-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 344.9 קק״ל 2069.4 קק״לפחמימות 16.5 גרם 99.3 גרםסוכר 6.4 גרם 38.5 גרםשומן 22.6 גרם 135.8 גרםנתרן 318.8 מ״ג 1912.6 מ״גחלבון 24.5 גרם 147.1 גרםסיבים תזונתיים 8.6 גרם 51.7 גרםשומן רווי 5.1 גרם 30.5 גרםכולסטרול 75.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 50.0 מ״ג 299.9 מ״גברזל 3.8 מ״ג 23.0 מ״גאשלגן 864.6 מ״ג 5187.8 מ״גאבץ 6.2 מ״ג 37.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות345
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 344.9 קק״ל 2069.4 קק״לפחמימות 16.5 גרם 99.3 גרםסוכר 6.4 גרם 38.5 גרםשומן 22.6 גרם 135.8 גרםנתרן 318.8 מ״ג 1912.6 מ״גחלבון 24.5 גרם 147.1 גרםסיבים תזונתיים 8.6 גרם 51.7 גרםשומן רווי 5.1 גרם 30.5 גרםכולסטרול 75.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 50.0 מ״ג 299.9 מ״גברזל 3.8 מ״ג 23.0 מ״גאשלגן 864.6 מ״ג 5187.8 מ״גאבץ 6.2 מ״ג 37.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 345 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
חצילים
-
6 חצילים קטנים
מילוי
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית כמון טחוןאו בהרט
-
1/3 כוס צנוברים
רוטב
-
120מ"ל או 1/2 כוס מים
הגשה
-
קצוצה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.
- מסדרים את החצילים בשלמותם בתוך התבנית, דוקרים כמה פעמים, מתיזים מעל קצת תרסיס שמן ואופים במשך כ-20 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך.
- במקביל מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה.
- מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב ושבירת הגושים באמצעות כף עץ. מטגנים עד שהבשר מחליף את צבעו ומתחיל להזהיב. מתבלים, מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.
- מוציאים את החצילים ובעזרת סכין חדה חורצים חריץ בחלק העליון. מרחיבים את החתך ובעזרת כף מרוקנים קצת מה”בשר” של החציל כדי שייווצר חלל למילוי. מוסיפים את תוכן החציל למחבת עם הבשר ומערבבים.
- ממלאים את החצילים בתערובת הבשר.
- מערבבים בקערה את רוטב העגבניות עם המים ומוסיפים לתבנית עם החצילים כך שהם יהיו מוקפים ברוטב.
- אופים במשך כ-30 דקות או עד שהחצילים מתרככים לגמרי והמילוי מזהיב.
- שמים על כל חציל כמה כפות מהרוטב, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.
- מסדרים את החצילים בשלמותם בתוך התבנית, דוקרים כמה פעמים, מתיזים מעל קצת תרסיס שמן ואופים במשך כ-20 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך.
- במקביל מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה.
- מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב ושבירת הגושים באמצעות כף עץ. מטגנים עד שהבשר מחליף את צבעו ומתחיל להזהיב. מתבלים, מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.
- מוציאים את החצילים ובעזרת סכין חדה חורצים חריץ בחלק העליון. מרחיבים את החתך ובעזרת כף מרוקנים קצת מה”בשר” של החציל כדי שייווצר חלל למילוי. מוסיפים את תוכן החציל למחבת עם הבשר ומערבבים.
- ממלאים את החצילים בתערובת הבשר.
- מערבבים בקערה את רוטב העגבניות עם המים ומוסיפים לתבנית עם החצילים כך שהם יהיו מוקפים ברוטב.
- אופים במשך כ-30 דקות או עד שהחצילים מתרככים לגמרי והמילוי מזהיב.
- שמים על כל חציל כמה כפות מהרוטב, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
אפשר לעשות עם מילוי חלבי ואו פרווה?
כן, אפשר לשנות לכל מילוי שאוהבים: בצל ופטריות, גבינות, עשבי תיבול וכו’..
נראה שחצי קילו זה מעט
ממש לא, חצי קילו זאת כמות שמספיקה לכל החצילים. אל תשכחי שיש גם את בשר החצילים, כך שלא צריך למלא המון בשר בכל חציל.
רוטב עגבניות לקציצות ותבשילים קנור – במה אפשר להחליף? להכין לבד
כל רוטב עגבניות איכותי אחר.