ממלאים באהבה: חצילים ממולאים בשר

חצילים ממולאים בבשר וצנוברים, אפויים בתנור עם רוטב עגבניות מתובל. מנה אהובה וטעימה במיוחד בגירסה מהירה, בריאה וקלה להכנה
חצילים ממולאים בבשר וצנוברים, אפויים בתנור עם רוטב עגבניות מתובל. מנה אהובה וטעימה במיוחד בגירסה מהירה, בריאה וקלה להכנה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    345
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 344.9 קק״ל 2069.4 קק״ל
    פחמימות 16.5 גרם 99.3 גרם
    סוכר 6.4 גרם 38.5 גרם
    שומן 22.6 גרם 135.8 גרם
    נתרן 318.8 מ״ג 1912.6 מ״ג
    חלבון 24.5 גרם 147.1 גרם
    סיבים תזונתיים 8.6 גרם 51.7 גרם
    שומן רווי 5.1 גרם 30.5 גרם
    כולסטרול 75.8 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 50.0 מ״ג 299.9 מ״ג
    ברזל 3.8 מ״ג 23.0 מ״ג
    אשלגן 864.6 מ״ג 5187.8 מ״ג
    אבץ 6.2 מ״ג 37.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    345
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 344.9 קק״ל 2069.4 קק״ל
    פחמימות 16.5 גרם 99.3 גרם
    סוכר 6.4 גרם 38.5 גרם
    שומן 22.6 גרם 135.8 גרם
    נתרן 318.8 מ״ג 1912.6 מ״ג
    חלבון 24.5 גרם 147.1 גרם
    סיבים תזונתיים 8.6 גרם 51.7 גרם
    שומן רווי 5.1 גרם 30.5 גרם
    כולסטרול 75.8 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 50.0 מ״ג 299.9 מ״ג
    ברזל 3.8 מ״ג 23.0 מ״ג
    אשלגן 864.6 מ״ג 5187.8 מ״ג
    אבץ 6.2 מ״ג 37.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.
  2. מסדרים את החצילים בשלמותם בתוך התבנית, דוקרים כמה פעמים, מתיזים מעל קצת תרסיס שמן ואופים במשך כ-20 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך.
  3. במקביל מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה.
  4. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב ושבירת הגושים באמצעות כף עץ. מטגנים עד שהבשר מחליף את צבעו ומתחיל להזהיב. מתבלים, מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.
  5. מוציאים את החצילים ובעזרת סכין חדה חורצים חריץ בחלק העליון. מרחיבים את החתך ובעזרת כף מרוקנים קצת מה”בשר” של החציל כדי שייווצר חלל למילוי. מוסיפים את תוכן החציל למחבת עם הבשר ומערבבים.
  6. ממלאים את החצילים בתערובת הבשר.

    חצילים ממולאים בשר 4
    ממלאים את החצילים בתערובת הבשר. סטיילינג: מיה הילל, צילום: גיל אבירם

  7. מערבבים בקערה את רוטב העגבניות עם המים ומוסיפים לתבנית עם החצילים כך שהם יהיו מוקפים ברוטב.

    חצילים ממולאים בשר 3
    מוסיפים את הרוטב לתבנית החצילים. סטיילינג: מיה הילל, צילום: גיל אבירם

  8. אופים במשך כ-30 דקות או עד שהחצילים מתרככים לגמרי והמילוי מזהיב.
  9. שמים על כל חציל כמה כפות מהרוטב, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

    חצילים ממולאים בשר 2
    מנה אהובה וטעימה בגרסה מהירה. סטיילינג: מיה הילל, צילום: גיל אבירם

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ממלאים באהבה: חצילים ממולאים בשר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    Shai Olberg

    אפשר לעשות עם מילוי חלבי ואו פרווה?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אפשר לשנות לכל מילוי שאוהבים: בצל ופטריות, גבינות, עשבי תיבול וכו’..

    Avatar
    אפרת מילר בר גיל

    נראה שחצי קילו זה מעט

      Avatar
      מערכת Foody

      ממש לא, חצי קילו זאת כמות שמספיקה לכל החצילים. אל תשכחי שיש גם את בשר החצילים, כך שלא צריך למלא המון בשר בכל חציל.

    Avatar
    שרית

    רוטב עגבניות לקציצות ותבשילים קנור – במה אפשר להחליף? להכין לבד

      Avatar
      מערכת Foody

      כל רוטב עגבניות איכותי אחר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות