הבלילה לתוך התבנית. צילום: שניר גואטה
    יוצקים את הבלילה לתוך התבנית. צילום: שניר גואטה

  6. מוציאים מהתנור, משאירים בתבנית כ-10 דקות ורק אז הופכים לצלחת הגשה.
  7. מזלפים קצת דבש, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום.

    עוגת דבש קלאסית. צילום: שניר גואטה
    עוגת דבש קלאסית. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מלכת הכוורת: עוגת דבש קלאסית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות