באנר מתחם נינג'ה דסקטופ

רחלי קרוט מחממת את החורף עם מרק חרירה בצ’יק צ’ק

רחלי קרוט מכינה מרק חרירה עשיר, מנחם ומלא בירקות. מדובר באמת בארוחה שלמה, משביעה וסופר טעימה, שכיף להגיש עם פלח לימון בצד ועשבי תיבול טריים מעל.
רחלי קרוט מכינה מרק חרירה עשיר, מנחם ומלא בירקות. מדובר באמת בארוחה שלמה, משביעה וסופר טעימה, שכיף להגיש עם פלח לימון בצד ועשבי תיבול טריים מעל.
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    301
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 301.0 קק״ל 2407.9 קק״ל
    פחמימות 37.2 גרם 297.4 גרם
    שומן 4.9 גרם 39.4 גרם
    נתרן 494.3 מ״ג 3954.3 מ״ג
    חלבון 14.6 גרם 116.4 גרם
    סיבים תזונתיים 23.6 גרם 188.8 גרם
    שומן רווי 1.0 גרם 8.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 407.7 מ״ג 3261.8 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 35.0 מ״ג
    אשלגן 2753.0 מ״ג 22023.6 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 14.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    301
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 301.0 קק״ל 2407.9 קק״ל
    פחמימות 37.2 גרם 297.4 גרם
    שומן 4.9 גרם 39.4 גרם
    נתרן 494.3 מ״ג 3954.3 מ״ג
    חלבון 14.6 גרם 116.4 גרם
    סיבים תזונתיים 23.6 גרם 188.8 גרם
    שומן רווי 1.0 גרם 8.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 407.7 מ״ג 3261.8 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 35.0 מ״ג
    אשלגן 2753.0 מ״ג 22023.6 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 14.5 מ״ג
    סגור

מרק חרירה הוא לא מסוג המרקים שאמא שלי הכינה בבית אלא דווקא כזה שאימצתי עם השנים. מסוג המתכונים שאפשר לשחק איתם ולהוסיף להם כמעט כל מה שאוהבים. גזר חתוך לקוביות, עשבי תיבול, קטניות ותוספות טעימות כמו גריסים או בורגול ואפילו בשר, למרות שאני מעדיפה אותו בלעדיו.

אני הכי אוהבת אותו עם תועפות אטריות דקות, שמתרככות מאוד בבישול ומלא גרגירי חומוס שבזכות הסיר הזה אני אפילו לא צריכה לבשל במשך שעות – 10 דקות והם רכים רכים ומתמסרים.

אז מה צריך לעשות כדי להכין את המרק המושלם הזה? הכי פשוט. מטגנים את הבצל, הסלרי והשום בטיגון באויר חם, שחוסך שמן. מוסיפים גרגירי חומוס ומבשלים בסיר לחץ במשך 10 דקות בלבד. לא להאמין! ומפה זה בדיוק דקה של עבודה – מוסיפים את כל המצרכים, מכסים ומבשלים עוד כמה דקות ולא תאמינו, זה מוכן.

מדובר באמת בארוחה שלמה, משביעה וסופר טעימה, שכיף להגיש עם פלח לימון בצד ועשבי תיבול טריים מעל. רק אל תשכחו להדליק את המזגן ולהתפלל לבואו של הגשם.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
רחלי קרוט
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצל, השום והסלרי לקוביות קטנות ואת עשבי התיבול קוצצים דק (היעזרו בקוצץ ירקות). אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
  2. סוחטים את הלימון.
  3. מניחים את הסיר הקרמי במכשיר ומוסיפים שמן זית, בצל, סלרי ושום. מערבבים וסוגרים את המכסה. מזיזים את הסליידר ימינה למצב “טיגון באוויר/בישול” ובוחרים בתכנית טיגון באויר חם למשך 5 דקות ומדי פעם פותחים ומערבבים.
  4. מוסיפים את גרגירי החומוס, המים והתבלינים. סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור. מפעילים ל-10 דקות.
  5. פותחים, מוסיפים את שאר המצרכים פרט לאטריות ושוב סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור. מפעילים ל-10 דקות ואז פותחים, מוסיפים את האטריות ומפעילים לדקה אחת בלבד.
  6. מגישים את המרק בקעריות מטריפות כאלה להשלמת האוירה.

מחפשים מתכון למרק שווה? הנה כמה הצעות:

מתכון מרק תירס סיני של ישראל אהרוני

מתכון מרק בורשט של סבינה ולדמן

מתכון מרק לקוסקוס מרוקאי של יונית צוקרמן

מתכון מרק עדשים מושלם של שי-לי ליפא


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רחלי קרוט מחממת את החורף עם מרק חרירה בצ’יק צ’ק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    רונית

    אף פעם לא טעמתי מרוב שכול מדברים על המרק הזה חייבת לנסות

      Avatar
      מערכת Foody

      קדימה! שיהיה בהצלחה רבה (: ספרי לנו אם אהבת…

      Avatar
      ריולה

      מעולה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות