יאסו! משולשי פילו במילוי גבינות לארוחה יוונית

בורקס כזה עדיין לא אכלתם: דפנה קרמר עם משולשי פילו במילוי גבינות. שילוב של עלי מנגולד, אריסה וגבינת עיזים בתוך מעטפת של בצק פילו פריך
בורקס כזה עדיין לא אכלתם: דפנה קרמר עם משולשי פילו במילוי גבינות. שילוב של עלי מנגולד, אריסה וגבינת עיזים בתוך מעטפת של בצק פילו פריך
  • דפנה קרמר
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    217
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 217.1 קק״ל 4342.7 קק״ל
    פחמימות 10.5 גרם 210.4 גרם
    שומן 16.3 גרם 325.7 גרם
    נתרן 176.4 מ״ג 3529.0 מ״ג
    חלבון 6.4 גרם 127.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 9.7 גרם
    שומן רווי 7.3 גרם 146.7 גרם
    כולסטרול 15.5 מ״ג 310.0 מ״ג
    סידן 132.6 מ״ג 2652.2 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 7.6 מ״ג
    אשלגן 39.8 מ״ג 796.6 מ״ג
    אבץ 69.9 מ״ג 1398.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    217
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 217.1 קק״ל 4342.7 קק״ל
    פחמימות 10.5 גרם 210.4 גרם
    שומן 16.3 גרם 325.7 גרם
    נתרן 176.4 מ״ג 3529.0 מ״ג
    חלבון 6.4 גרם 127.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 9.7 גרם
    שומן רווי 7.3 גרם 146.7 גרם
    כולסטרול 15.5 מ״ג 310.0 מ״ג
    סידן 132.6 מ״ג 2652.2 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 7.6 מ״ג
    אשלגן 39.8 מ״ג 796.6 מ״ג
    אבץ 69.9 מ״ג 1398.2 מ״ג
    סגור

צריך להיות אמיץ באופן מופרז, דביל באופן מוחלט, או מלא בביטחון עצמי בשביל להכניס הביתה זרים גמורים לסעודות עתירות מנות וטעמים פעם אחר פעם, ולהאמין שבכל פעם יקרה מחדש הנס הזה שמאחד את כולם כאילו הם חברים מביצפר עממי או לחילופין מהמילואים. אני סובלת משלושה מהמאפיינים הנ”ל – למרות שמעולם לא באמת אובחנתי באופן מקצועי.

אוכל בעיניי הוא שיר הלל לנפלאות הבריאה, לתנובת האדמה ולעולם כולו. הוא אוצר בתוכו עולם ומלואו, ואת העולם הזה הפכתי למגרש המשחקים הביתי שלי, המגרש הזה שגם אם לא תמיד מנצחים בו – מנצחים עליו בגאון.

אם כן, גברותיי ורבותיי, אחרי שהוארתי בהארת התקנת הסירים, עת צ’אקרת הבישולים נפתחה ועולם שלם של תשוקה וחדוות יצירה נפתח בפניי, התחלתי לארח אנשים לסעודות שחיתות משופעות מנות סביב שולחני.

צילום: איגור לובנסקי
צילום: איגור לובנסקי

איך נקלעתי לכל הטוב הזה?

הטלפון צלצל והקול הנעים שבקע ממנו הציע לי את מה שהסתמן מאוחר יותר כ”חישוב מסלול מחדש” הכי משמעותי שהיה לי בשנים האחרונות. בשיא הנונשלנטיות, הוצע לי לארח לארוחת שבת קבוצה של בלוגרי מזון – פודיז מכל העולם, ולהביא אותה בארוחת שבת לפנטאון – דהינו לתת להם את הגרסה הישראלית של הביס היהודי במיטבו. “הסברה על הצלחת” – קראו המארגנים לטריפ הזה – והשם נגע בי . ידעתי שבא לי להיות חלק.

“האשכנזי? הספרדי?”, שאלתי במצוקה. “תתמודדי, סומכים עליך”, פתרו אותי בתשובה נבזית ואיתה נכנסתי למטבח.

אלוהיי! יותר קל לתקתק ארוחת 15 מנות ל-30 איש מבכלל לחשוב מהו ומיהו הביס הישראלי.

וכך מצאתי את עצמי, לראשונה בחיי, עומדת בראש שולחן גדול (36 אישה ואיש), ארוך, צבעוני, שמח ובעיקר עמוס לעייפה בביתי ואוכלת את המוח לאותה קבוצת בולסים נכבדים: עליי, על חיי ועל מה שעתיד למלא להם את הבטן בשלוש השעות שבאו על כולנו לטובה. או בעצם נותנת את שואו חיי (אלוהים יודע מי הכניס לי את המילים לפה) למי שבאמתחתם לא פחות מ-20 מיליון עוקבים במצטבר במדיות השונות. 

זו הייתה ארוחת שבת סוערת בבית אפיקורסי יהודי לתפארת מדינת ישראל. היה מרגש. היה טוב. היה מספק. רציתי עוד מהסם הזה.

בסוף אותה הסעודה, שיש לה מקום של כבוד ופאר בארכיון הפנימי שלי, היו ברורים לי שלושה דברים:

  1. אני רוצה שהחיים שלי יהיו גדושים באירועים ממש כאלה.
  2. מעטים הדברים שמרגשים אותי יותר מלגעת באנשים דרך הסירים, לקחת אותם איתי לטיולים בעולם על צלחת תל אביבית, לגרור אותם לסיפורים וההרפתקאות שלי דרך בלוטות הטעם.
  3. שוטף כלים! אני חייבת אחד כזה. זה היה האירוע הראשון והאחרון ללא!

הארוחה הזו שיחררה את ניצרת השכר ומאז התמכרתי למבול הארוחות שמתרחשות עליי ועל בני ביתי כמה פעמים בשבוע. לפעמים אלה סעודות בלקניות, לפעמים משתים יווניים ואחת לתקופה תהיה זו מסיבת אוכל טרופית עם תפריט מאיי אנדמן.

ואם חזרנו לאותה ארוחה ראשונה, ידעתי שאני חייבת להפציץ ולהפתיע בביס שיהיה כוכב הארוחה (או בעצם משולש), שכל המזטים ומנות הפתיחה הססגוניות שמפוזרות על השולחן הן רק מופע החימום שלו.

קבלו את המתכון היווני המושלם שלי – משולשי בצק פילו במילוי גבינות, ביס שמקורו באולימפוס, משכנם המיתולוגי של האלים. המתכון כל כך פשוט שפראייר מי שלא מנסה אותו בבית.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

משולשי פילו

ציפוי


אופן הכנה

  1. חותכים את הגזעים הלבנים של עלי המנגולד ונפטרים מהם. את העלים הירוקים קוצצים גס.
  2. קוצצים גס את עלי הרוקט ואת אגוזי המלך.
  3. מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים שמן זית.
  4. מוסיפים למחבת את העלים הקצוצים והאגוזים ומטגנים כ-5 דקות.
  5. מוסיפים את האריסה והשום הכתוש ומטגנים כ-5 דקות.
  6. מסירים מהאש ומצננים.
  7. מגררים את הגבינות לקערה גדולה. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים.
  8. מוסיפים את תערובת העלים המטוגנת ומערבבים.
  9. מניחים שני עלי פילו על משטח העבודה וחותכים ל-4 רצועות רוחביות.
  10. מברישים את הרצועות בשמן זית.
  11.  בקצה כל רצועה שמים כפית גדושה מהמלית ומתחילים לקפל מקצה לקצה כך שמתקבל משולש. חוזרים על הפעולה עם יתר עלי הפילו והמילוי.
  12.  מחממים תנור ל-180 מעלות ומעבירים את משולשי הפילו לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  13. מברישים את משולשי הפילו בשמן זית, מפזרים מעט שומשום ואופים בתנור החם עד להזהבה.
  14. מזלפים על המשולשים מעט דבש ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
יאסו! משולשי פילו במילוי גבינות לארוחה יוונית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    סמדר חכם דוד

    יש אפשרות לעשות את המתכון עם בצק פריך ולא פילו אני לא מסתדרת עם הבצק הזה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, עם בצק פריך לא אבל אפשר עם בצק עלים. בצק פילו קל לעבוד איתו רק חשוב לכסות אותו במגבת רטובה בזמן העבודה בכדי שלא יתייבש ואת העלה איתו עובדים לצבוע בשמן או בתרסיס שמן ואז העבודה איתו פשוטה מאד. בהצלחה!

    Avatar
    רועי

    פספסתי..אלופה!.סליחה .מצויין!!!

      Avatar
      אתי ראובני

      האם עובדים על כל דף בנפרד או שיש להניח 2 דפים אחד על השני ואז לחתוך לרצועות ?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, רצוי להניח שני דפים אחד על השני. כלומר: לפרוס דף אחד, לשמן מעט ועליו להניח עלה שני. להדק לעלה התחתון ולשמן גם את העלה העליון קצת.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות