מוסיפים צבע ליום הזה עם מתכון מזין וטעים של קרקר עדשים כתומות

אסי רוז מכינה קרקר עדשים כתומות שכולו בריאות. קרקר ממכר, עשיר בסיבים תזונתיים ובחלבון ודל פחמימה. דרך מצוינת לשלב עוד קטנייה במשך היום
אסי רוז מכינה קרקר עדשים כתומות שכולו בריאות. קרקר ממכר, עשיר בסיבים תזונתיים ובחלבון ודל פחמימה. דרך מצוינת לשלב עוד קטנייה במשך היום
  • אסי רוז
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    428
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 428.4 קק״ל 1713.8 קק״ל
    פחמימות 12.0 גרם 48.1 גרם
    שומן 31.4 גרם 125.5 גרם
    נתרן 587.3 מ״ג 2349.1 מ״ג
    חלבון 19.3 גרם 77.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.7 גרם
    שומן רווי 5.4 גרם 21.7 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 39.4 מ״ג 157.8 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 4.1 מ״ג
    אשלגן 91.5 מ״ג 366.0 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    428
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 428.4 קק״ל 1713.8 קק״ל
    פחמימות 12.0 גרם 48.1 גרם
    שומן 31.4 גרם 125.5 גרם
    נתרן 587.3 מ״ג 2349.1 מ״ג
    חלבון 19.3 גרם 77.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.7 גרם
    שומן רווי 5.4 גרם 21.7 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 39.4 מ״ג 157.8 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 4.1 מ״ג
    אשלגן 91.5 מ״ג 366.0 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור

לקרקרים יש אופי ממכר, הקריספיות בשילוב עם הטעמים העוצמתיים והשיגעון שקורה לנו בפה גורמים לליבנו להישבות בקסמם. 

אני אוהבת שיש לי תמיד צנצנת קרקרים טובים במטבח, הם סוגרים פינה והם גם לגמרי יכולים להיות ארוחה. 

הקרקרים האלה עשירים בסיבים תזונתיים, עשירים בחלבון ודלי פחמימה. 

הם דרך נפלאה לשלב את הקטניות בעוד ארוחה ביום, וכל ארוחה בה יש קטניות היא חגיגה תזונתית.

תנו לעצמכם משהו קטן, בריא וטוב, מינימום זמן עבודה והם אצלכם במטבח. 

בואו נכין קרקרים שיפנקו אותנו שבוע שלם. 

ימים מאושרים 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית תנור סטנדרטית בנייר אפיה. 
  2. שמים בבלנדר או בקערה ביצים, מים, שמן, קמח עדשים ותבלינים. מעבדים או מערבבים היטב לעיסה דביקה ואחידה ללא גושי קמח עדשים. 
  3. מוסיפים את השומשום ומערבבים היטב.
  4. משטחים את הבלילה דק מאוד על על גבי 2 תבניות אפייה.
  5. אופים כ-15-20 דקות עד שהקרקר יבש וכשנוקשים עליו עם האצבע יש רעש חלול.
  6. מצננים מעט ושוברים לחתיכות בגודל רצוי.

הערות

  • איך טוחנים קמח עדשים כתומות בבית? טוחנים בבלנדר או במעבד מזון כוס עדשים כתומות יבשות. במידה והטחינה לא הופכת את העדשים לקמח דק דללו את כמות העדשים בבלנדר והפעילו בפולסים קצרים עד לקבלת המרקם הרצוי (זהה לקמח רגיל). אני טוחנת מראש קילו עדשים כתומות ומאחסנת את הקמח עדשים בכלי אטום בארון או במקרר לעת הצורך
  • אני ממליצה לטחון בבלנדר את המרכיבים הרטובים עם קמח העדשים, הטחינה תגרום לכך שהבלילה לא תהיה גושית מפני שלקמח עדשים יש נטייה להפוך לגושי בבלילה רטובה (ניתן לטחון בבלנדר "שייקים" או בלנדר מוט). במידה ואין בלנדר השתדלו לערבב היטב עם מטרפה עד שהמסה אחידה וחלקה
  • ניתן להחליף את התוספות בכל תוספת שתרצו, פשתן, זרעי צ'יה, שומשום מלא, שומשום לבן, גרעיני חמנייה
  • ניתן לשמור בקופסא אטומה למשך 5 ימים בטמפרטורת החדר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מוסיפים צבע ליום הזה עם מתכון מזין וטעים של קרקר עדשים כתומות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    צבייה פרנקפורט

    אפיה על צד אחד – כ 30 דקות ואז על צד שני כ 20 דקות נוספות ו… פריך? רק בתאור של מפרסמת המתכון.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, יש לשטח את הבלילה הכי דק שאפשר כל גבי נייר אפייה ולאפות כ-15 דקות בלבד עד שהבלילה מתייבשת. הסוד הוא בשיטוח דקיק של התערובת. בהצלחה (:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות