רקע הנמל

מתימן באהבה: קובנה מתקתקה ומהירה שאוכלים כל השבוע

לא תרצו להפסיק לתלוש ממנה חתיכות! קובנה מהודרת במתיקות מעודנת עם חמאה עשירה, תככב ללא כל ספק במרכז השולחן שלכם!
לא תרצו להפסיק לתלוש ממנה חתיכות! קובנה מהודרת במתיקות מעודנת עם חמאה עשירה, תככב ללא כל ספק במרכז השולחן שלכם!
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות ו-15 דק׳
  • קלוריות
    3564
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3563.6 קק״ל 3563.6 קק״ל
    פחמימות 539.8 גרם 539.8 גרם
    שומן 131.2 גרם 131.2 גרם
    נתרן 7805.6 מ״ג 7805.6 מ״ג
    חלבון 55.4 גרם 55.4 גרם
    סיבים תזונתיים 16.5 גרם 16.5 גרם
    שומן רווי 76.6 גרם 76.6 גרם
    כולסטרול 322.5 מ״ג 322.5 מ״ג
    סידן 117.0 מ״ג 117.0 מ״ג
    ברזל 6.0 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 563.3 מ״ג 563.3 מ״ג
    אבץ 4.9 מ״ג 4.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות ו-15 דק׳
  • קלוריות
    3564
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3563.6 קק״ל 3563.6 קק״ל
    פחמימות 539.8 גרם 539.8 גרם
    שומן 131.2 גרם 131.2 גרם
    נתרן 7805.6 מ״ג 7805.6 מ״ג
    חלבון 55.4 גרם 55.4 גרם
    סיבים תזונתיים 16.5 גרם 16.5 גרם
    שומן רווי 76.6 גרם 76.6 גרם
    כולסטרול 322.5 מ״ג 322.5 מ״ג
    סידן 117.0 מ״ג 117.0 מ״ג
    ברזל 6.0 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 563.3 מ״ג 563.3 מ״ג
    אבץ 4.9 מ״ג 4.9 מ״ג
    סגור

אין כמו לפתוח את שבת בבוקר עם מאפה מטריף, חם ומתוק. במקור הקובנה נאפית במשך שעות ארוכות בתנור על חום נמוך, אך במתכון הזה לא תצטרכו לחכות כל כך הרבה זמן ובטח לא תתפשרו על הטעם! מתכון מהיר ומופלא של קובנה מתקתקה. בתיאבון!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


קובנה


אופן הכנה

  1. מניחים את כל החומרים מלבד החמאה בקערת המיקסר ולשים עם וו לישה במשך 5 דקות, עד שמתקבל בצק רך ונעים.
  2. שמים את הבצק בקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה.
  3. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל של 90 גרם, מגלגלים אותן לכדורים ונותנים להן מנוחה של 15 דקות.
  4. מרדדים כל כדור בצק למלבן ומורחים את החמאה המומסת. מקפלים משני הצדדים ומגלגלים לצורת גליל.
  5. מסדרים את גלילי הבצק בתבנית עם נייר אפייה עגול הנמל, מורחים מעל מהחמאה המומסת ומתפיחים מכוסה כשעה.
  6. מחממים את התנור לחום 175 מעלות ואופים במשך 25 דקות.
קובנה מתקתקה הנמל1
קובנה מתקתקה ומהירה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות