מרק בוטנים אפריקאי – זה מה שהשמאן רשם!

הכירו את מרק הבוטנים האפריקאים והמחזק שיעביר לכם את החורף בקלות ובחמימות! הוא מלא בויטמינים, מלא בטעמים מיוחדים וייחודיים והכי כיף? שגם הילדים הכי אוהבים אותו!
הכירו את מרק הבוטנים האפריקאים והמחזק שיעביר לכם את החורף בקלות ובחמימות! הוא מלא בויטמינים, מלא בטעמים מיוחדים וייחודיים והכי כיף? שגם הילדים הכי אוהבים אותו!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    524
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 523.5 קק״ל 3140.7 קק״ל
    פחמימות 36.0 גרם 216.0 גרם
    שומן 34.8 גרם 208.8 גרם
    נתרן 841.3 מ״ג 5047.8 מ״ג
    חלבון 21.1 גרם 126.3 גרם
    סיבים תזונתיים 7.0 גרם 42.3 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 15.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 112.8 מ״ג 676.7 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 21.7 מ״ג
    אשלגן 1039.6 מ״ג 6237.8 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 8.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    524
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 523.5 קק״ל 3140.7 קק״ל
    פחמימות 36.0 גרם 216.0 גרם
    שומן 34.8 גרם 208.8 גרם
    נתרן 841.3 מ״ג 5047.8 מ״ג
    חלבון 21.1 גרם 126.3 גרם
    סיבים תזונתיים 7.0 גרם 42.3 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 15.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 112.8 מ״ג 676.7 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 21.7 מ״ג
    אשלגן 1039.6 מ״ג 6237.8 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 8.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
נעמה פלד
X

5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

למרק

להגשה:


אופן הכנה

  1. בסיר גדול מביאים לרתיחה את המים.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל, השום, הגזר, הבטטה, שורש הפטרוזיליה, העגבניות והפלפל החריף. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם להבה נמוכה-בינונית במשך 20 דקות עד להתרככות הירקות.
  3. מוסיפים את הג’ינג’ר, הכמון, חמאת הבוטנים, סויה ורסק העגבניות ומעבדים בעזרת בלנדר סטיק עד לקבלת עיסה חלקה.
  4. מוסיפים לסיר את הבוטנים ממליחים ומפלפלים. מבשלים על להבה קטנה במשך 25 דקות.
  5. מוזגים לקעריות מרק, מפזרים מעל מעט בוטנים קלויים ומגישים עם אורז לבן או מלא.

רוצים לעשות טוב לכם ולאחרים? העבירו את המרק הזה למישהו אחד שזקוק לכוח, בריאות ואהבה.

הברכה כבר בפנים, יד ראשונה מרופא אליל! 🙂

הערות

  • מגישים עם אורז לבן או אורז מלא
  • לאחר שלב הטחינה ניתן להכניס חתיכות חזה עוף, טופו ואפילו דג ולהעשיר את המרק
  • יש במרק גם בוטנים שלמים, זהירות עם ילדים קטנים!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרק בוטנים אפריקאי – זה מה שהשמאן רשם!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    עמי מ.

    הגירסה שאני מכיר וקיבלתי במערב אפריקה כוללת חמאת בוטנים, רסק עגבניות, עגבניות ותבלינים, ובנוסף יש בתוך המרק דג, אותו מוסיפים בחתיכות קטנות בעשר הדקות האחרונות לבישול.

      Avatar
      מערכת Foody

      מהמם. בהחלט אפשר להוסיף דג למרק 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות