רקע יטבתה

מרק פטריות מוקרם ומפנק עם ארומה משגעת

מרק פטריות מוקרם ועשיר, עם פטריות שמפיניון, טוסטים של לחם מחמצת ושמנת שמסמיכה את הכל. למרק טעם אדמתי עמוק ואם תוסיפו כמה טיפות של שמן כמהין תעופו לשמיים
מרק פטריות מוקרם ועשיר, עם פטריות שמפיניון, טוסטים של לחם מחמצת ושמנת שמסמיכה את הכל. למרק טעם אדמתי עמוק ואם תוסיפו כמה טיפות של שמן כמהין תעופו לשמיים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
30 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    363
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 362.8 קק״ל 2177.0 קק״ל
    פחמימות 30.6 גרם 183.7 גרם
    שומן 23.3 גרם 139.7 גרם
    נתרן 1248.9 מ״ג 7493.6 מ״ג
    חלבון 19.1 גרם 114.5 גרם
    סיבים תזונתיים 6.1 גרם 36.6 גרם
    שומן רווי 16.9 גרם 101.1 גרם
    כולסטרול 46.6 מ״ג 279.5 מ״ג
    סידן 386.0 מ״ג 2316.1 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 16.6 מ״ג
    אשלגן 207.3 מ״ג 1244.0 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 14.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    363
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 362.8 קק״ל 2177.0 קק״ל
    פחמימות 30.6 גרם 183.7 גרם
    שומן 23.3 גרם 139.7 גרם
    נתרן 1248.9 מ״ג 7493.6 מ״ג
    חלבון 19.1 גרם 114.5 גרם
    סיבים תזונתיים 6.1 גרם 36.6 גרם
    שומן רווי 16.9 גרם 101.1 גרם
    כולסטרול 46.6 מ״ג 279.5 מ״ג
    סידן 386.0 מ״ג 2316.1 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 16.6 מ״ג
    אשלגן 207.3 מ״ג 1244.0 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 14.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
30 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. בסיר גדול מטגנים את החמאה, הבצל והדבש על אש בינונית במשך כ-8 דקות, עד שהבצל מתרכך.
  2. מוסיפים את היין, תוך כדי בחישה, כל פעם רבע כוס ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהבצל מתקרמל.
  3. פורסים את הפטריות לפרוסות דקות.

    מרק פטריות מוקרם3
    פורסים את הפטריות ומוסיפים לסיר. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  4. מוסיפים לסיר את השום, הפטריות, הטימין, והמרווה.
  5. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל במשך כ-3-4 דקות.
  6. מוסיפים את המים הרותחים, הסויה ועלי הדפנה, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  7. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל במשך כ-15 דקות.
  8. בשלב זה מוסיפים את השמנת וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. אפשר להשאיר כך ואפשר לרסק במוט בלנדר למרקם חלק יותר. טועמים ומתקנים תיבול.
  9. בינתיים מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

    מרק פטריות מוקרם5
    מוסיפים את השמנת לבישול. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  10. מעבירים את פרוסות הלחם לתבנית תנור עם נייר אפייה וקולים את פרוסות הלחם בתנור במשך כ-10 דקות עד שהפרוסות יבשות ומזהיבות מעט.
  11. כעת מוציאים מהתנור, מפזרים את הגבינה הצהובה בנדיבות ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות עד שהגבינה מבעבעת ומשחימה מעט.
  12. מוזגים את המרק לקעריות, ומניחים מעל כל קערית פרוסת לחם קלויה עם גבינה.
  13. מעטרים עם כמה עלי טימין טרי, מטפטפים כמה טיפות שמן כמהין ומגישים.

    מרק פטריות מוקרם. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן
    מרק פטריות מוקרם. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרק פטריות מוקרם ומפנק עם ארומה משגעת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      משמח לקרוא, מיה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות