מנה מנצחת אצלכם בצלחת: עוף עם זיתים, לימון כבוש וסלט גזר מרוקאי

הנסיך הצפון אפריקאי, הלימון הכבוש, פוגש באחד משבעת המינים, הזית, וביחד הם הופכים את מנת העוף הזו לחגיגה צבעונית ומקפיצה
הנסיך הצפון אפריקאי, הלימון הכבוש, פוגש באחד משבעת המינים, הזית, וביחד הם הופכים את מנת העוף הזו לחגיגה צבעונית ומקפיצה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    552
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 552.2 קק״ל 2208.8 קק״ל
    פחמימות 12.4 גרם 49.4 גרם
    שומן 53.6 גרם 214.4 גרם
    נתרן 1799.8 מ״ג 7199.1 מ״ג
    חלבון 2.6 גרם 10.3 גרם
    סיבים תזונתיים 7.1 גרם 28.4 גרם
    שומן רווי 7.4 גרם 29.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 70.3 מ״ג 281.1 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 4.5 מ״ג
    אשלגן 469.0 מ״ג 1876.1 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    552
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 552.2 קק״ל 2208.8 קק״ל
    פחמימות 12.4 גרם 49.4 גרם
    שומן 53.6 גרם 214.4 גרם
    נתרן 1799.8 מ״ג 7199.1 מ״ג
    חלבון 2.6 גרם 10.3 גרם
    סיבים תזונתיים 7.1 גרם 28.4 גרם
    שומן רווי 7.4 גרם 29.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 70.3 מ״ג 281.1 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 4.5 מ״ג
    אשלגן 469.0 מ״ג 1876.1 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוף

רוטב

סלט גזר מרוקאי


אופן הכנה

  1. מכינים את העוף: מטגנים במחבת רחבה את שוקי העוף בשמן הזית כך שכל צדדיו יהיו זהובים.
  2. משרים את הפלפל היבש המתוק במים הרותחים כ-5 דקות. מסננים מהמים, מנקים מהזרעים ומהעוקץ וחותכים לחתיכות גדולות.
  3. במעבד המזון טוחנים יחד בפולסים (2-3 פעמים) את הלימון הכבוש, הזיתים, השום, הפפריקה המתוקה, שמן הזית, העגבניות המלח והפלפל האדום החתוך. עד שמתקבלת מחית לא חלקה אלא עם חתיכות קטנות.

    צילום: שניר גוואטה.
    טוחנים יחד את כל הרכיבים (צילום: דרור עינב)

  4. מוסיפים את הרוטב למחבת עם שוקי העוף. מוסיפים את המים ומערבבים מעט.
  5. מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים.
  6. מכינים את סלט הגזר המרוקאי: במעבד מזון חותכים הגזרים לקוביות.
  7. מוסיפים את שמן הזית, הפפריקה והכוסברה הקצוצה ומגישים לצד העוף. 

    צילום: שניר גוואטה.
    מכינים סלט גזר מרוקאי טעים טעים (צילום: דרור עינב)

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מנה מנצחת אצלכם בצלחת: עוף עם זיתים, לימון כבוש וסלט גזר מרוקאי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    גיטל

    הזכיר לי את המתכון של חמותי. כל הבית התמלא ריחות נעימים. יצא מעדן

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות